Friday I'm in love

Nu är det äntligen fredag! Klockan är tjugo över tre och snart är det dags för helg för många men jag väntar bara ut de sista minutrarna innan jag ska börja mitt kväll/nattpass på TC där jag fått extrajobb (vilket jag nog glömt berättaom  hehe men nu vet ni det med). Och fastän jag ska gå till jobbet istället för hem till soffan är jag ändå lite peppad för jag har ingen som helst aning om vad jag ska göra! Jag lär ju vara servitris i början fram tills de slutar servera mat men liksom vad ska jag få hitta på från dess fram till 02.00? Det är ju frågan. Kommer vara kul iallafall att se om folk är utklädda ikväll eller inte nu när det är Halloween och allt. 
 
Iallafall - tre bilder från veckan. 1. Kom hem för ett tag sedan från att ha druckit Chailatte med Maria på Waynes. Standard oss att alltid "råka" hamna på Waynes. Kändes som att det var evigheter sedan vi sågs sist men kom fram till att det eh - visst bara var typ två veckor sedan. 2. Gick man på konsum för någon dag sedan kunde man köpa kräfttårtor. Mums. Och 3. Träffade Rebecca och Ellen i tisdags för att käka middag på Vezzo som har jättegoda pizzor och det var så himla kul att träffa Ellen igen som jag inte hängt med sedan jag flyttade härifrån.

Salsa, Tequila corazón cerveza muy bueno!!

Lördagkväll och det är dags för avskedsfest för Ingela innan hennes Australienresa! Så roligt men så ledsamt ändå fast det märks inte för det är ju party. Mycket folk och jag känner väl knappt hälften men det är supertrevligt för nytt folk är alltid roligt. Pratar på med olika människor, rensar godisskålarna på Center, dansar på lilla golvytan som finns att dansa på och sätter på Take On Me av A-ha som får folket att jubla.


Jag och syster är supersnygga och inte helt ovanligt varandras motsatser i färg. Ljus vs. mörk typ-ish. 


Svartklädda partypinglor! Nån gång under kvällen tar någon en bild men bara jag är beredd..??
 
Dagen efter aka söndag går vi till Elin för att hjälpa till att städa undan. Jag är sugen på Nyåkers pepparkakor och Ida på glass, så vi övertalar alla att följa till Ica för att handla. Ida kommer med briljanta idén - pepparkakor och vaniljglass som en sandwich - så himla gott och jag fattar inte hur jag inte ätit det såhär förut. 
 

Om vi skulle åka dit gör vi det i limousin ~

Jag har lagat massa god mat i veckan. Spontankäk med Rebecca och vi rör ihop morotsbiffar med olika frön och tillochmed smeten är jättegod. Jag är en smetmänniska - en sådan som lika gärna nästan äter smeten än det färdiggräddade. Typ kladdkakesmet. Och pepparkaksdeg. Stämmer in på det mesta utom bulldeg och typ köttfärssmet för rå köttfärs är inte min grej. Körde också ut till pappa igår och lagade fetaostgratinerade rödbetor och oh mah gawhd så gott. Promenerade i typ snöstorm och träffade katten som klättrar på axlar. 

Och hör och häpna! Elina - jag har fasen bemästrat skumtekniken på Cappuccinos' for real! Har inte misslyckats med en enda kaffe hittils som på Bella då kaffet kunde bli lite halvers nån gång då och då. Nur är det alltjämnt fint och fluffigt. Nöjd sonis och nu är det ba att lära sig mönster. Woop woop. 

Jag har fått jobb!

Fiskelyckan har kommit - efter flera utslängda krokar har jag äntligen fått napp! Ringdes upp i tisdags av en tjej som bad mig komma och provjobba i cafédelen på Finas Konditori vilket jag gjorde hela förra veckan, och jobbet är mitt. Så det jag nu kommer göra om veckodagarna är att sälja kakor och bakverk till fikasuget folk vilket är typ helt ok najs ändå. Lite trist att det inte är jag som får baka men ah, close enough. Det är en bra början och ett jobb iallafall! 

Och ja. Det är typ detta som jag gjort nu under veckan. Provjobbat på lite olika ställen varav ett var Finas, druckit te med Frida, hängt med Rebecca, ätit rester av moussetårtan som var att dö för och så varit modig nog att se på The Purge Anarchy som jag inte trodde jag skulle våga se för att jag är så hemskt skraj när det kommer till läskiga filmer. Var dock inte så hemsk som jag trodde så jag överlevde med bara några ryck här och där och filmen visade sig vara helt okej bra ändå.
 
Och som alla från norr skriver på sociala medier just nu - det har snöat i veckan (vilket leder till morgontrött selfie med första snön innan den töar bort). Snölös vinter i London har fått mig att tagga snö något så himla mycket, för snö är så fint och mysigt när det lägger sig på backen och stannar där och blir tjockare och tjockare till ett enda stort vitt fluff. Men nog är det lite väl tidigt för snö ännu. Det är ju bara oktober för sjutton. 

Tid tog det, men sååååååå värt!

