Det är kallt att stå ute i pyjamas och tofflor på natten.

I måndags natt när vi precis gått och lagt oss började brandalarmet ringa. Vi gick såklart ut ur rummet för att kolla vad som stod på, liksom alla andra i huset och vi konstaterade snabbt att det inte fanns någon eld. Med det säkrat ville man bara ha av pipeländet så man kunde gå och sova igen, men frågan var ju hur det skulle gå till. Plötsligt hörde vi sirender och med blåljusen påslagna kom brandkåren med full fart. Vi fick gå ut i våra tofflor och pyjamaser medan de gick in i typ två minuter och stängde av larmet och sen var allt lugnt igen. Lite dryg händelse men samtidigt känns det bra att brandalarmen funkar i allafall. Sen är ju frågan vad som satte igång alarmet, men vi tror det är någon som tjuvröker inomhus för på senare tid har vi kännt röklukt i huset. Idioter. 
Smygfotning på brandbilen utanför huset. 
 
Annars rullar vardagen på, känns dock som att jag knappt har tid till nåt då jag jobbar för jag jobbar tolv till nio så jag stiger upp och gör mig klar, går till jobbet, jobbar, åker hem, växlar några ord med Elina och Sofie och sen går vi och lägger oss för klockan är mycket.  Jag hinner inte ens sitta vid datorn. Menmen, imorgon är jag ledig och då får jag väl se vad jag hittar på. Hade ialla fall en bra arbetsdag i måndags som gick snabbt och jag fick pannkakor till frukost och varm choklad av en servitör och en milkshake som belöning för att jag gjorde bra milkshakes. Detta motsattes dock igår av den drygaste dagen någonsin då den var superstressig men samtidigt jätteseg och jag trodde aldrig dagen skulle ta slut. Fick dock fetaste dricksen kändes det som - 17 pund! På en tisdag! Och jag som är glad över 10 pund på en lördag.

Take me out tonight, because I want to see people and I want to see life ~

I fredags var vi allihopa lediga från jobben. Sofie passade då på att fixa grejer med banken medan Elina och jag gick till vår boendeagentur för att fixa en tredje nyckel åt mig så jag också kan ta mig in i vårat rum. Sedan hamnade vi på Whole Food Market vilket var en jättestor jättefin matmarknad/affär inomhus med hur stort och fint utbud som helst och vi gick runt och kollade jättelänge innan vi gick hem för att laga mat och ha hemmamys.

Fixade oss innan vi for. Elinas galna frisörsida dyker upp ibland då hon gör mitt hår fint. 


Whole Food Market.


Allt ser så himla gott ut. Såklart köpte vi varsin kaka för 50p styck (ca 5kr). 


När vi kom hem satte vi igång med att laga en spenat- och fetaostpaj med champinjoner, oliver och tomater (blev supergott) och så tände vi ljus och hade mysmiddag.


Och så bakade vi en citroncheesecake med chokladbotten. MMM. 


På lördagen vandrade jag som vanligt till jobbet.


Och på kvällen for vi  tillbaka till indiecluben vi varit på tidigare för att dansa till den bra musiken. Jag hade räknat med att garderoben skulle vara öppen så jag skulle kunna hänga av mig min ryggsäck med kläder men det var den inte så jag fick dansa med ryggsäck istället men det gick bra det med. De spelade Bohemian Rhapsody som alla sjöng med till men glädjen kom när The Smiths spelades ur högtalarna. 


Morgonen efteråt stiger jag upp och bakar scones till frukost åt mig och tjejerna. Första te och sconsen sedan vi kommit till landet med te och scones. Sedan städar vi hela vårt rum.

