Sofies fina svartvita bilder från i lördagskväll.

Det var så kyligt att vi satte på ugnen och lämnade ugnsluckan öppen för att få det varmt i köket.
 
Sen kände vi oss för utttråkade av att sitta hemma så vi gick till Westfield som var pyntat med ljus.
 
Och inomhus åkte folk skridskor på skridskobanan. Såg dock mer livsfarligt än mysigt ut.
 

Från Kensington till Bayswater.

För några veckor sedan fick alla i vårt hus ett brev där det stod "Ni måste flytta inom två månader pga. att huset är sålt och ska renoveras osv osv". Drygt, men vad ska man göra. För några dagar sedan tog vi iallafall tag i saken och sökte nytt boende eftersom vi bara har två veckor kvar innan vår hyra går ut, och vi hittade ett trippelrum i Bayswater för samma pris som vårt nuvarande. Efter att ha fått se rummet idag bestämde vi oss för att ta det, så den 17 december flyttar vi! Jag är ändå nöjd; rummet har några nackdelar men en massa fördelar också så det jämnar ut sig. Det ligger i en lägenhet på två plan med tre badrum samt ett kök som delas med fem andra rum, är lite mindre än det vi har nu och har alltså ingen egen dusch men det är helt okej för det har INGEN HELTÄCKNINGSMATTA!!! Typ det bästa av allt och det kommer vara så sjukt härligt att slippa dö av äckel så fort man råkar ramla eller typ tappa täcket på golvet. Rummet ligger mindre än hälften så långt bort från centrum äv vårt nuvarande boende så vi kommer kunna gå till Oxford Street på runt 20 minuter, ha nära till flera tunnelbanestationer, tillgång till flera nattbusslinjer och bo granne med Hyde Park som är min tillflykt när jag vill ha tyst omkring mig. Känns bra.
 
Vi firade med sen lunch/tidig middag på restauranden The Tyburn där vi åt grymt goda burgare med strips för endast 5,39 pund! Stället hade superbra priser och låg kanske tio minuter bort från lägenheten, så där kommer vi definitivt hänga fler gånger när vi flyttat. Vi besökte sedan Primark som fick humöret att dala rejält som vanligt, så vi drog hem och så bakade jag brownies med cheesecake swirls. 
Supergoda hamburgare, Sofie och jag.
 
Virvlad smet och mina vackert marmorerade brownies.
 
 

Två månader i London!

Firades felaktigt i söndags i tron om att det var den 25:e när det bara var den 24:e. Åt i allafall god billig pizza på en sunkig liten hittepårestaurang i Soho innan vi vandrade till Hyde Park och utforskade Winter Wonderland som byggts upp där. Det var fint och mysigt med alla lysen och stånd med mat och karuseller och allt folk. Vi åt munkar och drack varm choklad och dansade lite lätt till musiken som spelades. 
Jag och Sofie, pizza med fyra olika ostar och Elina som äter vegopizza.



 Winter Wonderland på håll. Karuseller, massa folk i mörkret och så jag. Bilderna är tagna av Elina. 
 

Julmarknad

Idag öppnade julmarknaden i Svenska Kyrkan här i London, så jag drog med mig Elina för att julmarknader alltid är så himla mysiga. Vi fikade gott med kanelbulle, lussebulle och apotekarnes julmust innan vi köpte kexchoklad, en kopp glögg och pepparkakor. Jag tror dessutom att jag typ åt upp en halv pepparkaksask själv därinne, för nästan varje stånd hade en skål med pepparkakor som de bjöd utav. Och jag åt gladeligen av dem allihopa för pepparkakor är min kärlek i juletider. 
 
Sedan strosade vi runt på stan resten av dagen i väntan på att Elina skulle börja jobba. Jag köpte en filt på Primark för 2,5 pund för att slippa frysa om natten, även fast jag sover med kofta och tjocksockar. 
Mysfilten.
 

In Sweden, we call them "dreams".