Igår firade vi Ingelas födelsedag i efterskott hemma då hon fyllt år i Malmö. Såklart paxade jag tårtbaket (för liksom när tackar man nej till att baka tårta?) och som vanligt överspeedad på idéer om allt som heter "dessert" blev det en Hallon- och vitchokladmoussetårta på kladdkakebotten (pyntad med lite kakao då jag skippade min ursprungliga dekorationsidé som kanske gått liiiite över styr). Ger mig själv en klapp på axeln då 1. ingen av mousserna skar sig och 2. tårtan blev precis så god som jag tänkt mig. 


Och stackars Molly hade opererats och blev tvingad att bära tratt så hon fastnade och blev stillastående typ överallt. Stackarn!

Tio sekunder till.

Idag brunchade jag med Maria på Costas som har fina sallader. Pratade igenom fredags och dog av skratt typ hundra gånger. Knockad i fejan och pappersrullen, håll käften och hoodien. Är nu hemma själv och agerar supersnäll lillasyster som kommer ha storstädat hela läggan tills Ingela kommer hem vilket hon inte vet om än. Lyssnar på musik som typ alltid och delar med mig av några najsiga låtar jag vet tar ett tag att börja tycka om, så det är bara att börja lyssna. Länge sedan vi hörde av Håkan förresten kom jag på nu ba sådär.


Livet i färg

I fredags gick jag, Rebecca och Maria på housfestivalen Life in Colour som hölls på Nolia då jag på skoj gått med i en tävling och som resultat råkade vinna några biljetter dit. Då Maria jobbade möttes jag och Rebecca upp tidigare för att laga fancymiddag i form av vitvinskokta musslor och det blev riktigt gott. 


Life in Colour är en festival med konceptet att kasta färg över publiken så man tillslut dansar täckt i olika färger. Folket och massa dans var rätt roligt men just den här upplevelsen med att få färg på sig var inte så najs som det låter för man kände sig mest bara jätteäcklig och slemmig av all färg man var dränkt i. Min vita skjorta var helt rosa efter ett tag och jag frös som tusan när jag gick hem genomblöt. 


Och i lördagskväll blev det utgång! Jag och Ingela lagade gott med fläskfilé, sparris och bearneissås
som smakade nostalgi innan vi fixade oss och promenerade typ 20 min västerut. 


Till en förfest hos Ingelas kompis och det var hur kul som helst att träffa nya, sköna människor. Drog sedan vidare till Lokal som var ett schysst ställe jag inte varit på förut; träffar folk vi känner, dansar and all that jazz. 


Och igår gjorde vi inte så mycket vettigt för det var söndag. Tog en kvällspromenad förbi nya parken (som
dock väl inte är så ny längre), hoppade studsmatta och filosoferade lite om allt möjligt. Söndagar liksom. 

Malmö!!!

I fredags tog Ingela och jag flyget ner till Malmö för att hälsa på storebror Mikael och hans tjej Carola. Vi bjöds på förmiddagsfika i form av te och bulle på planet, mellanlandade i Stockholm Bromma och sen var vi framme. 

Tog bussen till Södervärn där vi möttes upp av vår käre broder på den finaste cykeln; en gammal rostig sak som såg ut att ha rullat många mil. Vi gick hem för att lämna våra väskor, mötte Carola och tog oss ut en sväng i centrum som var jättefint och gulligt. Gick förbi kärleksgatan och hur fint är inte det gatunamnet alltså. 


Ramlade på en liten butik med massa udda ting och inredningsprylar som vi gick in i då Mikael såg en cool cykelaffisch i fönstret som han bara måste ha. Nöjd bror på trappen med ny tavla att sätta upp hemma.  


Vi gick vidare och hittade vintagebutiken Mani som vi letat efter ett tag. Jag provade en gammal hatt med såntdär nät uppepå och kännde mig så himla jättefin. Prova hattar är det roligaste, vet ju vem som helst. 


Runt 6-ish började vi känna kurret i magen och drog oss därför hemåt för att laga middag i form av olika dumplings, sjögrässallad, en het kålsallad och sojabönor. Mikael tillagade dumplingsarna och jag mojsade till sjägrässalladen och byter ämne nu till att de hade ett så himla fint kök att jag liksom smälte lite inombords. Jag vet inte vad det är med mig och kök men alltså, ser jag ett fint kök blir jag så glad, spelar ingen roll ifall det är modernt eller lantligt eller någon annan stil eller känsla. Vackra kök bara, det är något med dem. 
 
Middagen klar! Jag som aldrig ätit dumplings förut var lite skeptisk till en början då jag #1. inte tycker om sushi som är lite liknande enligt mig och #2. tyckte de ångkokta dumplingsarna såg ut som slemmiga sniglar. Men jag älskar att prova på nya maträtter så körde på och det var mycket godare än vad det såg ut som. 
 