På kvällen går vi och dricker te/kaffe på Starbucks med en bekant och på vägen hem därifrån spöregnar det. Väl hemma känner jag mig som bästa roomisen för ett ögonblick när jag avslöjar jag min överraskning till Sofie och Elina och hämtar fatet med chokladbollar jag snott ihop under tiden jag bakade scones på morgonen. (Här ska tilläggas att vi alla typ är halvt kära i chokladbollar). Och Marabou <3
 
 

Promenad i Hyde Park

Igår började jag inte jobba föränn fem på eftermiddagen, så vid tvåtiden bestämde jag mig för att ta en promanad och kolla upp vårt område innan jag skulle gå till jobbet. Jag hade hört att det skulle finnas en park någonstans härikring som skulle vara fin, men jag hittade ingen så istället gick jag till Hyde Park och strosade runt i någon timme innan jag fortsatte av mot jobbet. Det tar bara drygt en och en halv timme att gå till jobbet vilket ändå känns bra. 
 

Lite annat folk strosade också runt i parken.
 

Såhär såg jag ut under promenaden. Gick förbi ett gäng fontäner i parken som jag tror hette "Italienska trädgården". Trodde även att jag skulle få en lugn promenad i parken utan bilar och trafik men så fanns det ju ännu fler bilvägar genom parken än vad jag trodde. Och Selfridges verkar peppade inför julen med den här megaskylten ovanför entrén. Tycker de borde tagga ner lite då det fortfarande bara är oktober. 

Jobbade till stängning och tog bussen hem. Självklart sitter man högst upp och längst fram. 
 
Sen så såg jag och Elina ut såhär på bussen efter dagens avslutade arbetspass; vi har liksom fått lika jobb på samma ställe haha. Idag var vi schemalagda samtidigt och arbetet gick bra med vårt grymma teamwork, men imorgon kommer jag tydligen få lämna baren ett tag och testa på att vara "på golvet" som host eller servitris eller något sådant. Blir intressant att se hur det går.
 

Karusell


Tyckte bilden på den här karusellen vi gick förbi igår var vacker. Stulen från Elina.
 

Nya jobbet och turistpromenad på lediga dagen.

I lördags var min första dag på jobbet och jag var helt slut efteråt. Jag förstår inte riktigt varför de satte min första dag på en lördag - den dag under veckan då det är mest folk. Det var sjukt stressigt och jag försökte lära mig saker så gott jag kunde där bakom baren, samtidigt som den andra bartendern stressade rumt med alla ordrar. Igår gick det däremot bätte, jag lär mig snabbt och kan saker hyfsat bra nu i allafall. Det jag gör är att ta emot ordrar om varm och kall dryck och efterrätter och göra dem så snabbt som möjligt för servitriserna att servera. Ett ganska stressigt jobb, men det är helt okej ändå. Mina kollegor är i alla fall schyssta och pratsamma och skämtar och håller på, som tur är. En av dem, vars tjej också är svensk och från Umeå, går dessutom hela tiden runt och säger "Scharinska!" och "Prisa Gud, skatteåterbäringen har kommit!" (replik från tecknade Robin Hood), haha. 
 
Idag var jag ledig, så jag och Elina bestämde oss för att ha en turistdag då vi gick runt i London och tog klassiska turistbilder där man står och ler i nedersta hörnet med en turistgrej i bakgrunden. Bilderna är mina och Elinas blandade. De skarpa är Elinas, haha. 

Vi började med att åka till Borough market som är en matmarknad, men när vi väl kom dit var det typ stängt för de har tydligen bara öppet på helgen. Som tur var fanns några stånd i allafall så vi kunde köpa mat ändå. Vi köpte en burger'ito (burger+burrito) och ett ciabattabröd fyllt med stekt kött. Och sen åt vi en himla god brownie. 


Gick sedan förbi den här fina väggen där folk skrivit saker de vill göra innan de dör, innan vi kom fram till Tower Bridge som vi gick över. Där tog vi lite bilder och jag såg tankfull ut.


Och så var det ju det här med turistbilder.
 
Vi satte oss ett tag och vilade innan vi hittade en trappa ner till floden och sen en gång där de lyst upp vägen med hjälp av små blå lampor i golvet.


Och så kände vi att det var dags att ta lite fler fina bilder på oss.


