Midsommar i Hyde Park

Lördagen den 21 juni, dagen efter midsommarafton, och jag möter upp Hanna (som har vägarna förbi London denna helg) efter jobbet för att sedan tillsammans skynda oss till parken för att få ta del av midsommarfirandet som är på gång. Tusen människor, svenskar och icke-svenskar, som sitter i parken med bärs och fika och blommor i håret. Picknickfiltar överallt och sverigeflaggor i träden, folk som spelar kubb och folk som dansar ringdans runt den icke-existerande midsommarstången för man får inte ha en sådan. Vi möter upp Sofie och Matilda som redan påbörjat firandet tillsammans med Matilda's tyska aupairkompis och hennes irländske pojkvän, och så fikar vi och har det allmänt jättetrevligt. Matilda överraskar med ett paket Ballerinakex och jag blir överlycklig och äter hur många som helst. 
 
När klockan närmar sig nio går solen ner, folk rör sig från parken och det börjar bli kyligt ute. Vi går därför hem till mig och Sofie, packar med oss fikat och en massa ljus och sätter oss sedan på taket. Spelar några rundor utslagspoker och misslyckas totalt med att grilla marshmallows över de ca tusen ljus vi tänt.  
Älskar ljuset på Sofie förresten. Så hemskt egentligen men gillar det ändå. 

Det var en jävligt bra tid och jag ångrar inget.


Hanna

Dagen efter pappa lämnat staden kommer Hanna hit i några dagar. Jag möter upp henne efter jobbet och vi går och käkar min favoritpizza Red Ox på Jamie Oliver's Union Jack's, en helt galet god annorlunda pizza jag åt för ganska precis ett år sedan när jag var här med syster på besök. Dagarna efteråt går vi på stan litegrann, nån dag går vi förbi the British Museum med statyer från påskön ("DumDum wants gumgum" är det ända jag kan tänka på) och gamla Egypten och Grekland osv. Nån dag promenerar vi upp till Camden och äter kinamat till lunch och sätter oss sedan på Primrose Hill. Aldrig att jag inte visar Primrose Hill till den som inte varit där. 

Hanna på Union Jack's och sedan the British Museum. Påsköstaty, Venus och Hieroglyfer. 

Sista dagen åker vi buss västerut till Cardiff som ligger i Wales, så nu har jag varit där med! 50% av Storbritannien avklarad, bara Skottland och Nordirland som saknas nu. Vi geekar lite och går på en Doctor Who-grej, tar selfies och har det kul. 
 
Sedan möter vi min kärlek havet. Så blått vackert och otroligt härligt det är att känna doften av salt, ett halvår sedan jag sist mötte den i Brighton. Jag mår galet bra av platsen vi hänger på och det är sommarväder och vi ba liksom chillar på och är fina på bild. 


Äter lunch iform av camembertbaguette och hamburgare på uteserveringen, tittar på folk och går sedan förbi skyltar med dubbla texter - engelska och walesiska (om man kan säga så??). Iallafall kort sagt en läslig rad och en med typ bara mixade konsonanter. 


Cardiff är fint och mysigt. Härlig dag och kul att se en ny stad och ny del av Storbritannien; ännu följer jag punkterna på min nyårslista. Vi åker hem och sätter oss på taket ett tag för att taket ägde, dricker cider och äter ben&jerrys. Sista kvällen med fina Hanna och det var så kul att hon kom hit.

Att äntligen kunna krama pappa kändes bra.

1:a juni landade pappa och Monica i London för att stanna på besök i en vecka. Jag fick flera dagar ledigt från jobbet så jag kunde hänga med dem och jag hade jätteroligt dessa dagar. Turistade litegrann, fick se saker som jag själv inte sett än och åt massa god mat. En av dagarna gick vi på Kew Gardens, en megastor botanisk trädgård som tog hela dagen att traska igenom. Hur fint som helst med massa konstiga växter och träd och allt var grönt och fint. Någon annan dag gick vi på Oxford Street och shoppade, och en dag gick vi på Portobello Road Marken och handlade massa frukt och bröd och annat gott, gick och satte oss i Hyde Park, picknickade och njöt av solen hela dagen. Himla härlig dag. 
Massa fint och grönt i Kew Gardens. Stora växthus och trädtoppsgång högt högt uppe i luften. 
 
