Fredagkväll.

Fredagkväll och alla tre är lediga! Vi går därför till the Tyburn och äter goda billiga hamburgare. 
Jag, Sofie och så maten. Har i övrigt inte hänt så mycket i helgen, förutom att jag trodde lördag var söndag hela dagen. Smart där. Men, tänkte iallafall visa dessa söta små figurer jag fått av lilla Elsa i julklapp! Blir hedersplatsen på fejkspiselkransen för dem alltså.
Fick även en fin liten TARDIS, ett nagellack, godis, halsbandet jag har på mig på denna bild som dock inte syns så bra, pengar och tröjan jag har på översta bilden. Jättefina saker alltihop.
 

And the bells were ringing out for christmas day.

Julen, något som London peppat för i över två månader, är nu förbi. Och jag har haft det bra, även fast jag jobbat mycket under tiden. Jag började julhelgen den 23:e med att jobba 11,5 timmar istället för 5 som det stod på schemat, och sen följdes det av jobb både på julaftonskvällen, juldagen och annandagen. Men att jobba på julafton gjorde inget för den dagen är liksom inget speciellt här, och att jobba juldagen var egentligen bara kul. Innan vi började så fick vi god lunch på jobbet och alla var så glada över att det var jul. Jag och Elina jobbade i baren hela dagen vilket gick bra och det var inte så stressigt som jag trott det skulle vara. Efter stängning tog vi ett glas bubbelvin eller två med chefen och två kollegor för att fira julen och det var så himla härlig stämning, innan vi gick hem för att fira julafton med Sofie. 

Julaftonsmorgon med julgrötsfrukost föjld av mjukpepparkaksbakning följt av strosning på stan innan jag började jobbet.

ll
Juldagen; jag och Elina kommer hem till framdukat julbord. <3 på våra fairylights förresten. 


Jag och Elina hade med oss crackers (smällkarameller) från jobbet, så jag och Sofie fick varsin papperskrona då Elina gav sin till Sofie för hennes cracker var tom. 


Hugger in på julbordet bestående av potatis, quornbitar, ägghalvor, rödbetssallad, chips, pepparkakscheesecake, godis i mängder och julmust. Vi mådde illa av all mat, precis som man ska på julafton. 
 
Jag hämtar julklappspåsen från hyllan. Har varit snäll i år för hade en hög med presenter som ni får se sen.
 

God Jul!

24 december - Julafton!! Jag har bakat pepparkakor av olika slag idag men nu ska jag till jobbet med glitter i håret och allt. Hoppas ni har världens mysigaste julafton. Kram på er alla! <3


Utforskar Paddington.

Kort om dagen efter flytten. (Först och främst visar det sig att vi flyttat till Paddington och inte Bayswater. Inte för att skillnaden är stor direkt, men ändå.) Jag var sjuk eftersom jag fått feber under jobbet kvällen innan men eftersom vi inte hade mat hemma gick vi ut för att äta frukost på ett gulligt litet café på en av bakgatorna i vårt område. Sedan gick vi runt lite med take-away-choklad och cappucinos för att se hur allt såg ut och hittade små gulliga gränder bakon fina gamla valv. 
Senare på dagen gick satte oss jag och Elina på Starbucks och drack varm choklad som smakade romerska bågar. Och jag har fått en till julklapp på posten av lilla Elsa! Sötaste ungen alltså. 

Flytten från Kensington

I tisdags var den stora dagen då vi skulle ta vårt pick och pack och lämna trippelrummet i Kensington. Eftersom Elina var tvungen att jobba fick jag och Sofie visa våra muskler och flytta våra 4 resväskor och 3 till bredden fyllda IKEA-kassar själva vilket gick bara bra. Vi for till agenturen där vi hämtade nycklarna till nya rummet, dumpade första lasset väskor och åkte sedan tillbaka till Kensington för att hämta resten. Vinkade in en taxi och lyckades få med allt, och efter några vändor upp och ner för trappen var allt uppburet. 

Väntar på att dra till agenturen. Väskorna packade och klara. 


Stora sminkspegeln - typ det ända vi kommer sakna från rummet. Åt de sista lussebullarna innan vi drog.


Taggad tjej på att flytta springer ner för trappen. Och nu är "åka en Black Cab" avcheckat från "turistiga-saker-man-ska-ha-gjort-i-London"-listan.

 
Utsidan på vårt nya boende. På andra sidan gatan ligger Hyde Park, vår nya granne. 


Nyinflyttade! Rummet är mindre men mysigare. Och notera det heltäckningsmattsfria golvet!