Sen kom vi till Millenium Bridge, aka "Harrypotterbron". Jag klänger mig fast i bron då den börjar flyga runt som i filmen och sen tar jag en turistbild på Elina. 


Elina och jag och sen hittade vi några björkar.

Sen var utsikten mot London Eye himla fin.
 
Så vi tog lite fler bilder och sen en klassisk bild på en telefonkiosk. Känns som en bild alla som varit i London borde ha. Efter klockan 6 föll mörket snabbt och vid 7 ser det ut som natt. Big Ben lyser dock upp i mörkret.
 
Så gick vi över den här fina bron som lyste blått och tog bilder på London Eye som också det lyste blått. Det var fint.
 
Och såhär ser mina nya jobbskor som jag köpte idag ut. Tyckte jag gjorde ett kap då jag hittade skinnskor på rea för ca 250 kronor. Inte dumt inte.
 

I was looking for a job and then I found a job ~

Jag har fått ett jobb! Äntligen säger jag, efter att ha delat ut CV:n och ansökt online överallt och utan svar känt mig lite såhär:

Men nu har jag fått jobb på en Italiensk restaurang som bartender, typ. Som jag förstod det kommer jag stå bakom baren och fixa varma och kalla drycker och blanda drinkar men även göra efterrätter. Och det låter kul så jag är nöjd! Nu ska jag idag bara ut fixa ett bankkonto och köpa en vit skjorta som jag kan jobba i. 
 
Är superfin i håret tack vare Elina.

Massa bilder från Brick Lane

Idag åkte vi tillbaka till där vi bodde förr i zon 3 (aka. ut mot ingenstans) och tågresan tog en halvtimme och jag fattar inte hur vi orkat åka sådär fram och tillbaka i flera dagar för de var så himla tråkigt och jag tror vi alla tre somnade varsin del av resan. Anledningen var i allafall att vi skulle hämta våra NI-nummer som kommit till den gamla adressen då vi inte kunnat ändra adress, så nu är det löst iallafall. Efter det drog vi till Brick Lane som var fullproppad med vintagebutiker och gatukonst som vi vandrade genom och tittade på. Elina och Sofie hade med sig sina systemkameror så alla bilder är deras förutom bilden på smilysen och Brick Lane Book Shop. För om någon tar en bild på en bokhandel så är det ju jag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Flyttar ner tre meter

Idag flyttade vi igen, men till rummet nedanför vårt gamla så vi bor fortfarande kvar i samma hus. Nu bor vi i ett mycket större och lite fräschare trippelrum med egen dusch och handfat vilket känns jätteskönt och vi har dessutom köket direkt utanför dörren så nu måste vi inte springa i trapporna varje gång vi ska hämta något. Nu har vi ju också fått varsin säng så vi kommer inte längre behöva dela tre på en dubbelsäng som jämt glider isär och bildar ett hål man ramlar ner i. När vi dumpat reväskorna i rummet begav vi oss ganska snabbt till Ikea för att inhandla lite fler saker såsom galgar och egna muggar att ha på rummet, och sen nu har vi mest packat upp och fått i ordning rummet lite mer. 
 
Börjar med att äta middag på Ikea. Blev en megabild på mig och Sofie men det var för att jag ville få med köttbullarna på bild. Elina uppe i hörnet, Almondytårta till efterrätt som förra veckan och så Sofies mat för den såg god ut (och så behövde jag en bild där).
 
Någon är lite mer less än andra att vandra på Ikea. Alla bra grejer som köpts, och sen glada flickor utanför butiken på vägen hem.


En vild Elina dyker upp framför vår (ovanligt) välsorterade garderob. Golvet var lite kaos ett tag men så är det ju vid inflyttning, och sen står jag och viftar med några strumpor.


Så här ser det alltså ut just nu i vårt rum. 

Avslutar med dessa vackra bilder.
 

Tror vi börjar få ordning på kaoset här snart.