Idag vaknade jag upp med ont i halsen. Min tur igen att bli förkyld igen, antar jag. Det går som runt mellan mig, Elina och Sofie. Först var jag sjuk, sen Sofie, sen Elina och nu är det jag igen. Så det (tilsammans med synen av löv som virvlade runt i blåsten och spöregnet utomhus då jag åt frukost) fick mig att ändra dagens plan att sätta mig och läsa på ett café, till att stanna hemma istället. Kände mig lite som en katt då jag ryggade tillbaka från regnet och istället kurade ihop mig i mitt täcke med kofta och tjocksockar. Så första halvan av dagen spenderades i sängen framför datorn innan jag tog mig i kragen och valde att göra något. Som vanligt när jag är hemma ockuperade jag därför köket med musik och började baka kakor, osminkad och i pyjamas som man ska vara när man är hemma och inte helt frisk. Och pappa, nu gjorde jag som du alltid säger om det här med testkakor i ugnen, för jag ville inte misslyckas med en plåt på 20 kakor. Funkade alldeles utmärkt och så fick jag två kakor att äta på medan de andra gräddades. Och i tron om typ 30 kakor råkade det bli drygt 60 stycken. Oops. 
Fastän jag oftast lyssnar på Håkan då jag har tid, har Erik Hassle smygit sig in och typ blivit min "spela högt i köket och baka till"-artist. Han har som så somrigt glada låtar som lyser upp i höstrusket. 

Powernap på shoppingcentret

I lördags jobbade jag till stängning i baren. Inte kul. Att stänga en vardag är helt okej, för då drar kunderna vid elva och man kan börja stänga kaffemaskinen redan vid tio och så är man färdig typ tolv och kan gå hem. Men inte på en  lördag, för då stannar folket kvar till typ halv tolv/tolv istället och så ska jag efter det ensam i baren både diska, fylla på allt, stänga ner kaffemaskinen och diskmaskinen och städa på så kort tid som möjligt eftersom alla andra gått hem och det är bara jag och chefen kvar i restaurangen. Runt halv två stod jag tillslut klar på Oxford Street och kvart över två var jag hemma. 

Sofie screenshotate min snap jag skickat henne. Trött och vill hem här va. 

Kvällen innan hängde vi på en källarbar nånstans i östra London kallad Buffalo Bar där vi blev stämplade med en kyckling vid ingången. Fullt av hipsters, musiken var i vår smak och bra stämning. Helt okej ställe ändå.  Innan vi drog satt vi och frös under våra täcken och jag hade hipsterboll i håret.


The Buffalo Bar.


Drog nån gång efter ett och köpte potato wedges på McDonken. Bytte buss på Oxford Street och tajmade som vanligt in med att missa bussen så vi måste vänta en halvtimme. Lessa på att stå och frysa i kyliga nattlondon men gatan lyser fint iallafall.  
 
I söndags var jag ledig och gick på Old Spitafield Market, samt Sunday Up-, Petticote Lane-, Brick Lane- och Backyard Market. Fem marknader check. Old Spitafield Market och Sunday Up Market var definitivt bäst. Där fans både saker och kläder och mat. Petticone Lane Market var verkligen sämst, och Brick Lane Market ghorde mig lite besviken för det var inte så mycket direkt. Råkade springa på Backyard Market som var lite gullig och påminde om en mix mellan julmarknad utan jul och Ung Företagsamhetsmarknaden. 
Åt en pitabrödsrulle med Portobellosvamp och halloumi på Old Spitafield Market. Huuuur god som helst. Köpte sedan en pralin. Och så all mat på Sunday Up Market.
 

En tröja jag tyckte var himla fin, och med svensk text(!) på Sunday up Market.


Såg dessutom Harry Potters patronus på vägen till tunnelbanan. 
 
Sen idag har jag också varit ledig, och spenderade dagen på Westfield Shopping Centre som var jättestort. Tog ett tag att gå runt = bra tidsfördriv. Fick värsta lusten att handla julklappar ett tag, och så åt jag en massa provsmakningar på kringlor. Kringlor med kanel och socker <3 Vid fyra gick jag och satte mig i en fåtölj som vette mot ett fönster för att jag inte ville gå hem än. Vaknade typ tjugo över och hade visst råkat ta en tupplur. Whoopsie. 

Gick hem och lagade middag med Sofie. Currykryddade risnudlar med stekt salladsmix och vitlöksnaanbröd.


Och så hade vi köpt sånahär chokladapelsiner på Morrisons som man ska banka i bordet för att de ska splittas till apelsinchokladklyftor. Jag filmade när Sofie skulle cracka sin. 
 
