Sommar

Juli praktiskt taget springer förbi mig känner jag. Snart är det augusti - crazy shit det där. Sedan midsommarhelgen har mycket hunnits med dock, emellan allt jobb.  Kan informera att det suger att jobba helger under sommaren för tiden flyger. Men man får göra vad man kan. Jag har hunnit bo på Stora Hotellet som är finaste hotellet jag någonsin satt min fot i med steampunkstil och skeppsvrakstema, druckit godaste rabarberdrinken i stan, promenerat hem tidigt på morgonen en knapp timme i spöregn, rosébubblat vid kajen under blommor som hängde i luften och  allmänt bara glassat i solen de gånger jag kunnat. 


Åkte gummibåt nerför älven en solig lördag med Josefin, Oscar och Ida med flera vilket var typ det härligaste jag gjort då man bara flyter med strömmen och solar med skön musik. Sjösatte vid Backen och gick iland vid Konstnärligt Campus och lyckades hålla oss någorlunda torra. Begav oss sedan till Josefin för grillkväll innan utgång på Båten och vi var många flickor som var svarta och svåra i långklänning och jag gav fel vägbeskrivning till nån som hamnade alldeles för långt västerut (whoopsie) men han hittade tillslut och kunde inte vara arg på mig för jag är så söt ändå. Grillade gott och lärde mig sedan att man inte ska sitta på bänkryggstöd för han bredvid skulle skrämmas genom att dra mig bakåt på låtsas men misslyckades miserabelt då det istället blev på riktigt och vi dunsade i backen och slog huvudet i bänken bakom och fick blåmärken på skulderbladen. Hashtag #FAIL så himla mycket med stora bokstäver tillockmed men det gick bra ändå och han är förlåten. 


Mitt kök är äntligen klart, eller dvs beboeligt, efter 6 veckor vilket är helt sjukt länge för ett sådant litet kök och jag förstår verkligen inte vad snickaren hållit på med denna tid, men nu är jag tillbakaflyttad till stan efter veckorna hos mor. Äntligen fått en riktig frys som rymmer mat och inte bara ett frysfack, och så en ny spis med spishäll och glansig fräsch ugn. Enda som saknas är ett skafferi som inte kommer förrän i september pga. missförstånd och seg leveranstid men jag byggde ett eget som fungerar alldeles utmärkt tillsvidare. 


Popquizzade en fredag med Simon, Thomas och Maria och jag tyckte ändå det gick helt okej bra ändå fastän vi var för dåliga för att få vårt bidrag helt rättat, men creds ändå till Maria som tog rätt låt och artist på första frågan då hon inte kommit till oss förrän vid typ sjunde frågan och alltså inte ens hört vad det var för låt. Hamnade sedan på O'Leary's med bowlingspelande mitt i natten och jag var fruktansvärt dålig på denna sport. Söndagsbrunch med Anna och Linnea som kommit hem från Götet under sommaren och vi hann gå igenom mycket om vad som hänt i livet under eftermiddagen och likadant hade jag picknick med Hanna vid älven en dag för att catcha upp. Så mycket folk att försöka hinna träffa men så lite tid att jag blir ju mörkrädd. 
 

Grillkväll hos André

Och kanske var det dagen efter midsommarafton när vi tagit oss hem från Peters stuga och fräschat till oss och samlats åter igen några få av oss för att äta upp resterna av midsommarmaten. Grillad kyckling med färskpotatis och potatissallad, tunnbröd, melonsallad och ägghalvor med skagen var vad som stod på menyn. Jag hittade Andrés cocktailshaker och blandade oss Kärlek med persikolikören och Melonmartinis av vattenmelon för att drinkar är bäst och sa sedan åt folket att le för att "nu ska jag ta en bild här".


Hamnade på Sjöbris ett par timmar senare som var rätt fullt med folk men vi hade turen att hitta oss en soffa och sedan skrämma iväg några gamlingar som tråkigt nog inte ville sitta så nära oss for some reason men ah vi fick en till soffa för oss själva då så deras förlust liksom. Bad denna snubbe ta en bild på oss och vi blev röda av ljuset från infravärmen och han tog en selfie och verkade rätt nöjd. 


Sjöbris var supermysigt och jag, behövde inte frysa där på uteserveringen vilket gjorde allt ännu bättre och sedan bubblade vi på där tills stängning, då vi cyklade hem och mötte en bekant utanför Rex som vi slog cykelsällskap med nerför trappen och och hemåt och så bytte vi cyklar med varandra och härmade vi brodern till Lotta på Bråkmakargatan för han var ju så häftig när han cyklade sa någon fast vi andra höll inte med för så svårt var det inte. Fegis. 

Midsommar i Myrbäck genom Rebeccas kameralins.

Årets midsommar med Maria, Rebecca och Peter i Peters stuga är helt klart den bästa midsommaren i mitt liv so far. Så jäkla fin dag att jag kan inget annat än bli glad i själen vid bara tanken. Vi landar hos Peter vid ett, packar upp all mat vi handlat några dagar innan på med stafettsystem, blandar Sangria med jordgubbar, nektariner och rosé och hälsar på folket som droppar in en efter en. Någon har med sig en fluffig liten hund som gör dagen ännu bättre för hundar är fina glädjespridare och vi flätar kransar av maskrosor som är vackert gula för ingen midsommar utan blommor i håret. Vi spelar golf och efter åtta markslag och en bortslagen grästuva slår jag tredje längsta bollen över sjön och blir sådär lagom stolt över mig själv och sedan vankas lagtävlingar i form av krocket, boule och kubb där det blir lika mellan mitt och Rebeccas lag. Middagen är grillat med midsommarbuffé av kalla tillbehör  och vi sjunger snapsvisor och snapsar OP och Hallandsfläder som faktiskt inte alls smakar fläder utan mer bara jätteäckligt så nu vet vi. Vissa tar sig till sjön för att sola i kvällssolen och ro i båten efter maten men jag ska visa en låt för en kille som försvann in i stugan bredvid så några av oss går över gården och hamnar på fest hos grannarna där vi hittar igen honom och hakar på dansandet till gamla godingar och det är så konstigt men vi skrattar så mycket. Tillbaka i stugan är det tårta på gång innan bastun tänds och vi nattbadar i sjön och det är kallt men inte så kallt att vi fryser sönder för vi kan dyka i utan tvekan och faktiskt njuta i någon millisekund innan sprint upp till bastun igen. Upprepar detta cirkus 20 gånger innan vi är nöjda och avslutar natten med en "må bäste kvinna vinna"-duell i kubb mellan mig och Rebecca för att avgöra tävligarna från tidigare under dagen. Det blir på pinnen oavgjort ironiskt nog. Alltså åh, bästa midsommaren!