Gårdagen och denna dag har som vanligt mest innehållit jobbsökande och jobbintervjuer; vissa mer lyckade än andra. Försökte fixa bankkonto men vi får tydligen vänta med det pga NI-nummer osv. Har inte så mycket mer att skriva direkt utan har bara lite bilder från idag. Börjar med en bild på min frukost.

Knäckebröd <3 MMMMMM.
 
Påskgurkan som jag verkar hänga vid hyfsat ofta vid nuförtiden. Idag gick jag ända fram till den bara för att se hur botten såg ut och den var helt enorm när man bara var nån meter ifrån. Imponerande.

Tunnelbanan, Elina och jag, Elina och Sofie när vi är ute på promenad och får se en fin himmel första gången efter flera dagar av moln.
 
Fina flickor och såhär som våra kvällar brukar avslutas.

I met her in a club down in old Soho where you drink champagne and it tastes just like cherry-cola ~

Fredag börjar med en promenad till ett jobcenter för att kunna ändra adressen som breven med våra NI-nummer ska skickas till. Men så visar det sig att vi inte alls kunde göra det där utan då fick vi ett nummer vi skulle ringa istället, men det känns som att de här männsiskorna man pratar med bara driver med en för vi har snart ringt upp hundra spänn för att lyssna på äckligt käcka telefonsvarare och få nya nummer som leder tillbaka till gamla nummer. Vet inte riktigt vad vi ska göra nu egentligen, antingen fortsätter vi ringa runt, eller så får vi helt enkelt ta oss ut till öst igen någon dag och hämta breven där istället. Hursomhelst fortsatte vi vi dagen med att handla mat på ett superstort Tesco som låg mycket närmare vår bostad än vad den lilla butiken vi brukade handla på gjorde, innan vi gick hem och hängde i köket mest hela kvällen.

Typiskt Londonväder. Vi hittade karamellkungen på Tesco, hur oväntat var inte det!? På vägen till till Tesco provade vi kläder i en secondhandbutik och jag hittade den här roliga juljumpern med en pingvin så jag kände mig tvungen att ta en bild, och Sofie blev nerstänkt av en förbipasserande bil.


Sofie och Elina poserar vackert och så lagade vi hamburgare med coleslaw.
 

Sen bakade vi kladdkaka med "vit choklad" som vi åt med gafflar direkt ur formen för att minimera disken. (Notera att det står "White chocolate flavoured cake covering". Vi såg det efter att vi köpt den i tron om att det var vit choklad. Smakade mer smör och ägg med lite mjöl och vaniljsocker typ).

Utsikten från vår toalett, haha. Efter kladdkakan hängde vi på rummet och såg på Vänner och lekte med smink och jag såg ut som en liten fågel.
 

Lördag spenderas mesta delen i sängen sökandes jobb på alla möjliga ställen. Jag och Elina jämför våra lillfingrar (Elinas till vänster och mitt till höger) och tycker storleksskillnaden är jätterolig. På kvällen går vi för att handla mat och så bakar vi kladdkaka i micron till efterrätt. 

Sen gör vi fina kiwidrinkar och poppar smörpopcorn innan vi går ut för att hitta nya ställen och upptäcka nya saker här i London. Vi hittar en indieklubb som spelar galet bra musik; The Beatles, The Kinks, Elvis Presley och Vampire Weekend m.fl. och vi dansar som idioter innan vi åker nattbuss hem.


Snickers blir vår nattmat och så svänger vi förbi McDonalds för att köpa en cola.


Sen igår hittade vi vårt lokala Starbucks och bänkade oss med varsin kopp varm dryck och köpta kakor från nån affär som vi smugglat in för att de var billigare än Starbucks-kakor men det kändes på smaken också. Vi satt där hela dagen med våra datorer och chillade innan vi gick hem och stekte pannkakor och jag blev utnämnd pannkaksexpert.
Pannkaksstekarn #1

Vi har flyttat.