Någon kväll efter turistrunda och besök på M&Mstore.
 
Jag och min pappa <3
 
På onsdagen besökte vi St. Paul's Cathedral som faktiskt var mycket intressantare än vad det låter. Vi gick också de ca miljoner trappstegen längst upp till tornet på toppen för att se utsikten över London, vilken var hur fin som helst, bara synd att det var lite halvers gråtrist väder. London i ett nötskal. Efteråt gick vi en prommis över floden ner till Borough Market för att äta typ lunch-middag, typ såhär helt fel tidpunkt på dagen att äta ett stort mål på men som inte kan hjälpas för att vi är hungriga. Vilket märks rejält på både jag och min far som inte tycker att något alls duger just där och då. Mätta efter nån New York style burgare eller vilken amerikansk stad de nu var namngivna efter, gick vi tillbaka in mot stan, chillade runt, åkte till Camden när pappas hotell låg och gick sen ut för cider och lite brasiliansk tapas. Riktigt misstag egentligen för den där tapasen är nog det konstigaste jag ätit. Menmen, alltid lär man sig något nytt.
Vacker vy, såklart en selfie över staden och så Borough Market. 
 
Torsdag och vi tar tåget och besöker Cambridge! Fina byggnader och alltsomallt en mysig liten stad. Någon sa någongång att Cambridge är Englands mest romantiska stad. Tja, kanske det faktiskt. Gullig var den iallafall. Vi strosar på, äter falafelrulle till lunch från falafelhaket på gatan som var helpoppis med massa köande människor, och tittar på alla fina byggnader och colleges som finns överallt. Går förbi marknaden på torget och strosar sedan längs The Cam där folket puntar fram (typ åker gondolliknande båt), vare sig de är duktiga eller inte.
Mangosmoothie till frukost efter tåget, fina byggnader och falafelhak. 
 
Marknaden på torget och så King's College tror jag det var? 
 
People punting on The Cam. 
 
Sista dagen spenderades i Camden, besök upp på Primrose Hill som ligger mig varmt om hjärtat och så mysig trerätters lunch på Limone - ett ställe jag gott kan rekommendera till folk som kommer hit. På kvällen gick vi till en pub vid Regents Canal och slängde oss på sista lediga platsen på uteserveringen med varsin cider och lite småplock. Njöt av värmen som hängde kvar i luften och såg på när vår bordsgranne som var en aning för full piercade sig i öronen. Inte helt säker på om han skulle vara nöjd med det dagen efter men "ah fan yolo" var säkert hans melodi. Kvällen börjar ta slut och jag säger hejdå till pappsen, glad över att ha träffat honom igen efter 8 månader. Kram och ha det bra tills vi ses nästa gång. 
Min trerätterslunch sista dagen med dessa två. Kanin i vitvinssås på spenatbädd till huvudrätt - låter förjävligt med kanin egentligen med galet gott var det.

Independent Miss Sweden in London

Nu är det så att det var ett tag sedan jag skrev sist. Drygt en månad faktiskt tror jag det var, och det har hänt ganska mycket att jag inte riktigt vet hur jag ska skriva allt. Men ni får se. Iallafall har jag nu flyttat isär från Elina och Sofie och vi stack alla åt varsitt håll - jag till väst, Elina öst och Sofie syd. En representant i varje del förutom norr men det gör inget för vi hänger där rätt mycket ändå. Jag flyttade iallafall in i en liten liten loftlägenhet med tre andra svenska tjejer i min ålder, supertrevliga allihop och det funkar bara bra. Är dessutom fullkomligt förälskad i takförnsterna som gör lägenheten så ljus och kan tillägga att det faktiskt är ett fräscht ställe utan heltäckningsmatta och sånt äckel. Dock kommer jag måsta flytta åter igen i oktober då kontraktet på lägenheten går ut, men det tar vi då. Just nu njuter jag av sommaren, smälter bort i värmen, klär mig i klänning och andas, sjunger, dansar, lever~
 
Duckface.