Du står fortfarande kvar i kön, var god vänta.

I helgen var det jobb som gällde och Folkmusikfestival i hela huset vilket märktes av att violin- och flöjtspelande grupper satt och spelade typ nästan överallt så att man nästan blev tokig. Duktiga musikanter som jammade tillsammans, inte för det, men man blir less efter ett tag. Stängde redan vid tolv då musiken inte drog så mycket folk, så gick ner på Äpplet för att hjälpa till där istället till stängning. Fick en mycket bättre bild av hela huset där jag vandrade runt på våning 2 och failade miserabelt med att stänga en dörr som fastnat i en magnet. 


Meeeeeen över till roligare nyheter - i mitten på mars bilr det fjällresa för mig och Rebecca!! Boende och skidpass bokat i Hemavan och fasen vad roligt det ska bli att ge sig ut i backen! Länge sedan jag åkte slalom nu och har längtat sedan förra året då jag fick vårkänslor i köket i London. 

Radion spelar vår sång

Åt middag på Lottas i måndags; lammrostbiff med potatissufflé och jisses vad gott det var! Drack Stowford Press på fat som smakade London och väckte minnena och ciderkärleken i mig. Fettisdagen i tisdags med ledsamma semlor med för mycket bröd och för lite grädde på jobbet så gjorde en egen minisemla när jag kom hem av semmelbullarna jag bakade förra veckan. Palla använda sil till florsockret, klumpar är väl vackert ~~ Men alltså hör och häpna, jag har börjat tycka mandelmassa är helt okej gott! Något jag aldrig trodde skulle hända för det brukade ju vara så enormt äckligt. Mandelkubbar är dock fortfarande hemskt. Någon måtta får det vara. 

Alla hjärtans dag i japansk anda

 Alla hjärtans dag och jag vaknar upp till världens diskhög. Vackert väder ute så jag ignorerar högen totalt och beger mig istället ut på en härlig milslång promenad i solen. Klar himen och luften är frisk. 


Möter upp Anna vid sextiden och vi går till Rebeccas kompis André där det vankas sushikväll med hemgjord sushi. Flera kastruller ris är kokade och ett berg med grönsaker är uppskuret. Gör både maki-rullar och nigiris och tycker ändå vi får till dem riktigt fina. Bordet ser välkomnande ut iallafall. 



Sex sushiälskande människor, plus jag då som inte alls tycker om sushi men som gått med på att prova igen ändå och Rebecca som skurit sig djupt i fingret under sushirullandet fick en söt plåsterkatt. 


Sushi är en fröjd för ögat fastän det inte är något som ligger mig särskillt varm om hjärtat. Äter veg-sushi med bara grönsaker för att rå fisk inte är min grej, och det går helt okej med två maki-rullar men inser att nej, sjögräset är inte så mumsigt med sin smak av hav och fisk. Så satsar mest på sojabönorna och nigirisarna - risbollarna med topping och helst utan sjögräs. För ris, halloumi och avocado är ju gott! Älskar också faktumet att sojaskålarna är glöggkoppar. "Pappersprassel, stjärnfall, nejlika..." Så japanskt mhm. Man tar vad man har!


Efter middagen beger vi oss in till stan och går på TC som har nattklubb och det känns lite halvkonstigt att befinna sig på jobbet och dricka cider medan kollegorna jobbar men det var kul ändå att hälsa på alla av dem. Beställer en Fruitbasket åt Rebecca av Thomas som alltid peppar sönder att göra Fruitbaskets för det är den bästa drinken och så guidar jag Cora genom en Blueberry Fields som blir jättegod! Har dekorerat mig själv med hjärtan i ansiktet för det är ju ändå alla hjärtans dag och en riktigt bra sådan faktiskt.

Inflyttningsmiddag såhär 5 månader senare.

Fredagkväll och jag har bjudit hem mamma och Mats på inflyttningsmiddag - bättre sent än aldrig. Satsar som fasen och överspejsar nog lite väl mycket för en inflyttningsmiddag men kan inte hjälpa det då det är så roligt. Resultatet efter veckors funderingar över perfekta menyn och några dagars förberedelser av alltihop blir iallfall en trerättersmiddag med passande vin. Köket har sett helt fördjälvligt ut sedan i torsdags då förrätten och desserten fixades för även fast det diskades undan var det inte så att varmrätten tog liten plats heller. 
 