I måndags tog vi våra resväskor och lämnade östra delen av London för att flytta till vårt dubbelrum i Kensington (med fläckig heltäckningsmatta, eww) som vi kommer bo i tills på onsdag då vi flyttar ner en våning till ett annat rum. Som på film köpte vi pizza som inflyttningsmiddag efter att ha väntat några timmar på en snubbe som skulle fixa låset på vår dörr. Pizzan med svarta oliver var hur god som helst, (hörs på namnet; cheese delight) medan den andra var hemsk. Den var så sjukt stark att det inte var klokt; fylld med en massa små heta chilibitar som gömde sig under osten så man inte såg dem innan man ätit dem. Hela munnen brann ett tag efteråt.


Efter pizzan tog vi tuben till Ikea för att införskaffa sängkläder och handdukar. Ikeat såg exakt ut som det i Sundsvall att det nästan var lite läskigt. Vi fikade svenskt med Almondytårta med Marabouchoklad (för det fanns inga chokladbollar) och drack julmust. Det rådde lite bot på den hemlängtan jag haft på sistone; även fast det är kul här i London saknar jag Sverige och folket där hemma. Till min glädje sålde Ikea även knäckebröd; det första hårdbrödet jag sett här borta (jag tror inte det finns här faktiskt) som jag såklart köpte, så nu kan jag äta knäckebröd med ägg och kaviar till frukost.


På vägen från Ikea. Jag och Sofie ska se tuffa ut men jag ser bara arg ut?


På tuben löjlar vi oss framför kameran då vi får en vagn för oss själva. Och så upptäcker vi att jag trampat i hundbajs.


I tisdags var det jobbletande som gällde hela dagen. Vi gick in till Oxford Street och jag lämnade ut de flesta av de CV:n jag hade kvar. Elina och jag åkte buss hem och sen på kvällen gjorde vi fruktsallad och såg på Vänner.


I onsdags gick vi ut i Kensingtonområdet för att hitta ett HM då Sofie skulle köpa ett par byxor. Vi stannade vid en mur och tog en massa bilder och jag känner mig spejsad i hängslen och Elinas hatt.


När vi kom hem bestämde vi oss för att baka chokladbollar...
 

...innan vi lagade en liten gryt-soppa med bönor och nudlar till middag. Efter middagen åkte vi till nåt ställe i Shoreditch för att lyssna på några liveband, fast de var inte så jättebra så vi satt oss i ett hörn och pratade istället. Och jag som blivit förkyld nös hela den här dagen så kanske var det inte det bästa valet att fara dit, men det var ju roligare än att sitta hemma på rummet. 

När vi går till tuben efteråt och jag då jag lånat Elinas glasögon och kommit fram till att det inte riktigt är min grej.


Sen idag så har vi spenderat hela dagen (ingen överdrift här) i sängen framför våra datorer och sökt jobb online. Jag ska på någon testgrej på Pret â manger på tisdag så vi får se hur det går, i övrigt hoppas jag bara på fler svar. Och så skulle jag vilja bli frisk, att vara snuvig är inte det roligaste direkt. Bilderna är från oss alla tre.
 
Gjorde en liten gif av dessa fina bilder.

Sista kvällen i gula rummet

Idag har vi mest spenderat tid i sängen framför våra datorer. En riktigt lat dag har det varit: sovmorgon, lång frukost och sedan massa tid till att kolla bilder och blogga osv. Vi gick för att handla några ingredienser till middagen men affären hade stängt (samma sak hände förra söndagen; man tycker att vi borde lärt oss vid det här laget men nej) så vi gick hem igen och lagade mat på det som fanns.

Det blev den klassiska pastan med tomatsås, denna gång med lite tomat och zuccini. Sedan har vi faktiskt packat lite också så vårt rum är lite mindre stökigt nu än vad det var tidigare.
 
Elina och Sofie lekte ankor.

Fredag och lördag i bilder.


Fredag börjar med att vi bestämmer oss för att ta trippelrummet Elina och Sofie for och kollade på i torsdags då jag var på NI-nummermöte, så nu har vi fixat boende! Glada tjejer som gick från agenturen.