Men det bästa av allt är att vi har ett tak! En mörk liten trapp med en meterlång dörr i slutet ledde ut till denna fina plats, med utsikt över parken. Jag och Sofie blev överlyckliga; tänk att sitta här när det blir vår liksom. 
 
 

Leka modell

Tänkte skriva om gårdagens flytt till vårt nya place (som gick bara bra och jag trivs här!), men Sofie, den lilla mörten, sitter inne på alla bilder och hon är inte hemma just nu. Så jag får skriva om det imorgonkväll efter jobbet istället, och så får ni ikväll se bilder på mig och Elina som vi fotade nån kväll förra veckan då vi hade tråkigt.
 
 
 

Alla bilder egenhändigt stulna från Elina. Redigering: Elina.
 

Filmer från då Ingela var här.

Elina och Sofie ligger och sover såhär på eftermiddagen, så jag sitter och slösar tid vid datorn innan jag ska ut och köpa middag. Idag har vi packat ner det mesta av våra grejer inför flytten imorgon, väntar dock bara på att gårdagens tvätt på torkställningen ska torka så det också kan packas ner. Annars har det inte hänt så mycket nytt. Eftersom jag inte har nåt att göra just nu lägger jag upp dessa halvtaskiga videos som ni kan titta på om ni skulle ha riktigt tråkigt, från förra helgen då Ingela var här.

Nummer 1: Fotofail på Harrods julbelysning.
 
Video nummer 2: Såhär äter man rostade kastanjenötter.
 
Video nummer 3: legominiatyrer av byggnader i London, uppställda vid Covent Garden.



Flyger över stadens alla ljus

Foton över London som Ingela tagit på flyget. Det som lyser så himla starkt i nedre hörnet av en svart rektangel på bild ett och tre är Winter Wonderland i hörnet av Hyde Park. Det lilla smala blå strecket ganska högt upp på bild nummer två är London Eye.
Klämmer också in bilder på alla paket Ingela tagit med sig från Sverige! Adventspresent och julklappar från pappa och så julklappar från mormor och Ingela själv. Åh så söta alla är! Julklapparna sparas såklart till julafton, men adventspaketet öppnades och däri hittade jag skumtomtar, ett fint ljus och rökt kött! Nu känns det att man är norrlänning, haha!

Anna!

Igår kom Anna hit till London på semester, nästan tre månader sedan vi sågs sist, så självklart såg vi till att träffas och göra något på kvällen. Vi promenerade lite i centrum innan vi gick till The Blues Kitchen, typ en restaurang som hade liveband med bluesmusik, där vi pratade om allt som hänt. Efter någon timme anslöt sig Elina som slutat jobba och vi pratade ännumer, innan vi började fara hemåt strax innan ett.
 

Lucia

Igårmorse steg vi upp och åt mysig lussefrukost med pepparkakor och mors hembakta lussebullar samtidigt som vi såg lite på Luciatåget på svtplay. Och trots att det var fredagen den trettonde, hade jag ingen onormal otur. 
Lussefrukosten. 
 

Och jag hade glitter i håret på jobbet dagen till ära, tänkte att det skulle vara kul med lite Luciatradition ändå.

Ingelas helg i London!

Efter en massa strul med flygbiljetter lyckades Ingela tillslut landa i London i lördagskväll och det första vi gjorde efter att jag hämtat henne på tunnelbanan var att äta middag med Sofie och hennes kusin Emma (som också hälsat på under helgen) och peppa inför utekväll i Camden. Vi mötte upp Elina på The Good Mixer när hon slutat jobba och gick sedan vidare till Purple Turtle där vi dansade hela natten. 


På söndagen tog vi oss en promenad till Harrods som inte var så värst speciellt egentligen, förutom att det lyste fint då det började skymma. Vi tog bussen in till stan och vandrade förbi Trafalgar Square, där man hade rest en megagran (som jag tror varje år skänks från Norge), på vår väg mot Covent Garden. Vi hittade nån liten bakgård till en kyrkliknande byggnad precis intill som var fylld av ljusslingor och det var fint. Covent Garden hade också jättefint julpynt i form av en stor julgran mitt på gatan, stora julgranskulor i taken och en stor granrisren med röd näsa. Vi gick och åt middag några kvarter bort på Wildwood innan vi några timmar senare mötte upp Elina, Sofie och Emma för att äta efterrätter. 



Måndag och vi tar en dag på stan. Jag köper en kjol och en tröja och Ingela köper en massa smink. Vi strosar på lite, äter en macka på Apostrophe i St. Christopher's Place och går vidare. Äter middag på Angus Steakhouse och det är första gången på länge jag äter lax (bara fisk för den delen, har nog inte ätit det sedan jag kommit hit förutom en halv Fish 'n Chips). Efter middag går vi till Her Majesty's Royal Theatre för att se Fantomen på Operan!!! Jag hade taggat flera veckor i förväg och den var såklart fantastisk med superbra musik och sång och skådespel. Men, jag tror ändå inget kan klå Lejonkungen vi såg i somras.