Börjar med att bjuda på en fin liten fördrink när de plingar på dörren! Jordgubbsbellini, för det kan ju inte bli så mycket bättre än bubbel och jordgubbar speciellt såhär dagen innan alla hjärtans. 


Sedan är det dags för förrätten - egenkomponerad kall avocadosoppa med skagenröra och räkspett. Låter kanske liiite underligt men det blev riktigt gott (vilket var skönt då jag aldrig provat laga den förut utan bara tänkt att det borde funka, hehe). Men skagengömman under soppan passade så himla bra ihop med avocadon. 


Till varmrätt serveras vegetariska canellonis - pastarullar fyllda med keso, oliver och spenat. Precis lika gott som jag minns att det var och till det dricker vi Fetzer, ett amerikanskt merlot som är riktigt mumsigt! Lite som saft men fint ändå. Var riktigt nöjd över att ha valt ut ett vin som passade bra, för det är så tråkigt när vinet inte passar eller är platt och tråkigt. Fick rådet att kolla på amerikanska viner då man kan ha en tendens att underskatta dem vilket jag tror är fullt möjligt då man lätt tänker Frankrike och Italien i första hand på frågan om vin, och fortfarande är zinfandeln Cline från Kalifornien ett av de godare icke svindyra vinerna jag druckit så hurrah for American wine! Hursom - tillbaka till middagen som såklart avslutas med min paraddessert; Mangomousse med passionsfrukt! Denna gång med lite roligare upplägg då jag slängt dit ett litet spett med  kladdkaka och färsk mango samt en jordgubbe. Kaffe och avec och mina kära middagsgäster är riktigt nöjda över denna fina kväll. Strax efter tio börjar vi känna oss klara hemma hos mig och går därför in mot stan då mamma och Mats ska ta en öl eller liknande på Bishop's med sina kompisar. Jag viker av vid Guitars för att istället dricka vin med Thomas men hamnar på Olles som är enda stället i stan med lediga platser efter att vi gått in på ytterligare två krogar och vinkat till snälla Pipes-vakten Emil som jag tror han hette.

För allting blir bättre på natten.

Semlor hos mormor och nattvin mitt i veckan är trevliga stunder och nu är det bestämt att Sofie ska komma ner hit till Umeå under en av helgerna hon är hemma i Sverige och hälsar på!! Vi har redan skapat stora planer och taggat sönder till tusen och jag längtar så galet mycket att det finns inte, åh det kommer bli helt underbart. Åt jättegod söndagslax hos mamsen ikväll men är inte så peppad på att lediga dagen redan är över. 
 

Änglar, blåbärsfält och fruktkorgar

Veckan börjar med  planering för en lugn helg och eventuella bilfärder norrut över en klassisk Ceasar med Maria som jag inte träffat på länge. Helt suveräna planer byggs upp och jag peppar inför allt. Går förbi en liten butik utanför centrum som har denna fina affisch i skyltfönstret och jag överväger ifall jag kanske borde införskaffa mig den då lilla läggan är rätt fattig på tavlor i allmänhet. 


Veckan fortsätter med jobb och mörka promenader hem på nätterna som kan va fina ändå när det trillat ner flyffig nysnö från himlen. Torsdagkväll och tomt på jobbet men en meterhög ovikta servetter som måste vikas innan helgen för annars är vi körda så det är bara att sätta igång. 


Fredagkväll och jag jobbar men bara fram till tio då jag byter om och sätter mig med Maria som kommit till jobbet. Vi stannar ett tag och spelar popquiz med lite drinkar och vin och tänker ha en lugn kväll med lite pubhäng och sånt men så blir det inte för vi hamnar på Allstar och möter lite folk och dansar istället, träffar snälla vakten från Pipes som känner igen mig efter mitt "hej men det är ju du!" och stöter på en halvers Nick-från-London-lookalike från söder. Lördag är jag ledig så går på stan tvärt och handlar saker för kvällen då Maria kommer till mig och vi har tacos-och ost-och-vin-lördag, lyssnar på Håkan och spellistor från gamla tider och dekorerar oss själva med body tatoos för att kroppsbesmyckning är det roligaste. 


Tassar på nyckelbenet är så jäkla classy och hittar denna fras om Oxar som passar bra in på mig. Är Mollyvakt på söndagkväll innan jag och pappsen hinner med kvällsbio i sista sekunden då vi ramlar in i salongen i slutet av bioreklamen. Ser The Imitation Game med bästa Benedict som spelar sin roll galet bra.