'
Vi firar med att köpa mat på Tesco och ha picknick i Hyde Park.
 

M&S Lemonade, Hyde Park och varmrökt lax med potatissallad. Smakade som svensk midsommar.
Vi går sen på promenad genom parken, innan vi fortsätter firandet med en utekväll i Shoreditch. Vi hänger på The Jaguar Shoes innan vi hittar The Catch som är tusen gånger bättre.
 
I Shoreditch. (Haha spegelbilden.)
 
Lördag börjar med att tvätta och handla mat. Sofie hittar ett päpple på affären.
 
Middagen som blev potatis, zuccini, svamp, tomat, bröd och sås. Köpt chokladmousse till efterrätt.
 

Vi bestämmer oss för att åka tillbaka till Shoreditch då kvällen innan varit rolig. Elina och jag ser coola ut på tåget.

Snygga brudar.

Vi går förbi en matfestival där vi köper något portugisiskt.
 
Sen gick vi runt i hela Shoreditch, men ingenting var lika bra som i fredags så efter ett tag blev vi less. Vi satte oss på en mur nånstans istället innan vi gick en promenad på minsta trottoaren någonsin och tog nattbussen hem. 
 
(Elinas och mina bilder.)

Idag fyller min fina storasyster 20 år.

Grattis på födelsedagen kära syster! Jag saknar dig jättemycket och jag skulle vilja ge dig en supermegastor grattiskram men det går inte så du får en i tanken istället. Hoppas solen skiner och att allt är bra, här är det moln men vad gör det. Du får ha det bäst idag, parta lugnt haha. Jag har ingen bra bild på du och jag just nu (vad hände med den från förrförra fredagen???), så här får du en liten GIF som present istället.
Och jag vet att du inte sett Avengers men ändå. Den är kul ^^
 
 

Provjobb på stans coolaste burgarplace kändes det som.

Igår fick jag provjobba 2,5 timmar på en restaurang som var hur skön som helst. Eller jobba och jobba, jag fick springa efter en annan servitris för att lära mig alla uppgifter. Men det var kul och chefen sa han skulle ringa så jag får hoppas på det. För hittills är det bara det och ett caféjobb jag fått napp på. Idag var jag på intervju på caféjobbet vilket väl gick helt okej; ganska svårt att läsa av då det var de vanliga frågorna som brukar ställas och att fler personer skulle intervjuas efter mig. Kvinnan skulle ringa hon med om de var intresserade. Så vi får väl se. Hålla tummarna, typ.
 
Jag valde att gå genom stan istället för att ta tuben till NI-nummermötet jag hade idag (jag hittade stället äntligen) och på vägen gick jag förbi ett bageri med bröd som såg underbart goda ut (älskar nybakat bröd), den här glaspatronen eller vad det nu är, och så hamnade jag mitt i en klunga av kostymnissar.
 
Gick förbi den här glasbyggnaden. Hade ingen aning om att den var byggd på nån sorts plattform.
 
NI-nummer-informationspapperet man fick. Jag mötte upp Elina och Sofie efteråt och de hade varit på lägenhetsvisning som de tyckte ändå kändes hyfsat bra, så kanske har vi nåt på gång här. Och så var det fin mosaik i tunnelbanan.
 
Åt middag på Pizza Hut; megastor veggiepanpizza delad på tre. Mums!

12 timmar i centrum för att missa ett möte och vänta på en värdelös lägenhetsvisning.