Lördagsmorgon och det är Ingelas 21årsdag! Och kanelbullens dag så istället för en födelsedagstårta kommer Micke och Carola in med en hög bullar med tårtljus som Ingela får blåsa ut när vi sjunger ja må hon leva. Vi äter frukost och fixar oss för att gå in på stan och jag kan inte låta bli att även kära ner mig lite i deras hall. 


Hinner inte gå så jättelångt innan vi känner oss rätt nöjda och istället sugna på nåt att äta. Med tidig middag inplanerad går vi därför på kondis istället för lunch och jag fikar en blåbärspaj med hemmagjord vaniljsås. Går sedan vidare på kullerstenstäckta gator i staden ett tag till och jag köper en finfin tröja på Tjallamalla. 


Väl hemma igen vankas det pizzabak! Mikael och Carola kör på en specialspecialpizza med specialspecialpålägg som sardiner, oliver, kapris och soltorkade tomater som inte riktigt var i min smak, så jag och syster kör på hederlig vesuvio med tomater och oliver. Gör även ett litet hörn med bara fetaost och oliver för att fetaost på pizza är så sjukt gott och färsk ruccola på nygräddad pizza blir som grädden på moset. 


Efter middagen bär det av mot Malmö Opera där vi ska se dansföreställningen DOUBLEtake som jag och Ingela fått biljetter till i gemensam födesedagspresent av Micke och Carola. På vägen dit går vi förbi ett träd med hängade grenverk som är helt platt undertill någon meter från marken vilket knappt syns på denna usla bild. 


Föreställningen är riktigt bra med jätteduktiga dansare och superfin koreografi som är abstrakt och fri för egen tolkning och jag kan inte föreställa mig hur svårt det måsta vara att recensera denna dans. Vackert och tankfullt med invävd humor och tillochmed recept på apelsinkaka..? Såklart selfiesar i salongen medan vi väntar på att folk ska hitta sina platser och föreställningen ska börja. Kultureliten i Malmö på plats där nere till höger. 


Paus mellan akterna och vi går ut på balkongen för att få frisk luft och diskutera vad vi nyss sett. 


Efter föreställningen bestämmer vi oss för att ta en pubrunda på Möllan för att få se lite olika ställen. Går via station Triangeln och åker massa rulltrappor och jag går alltid i förväg för jag pallar inte att stå still i rulltrappor. Skada från rulltrappsåkandet i tunnelbanestationerna i London I guess. 


Första stället blir Belle Epoque (bild 1) (och jag tänker Kent på direkten) där vi köper drinkar i baren. Går vidare till ställe två; Söder om Småland (bild 4) som bara serverar öl vilket jag inte tycker om så jag bestämmer mig för att köpa en läsk istället. När jag kommer tillbaka till vårt bord visar det sig att jag råkat köpa en flaska ren hallonsaft istället, så himla fail men ack så roligt. 


Ställe tre minns jag inte namnet på men jag hittar en fruktig öl som faktiskt är god! Och vi äter typ de bästa oliverna och skylten med all flasköl är jättefin. Kärlek på flaska, även fast det inte riktigt stämmer om öl. 


Går till sist vidare till fjärde och sista stoppet på kvällen; en promenad via Folkets Park tror jag? Förbi en kärleksskylt och in på Far i Hatten, ett jättemysigt litet ställe med fin upplyst uteservering men det är kyligt ute så vi sätter oss inomhus istället. Dricker päroncider och berättar historier om allt och inget.


Och så kom söndagen, sista dagen i tredje största staden. Då vi redan vandrat på stan de tidigare dagarna gick vi förbi ett konstgalleri för att titta på en ny utställning som var riktigt häftig. Gillade skarpt pilstatyn som blev både genomskinlig och kamouflerad på samma gång på grund av spegelytorna i olika vinklar. Gick sedan hem och hängde de sista timmarna efter lunch innan det var dags för mig och syster att flyga hem norrut igen. 
 

Back again

Nu är jag och syster tillbaka hemma igen efter en helg nere i Malmö och vi har haft så himla roligt! Ätit god mat, vandrat runt i staden, skrattat mycket och varit glada osv osv. Har en hel drös med bilder som jag måste bläddra igenom så tills vidare får ni se en bild på denna gigantiska Sovlaki i Pitabröd (tror jag det hette) som jag åt till lunch idag när jag och Ingela var på stan och bestämde oss för att testa på Grekiska Kolgrillsbaren i Utopia. 49 spänn, fett värt! Sen när jag var ute på promenad cyklade det förbi en tant med en hund på pakethållaren. Vet inte om det är lyx eller om man borde tycka synd om den.

Peppen är på max!

Nu lyfter planet till Malmö där jag och Ingela ska hälsa på storebror! Kommer bli helt awesome och jag har sett galet mycket fram emot det för vi har inte setts sedan typ förra våren?? och Malmö är en jättefin stad som jag velat åka tillbaka till sedan jag var där sist för fyra år sedan. Taggade till tusen!!!
 
 

Mind Doodles

Umeå har svepts in i en stor burrig halsduk av höst. Magiskt men tragiskt för jag älskar sommaren.
 
Och jag har hittat en ny mysig låt. Lyssna.