 
 

Visst var det personalfest, eller..?

Igår klockan tre var det dags för ett tvåtimmarsmöte på jobbet angående företaget och lite siffror och annat grejs. Ibland blev vissa lite väl exalterade med att uttrycka sin åsikt och det kändes lite som att man var tillbaka i högstadiet igen. Efter mötet skulle vi gå ut och äta och sen efter det kanske gå och ta en öl eller nåt. Det var jättetrevligt alltihop; vi blev bjudna på mat (jag åt en stek med pommes, mmm) och två pints cider på Café Rouge och sedan kom några fat med chokladfondant in som de sugna högg in på. Efter middagen beslöt sig den yngre halvan av oss att gå ut på nån bar och vi hamnade på TigerTiger mellan Picadelly Circus och Trafalgar Square; hade dock inte förväntat mig att chef-chefen skulle bjuda på ytterligare en pint cider eller att lill-chefen skulle dansa vildast av alla på dansgolvet, så himla udda men så sjukt roligt. Alla hade kul och musiken var bra (för en gångs skull känner jag) och vi dansade till klockan tre då stället stängde och det var dags att gå hem. Känner att jag gillar personalfesterna i London iallafall. 
 Elina smygfotade lite inne på klubben.

Londonregn i helgen.

I fredags var jag ledig, så jag tog en promanad in till stan. Jag gick igenom en massa parker i spöregn och vart genomvåt för att jag inte hade på mig min regnjacka. (Och man kan tycka att jag borde införskaffat ett paraply vid det här laget men det har jag inte).
Råkade först traska förbi slottet. Gick genom en park och tänkte "men vad är det där för stor byggnad?" och såg att oj, det var visst Buckingham Palace. (Älskar hur rakt jag kunde hålla mobilen då jag fotade. Och ja, det är min vante som syns suddigt där uppe i hörnet). Sedan gick jag till Trafalgar Square och förbi en jättestor blå tupp.


På kvällen gjorde vi några drinkar hemma innan vi tog bussen in till stan för att gå på The Roxy, en ny klubb vi hittat beläget vid Tottenham Court Road. Visade sig vara typ sämsta stället för de spelade först inte någon indiemusik som utlovats, sedan var folket där så himla awkward kändes det som för ingen liksom fattade vad som var dansgolv och vad som var bardel så alla stod som och gungade halft med sina drinkar i händerna istället för att verkligen dansa. Så vi drog hem. Men såhär såg vi iallafall ut, coola som få.
 
Dagen efter steg jag upp hyfsat tidigt och tog mig iväg till Portobello Road Market innan jobbet, mest för att se om det var någon skillnad mellan lördagar och andra dagar (då jag var där sist med Ingela på en fredag). Jag märkte dock ingen större skillnad; det jag kan tänka mig är att det är mer folk på lördagar (ifall det är bra väder alltså. Nu var det fullt av paraplyer överallt som skymde sikten och man fick akta sig för att inte bli slagen i ansiktet av dem). Jag gick förbi The Hummingbird Bakery som hade jättefina julcupcakes i montern och det luktade så himla gott därinne (minns du browniesarna vi köpte därinne?) Och sen tog jag en bild på en Samsungaffär som hade målat huset värsta gulligt, men så upptäckte jag också att det just var där klädbutiken (den där fina retrobutiken, du vet) jag letade efter hade legat, men de hade tydligen stängt ner.
 
Söndag så jobbade jag och på kvällen åt vi tacos och cupbrownies i micron med lite vaniljglass.
 
Och så idag stekte jag och Elina pannkakor till frukostlunch. Blev hur gott som helst.

Remember, remember, the fifth of November.

I tisdags tyckte jag att jag och Elina skulle fara och fira bonfire night (Guy Fawkes night; anledningen kan ni läsa om här) då jag slutat jobbet, eftersom det lät roligt och vi ändå inte hade något bättre för oss. Vi skyndade oss till Southwark Park och var där vid sju, och de sköt fyrverkerier och hade karuseller där och sålde hamburgare (som vi såklart köpte) och det var fullt med folk. Dock hade de inga eldar vilket var synd för jag hade sett fram emot en eld. Men känslan var typ lite valborg/festival och det var härligt. Efter fyrverkerierna började folk dra sig hemåt, så vi bestämde oss för att promenera in till stan istället för att ta bussen. Vi försökte förgäves hitta någonstans att äta efterrätt på men alla ställen var stängda, så tillslut åkte vi hem och gick på McDonalds på vår gata och köpte en McFlurry och en muffin som vi bad att få uppvärmd i micron. Alla fina bilder här nedanför är tagna med Elinas systemkamera.