 
I tisdags fortsatte vi gå på stan och besökte både Victorias Secret, Hamley's och Disneybutiken samt typ alla klädbutiker som fanns kvar att besöka. Vi fikade gott på Patisserie Valerie och vid middagstid drog vi till Winter Wonderland där vi åkte karusell, åt tyska pannkakor och rostade kastanjer. Mest pga låten "The Christmas Song" som börjar med "Chestnuts roasting on an open fire" och det låter ju supermysigt. Men det var inte så gott som det låter för det smakade mest varm potatis.

Fina syster, vad tråkigt att du farit hem nu.

Webbkamerabild från igår, sista kvällen med syster på länge. Hinner inte blogga just nu om allt vi hunnit göra under dessa dagar hon varit här, men förvänta er en bildbomb (eller kanske två..?) någon gång imorgon.

Sven som sabbar allt.

Jag har ju inte varit den bästa på att läsa de nyheterna under tiden jag bott här i London. Och det gör att jag knappt vet vad som hänt hemma i Sverige under de senaste två månaderna bortsett från det folk berättat för mig. (Måste ta mig i kragen och läsa tidningarna nu känner jag.) Iallafall hade jag alltså ingen aning om att det varit en snöstorm i södra Sverige alldeles nyss som orsakat hur mycket skador som helst. Och det som suger (om jag blir lite ytlig här och inte tar med allt annat dåligt som hänt av stormen) är att det orsakade flygplansinställningar på Arlanda vilket ledde till att Ingela inte kunde flyga hit, så hon är inte här nu som hon egentligen skulle varit. Men som tur är kommer hon få flyga imorgon istället (förhoppningsvis) så imorgonkväll kommer hon, wohoo!
Helt orelaterat men om någon skulle ge mig en fluffig katt just nu skulle jag bli glad.
 

Pepparkaksbak

Igårkväll efter jobbet tog jag mig till Svenska Kyrkans Ung i London-träff för att baka pepparkakor med en massa andra svenska ungdomar. Det var jätttekul och det var ganska mycket folk som droppade in utefter kvällen. Vi hade en tävling om att baka nåt juligt, så jag och tre tjejer teamade och gjorde en vacker bild av tjuren Ferdinand under korkeken som tyvärr inte gav oss någon vinst. Sedan fortsatte vi baka pepparkakshjärtan och stjärnor och sånt samtidigt som vi åt hur mycket pepparkaksdeg som helst för pepparkaksdeg är så himla gott. När träffen var slut begav sig hälften av oss ut på puben där vi fortsatte hänga tills klockan var mot tolv och puben stängde. 
Vår fina Ferdinand under korkeken, många pepparkakssugna ungdomar, en plåt ogräddade pepparkakor och så två av de tre supertrevliga tjejerna från skåne jag bakade med men inte minns namnen på. Hon till vänster var au-pair medan hon till höger och hon som tog bilden hade flyttat hit och sökt jobb precis som oss. Det var kul att höra hur andra har det här i London.
 

Mamma på besök!

I helgen var mamma och Mats här på besök, vilket var jätteroligt och det känns helt otroligt att det var mer än två månader sedan jag såg dem sist. Bästa mamma hade tagit med sig livsnödvändigheter som kaviar, leverpastej, marabou, skorpor och lussebullar m.m. så nu klarar jag mig nog ett tag. Kanske. Vi har iallafall turistat lite och besökt Big Ben, London Eye och Trafalgar Square m.m, sett The Royal Changing of the Guards, fikat bakelser på Patisserie Valerie, ätit supergoda middagar på olika ställen här i Kensington och bara varit. Jag har haft jättekul och dagarna har gått jättesnabbt men nu har de åkt hem igen vilket känns lite tråkigt. Dock är det nu inte länge tills syster kommer; på fredag landar hon i London!!!
Det absolut sista av gamla kaviarn som var kvar åts upp för en vecka sedan. Tur att man fått nytt förråd.
 
Gulliga syster skickade med en chokladkalender som gammal tradition. Sofie hade också köpt en, så vi tvingade Elina att skaffa en också. Nu hänger de fint på rad på vår garderobsdörr. Sen fick jag en julklapp av mamma jag inte får öppna föränn jul och så en adventspresent av mormor och Anders bestående av ett julmagasin och godis. De därhemma är så himla söta alltså <3
 
Jag vid en av middagarna, och så mammas lussebullar vi kvällsfikade alldeles nyss. Julmys.