I morse åkte jag in till stan för att gå på möte om NI-numret, och förberedd och allt hade jag googlat adressen och tagit till extra mycket tid för att jag skulle hitta rätt. Då började det med att tunnelbanan krånglade och att vi stod still ganska länge så tiden började rinna iväg och jag fick mindre tid till att hitta stället. Sen när jag väl kommit fram så visade inte kartan exakt vart stället låg, så jag fick fråga förbipasserande folk om de visste. Alla var väldigt trevliga och hjälpsamma så det kändes bra, även fast de inte gav rikigt rätt vägbeskrivning. Men tillslut kom jag ändå fram till stället, fem minuter för sent, anfådd och svettig då jag sprungit runt några kvarter med vinterjacka och vinterskor eftersom jag dessutom fått lite ont i halsen, och så säger mannen i receptionen att de inte alls har hand om NI-nummer. Att jag var på helt fel ställe. Så jag fick istället ringa och boka ett nytt möte (gratis ringtid denna gång), och så fick jag en fullständig adress så förhoppningsvis kommer jag hitta rätt då. Men lite surt kändes det då jag gick därifrån så jag hade inte den största lusten att börja söka jobb då man måste vara glad och trevlig. Därför började jag strosa omkring i olika delar av London och hittade små fina caféer i trånga och mysiga gränder och bakgårdar. Gränder är någonting jag tycker hur mycket som helst om just i London, för de kan vara väldigt små så att de knappt syns, men samtidigt innehålla många fina ställen.  
Först ramlade jag på den här gatan med massa färgglada hus. Där låg en liten innergård (som jag fortfarande inte vet vart den är).
 
Jag hittade även en liten innergård mellan två gränder som hade ett café och det var jättegulligt. Men min mobil var död då så jag kunde inte ta kort. I allafall mötte jag senare upp Elina och Sofie och vi åt tidig middag innan vi fortsatte att söka jobb. Jag fick en provjobbning imorgonkväll på en restaurang, så nu har jag två saker på gång. Hoppas nåt blir positivt.
Pasta med irländska köttbullar tilll lunch och en hög med bakelser i ett bageri som vi stirrade in i.
 
Och tillsist så for vi på lägenhetsvisning vid King's Cross klockan åtta, men hon som skulle visa lägenheten var en timme försenad. Och hon mumlade bort en ursäkt som inte dög alls. I allafall tog hon oss till lägenheten som var ett skämt. Den "nyrenoverade" lägenheten hade golv utskärt på måfå, rören mot golven låg på träklossar, de hade delat av ett rum till två små rum med en gipsskiva, där gipsskivan stod emot fönstret och elementet under och på så sätt delade av dem med. Inte särskillt brandsäkert va. Och det var bara smuts och sunk och det var inte alls bra. Så vi for hem och köpte godis istället.
Såhär såg vi ut då vi väntade på tåget vid King's Cross.
 
(VIssa bilder är Elinas).

Just another manic monday ~

Imorse ringde ett café mig och bad mig komma på intervju på torsdag. Wooh! Det känns bra, ännu bättre att jag fick svar så snabbt då jag ansökte via deras hemsida typ vid tolv igårkväll. Men ändå kommer jag fortsätta söka jobb, man kan ju inte göra annat. I övrigt har vi idag också skaffat NI nummer, så då är det avcheckat från listan i allafall. Samtalet vi ringde för att boka mötet kostade dock £6 pund (drygt 60 spänn)! Helt sjukt vad dyrt. Men ja, det är ju nåt man behöver. En annan sak som vi märkt ha dragit pengar är även tågresorna till och från stan. Ca 350 kronor på knappt en vecka. Måste kanske börja åka buss, fastän det troligen tar evigheter in till centrum med den.

Tåget när jag och Sofie väntade på Elina och Green Street, stora gatan vi bor hyfsat nära just nu.
 
När vi kom hem var tjejerna trötta. 
 
Middagen som bestod av en lite fylligare variant av fattiglappsmaten vi lagade i fredags drack vi med coca cola och jag fick ta en kopp för det här huset har tydligen bara två glas. Och min mormor måste vara den gulligaste som finns; när jag åkte till London skickade hon med mig ett paket jag inte fick öppna förrän jag var framme och däri hittade jag ett par stickade sockar med katter på! De är så himla söta och jag kommer nog ha användning av dem mycket nu när det blir höst och regn och kallt. Supermys!