Tower Bridge lyste vackert i mörkret.
 
Igår var jag ledig och bestämde mig för att laga normal mat till middag, vilket blev Flygande Jacob. Elina hade fått sluta tidigare så hon kom hem och fick också äta, sen hängde hon med mig till Svenska Kyrkans ungdomsträff här i London. Det var trevligt att prata med nytt folk och äta kanelbullar så jag kommer nog fara tillbaka dit igen. Efter mötet gick vi till centrum igen på ett litet glasseri och delade på en chokladkaka med oreoglass. Åt skogen med den hälsosamma livsstilen jag skulle ha här känner jag.
Jag knöt midjeförklädet vi har på jobbet väldigt vackert över tröjan för att inte stänka ner det då jag vispade grädden. Funkade alldeles utmärkt.
 

De kunde säga vad som helst till mig; de kunde dra åt helvete, men ett enda ont ord om dig har alltid fått mig upp i ringen ~

Under veckan som gått jag jag fallit tillbaka till mitt beroende av Håkan Hellström som jag får ibland. Liksom det kan tillochmed gå månader utan att jag riktigt lyssnar på hans musik, men så en dag hör man några låtar och så är man fast igen och lyssnar inte på något annat under en lång tid. Den här veckan har det alltså varit finaste Håkan som hållit mig sällskap till och från jobbet och under alla andra tider jag kunnat lyssna på musik. Man mår alltid så bra när man lyssnar på honom. 

Skypear med syster

I helgen har det inte hänt så mycket nytt förutom att vi i fredags spontarfor till en hemmafest hos en bekant till Sofie i södra London; en fransman vars kompis var pastrychef som bjöd på proffsiga macarons, och i lördags gick vi ut och dansade på Purple då det var halloween för att se ett The Cure coverband spela live. De var helt okej men inte bättre än så och vi stötte på alla olika sorters utklädnader men de bästa var nog The Mad Hatter och Edward Scissorhands. Men jag och Elina har båda jobbat i helgen så mycket mer har vi inte hunnit med, sitter nu iallafall och skypear med syster innan läggdags. 


Bilder från fredags och lördags:
 


 

Lediga dagar.

Idag och igår har jag varit ledig från jobbet. Igår spenderade jag dagen i Kensington för att jag inte orkade ta mig någon annan stans. Jag gick förbi the Science Museum bara för att, och så gick jag runt där ett tag bland alla barnfamiljer och skolklasser och museet var sådär perfekt om man varit typ elva och alla barn var hur fascinerade som helst. Det var dessutom mycket större än vad jag räknat med så jag gick inte igenom hela utan vände när jag såg skylten "Math"... På kvällen kom Elina hem och vi gick ut för att äta fish and chips för första gången sedan vi kommit hit och vi åt det med friterad sötpotatis vilket var supergott. Idag tog jag tag i mitt dagliga sug efter bakande som jag haft hela veckan och bakade en kanelkaka och sen några kakor med daim och choklad. Det kändes bra att bara ha en dag hemma för sig själv.
Hängde i Hyde Park ett tag igår. Fullt med löv där. Och så Elina med fish and chips.
 
Min nya disneymugg jag köpte på rea för 99p (typ 10 spänn).


 Lekte lite med webbkameran för det är sånt man gör när man är ensam hemma och gör vad man vill.
 
 

Bakar kakor och dansar i köket

 
Min nya favoritlåt som Ingela skickade mig för några dagar sedan. Hon har blivit bra på att hitta låtar som passar mig och hon lyckas alltid skicka dem de dagar som man haft det som pissigast. Då blir man glad.

The room.

Tänkte att ni skulle få se hur vårt rum ser ut nu när vi ändå bott här i två veckor.

Jag som bor där vid fönstret, 


Lilla duschrummet, en stor garderob och en sunkig liten soffa.