Keep calm - Christmas is coming!

Alltså detta om julen. Två dagar kvar till första advent och tre dagar kvar till första december. Jag är så galet taggad att det inte går att beskriva. Hela jag är som en liten bomb som bara väntar på att få explodera och sprida typ snö och pepparkakor och jullåtar och ljus och myspys och allt som hör julen till. Även fast förra julen som jag firade i London var jättefin och mysig med bubbelvinet på Bella och vårt julbord under fairylightsen, kändes det inte som en "riktig jul" eftersom jag som tvättäkta julnörd inte kunde hålla på med allt pyssel och julstök under årets sista månad. Därför är jag just nu peppad till max x 2. I söndags åts första lussebullen för året med Malin och burken med mammas pepparkakor står riktigt farligt till i mitt skafferi. Julen kommer med stormsteg och oj vad jag har längtat! 
 

Let's live it!

Äntligen har Ingela skaffat en reseblogg så alla vi här hemma kan följa henne där nere på andra sidan jordklotet! Bloggen heter letsliveit.blogg.se, klicka på bilden så hamnar ni där. Endast ett inlägg än så länge men himla fint är det iallafall! Obegripligt att hon befinner sig därborta på riktigt. 
 

#Zlatanskullevastolt

Yes, helgens alla bilder består av egopics på oss fyra. Varför fota andra när man kan fota sig själv liksom?


Fredagkväll och dags för födelsedagsfest hos Josefin som fyllt 21! Malin och Ida kommer förbi mig innan vi tillsammans går till festen cirkus en kvart efter att vi skulle varit där så vi har gott om tid men Ida som inte ställt om klockan påpekar jämt om hur sena vi är. Kommer fram till Joffa, möts av kramar och passionerade välkomnstdrinkar, önskar grattis och ger paket. Träffar både känt och okänt folk, sitter i soffan och snapchatar med Ingela och Italienaren Lorenzo med pussar och kramar och vi diskuterar skillnaden om hur man kramas med personer som är långa respektive korta. Efter några timmar drar vi ut på Lokal för vi är så jäkla peppade på dans, möter upp några av Idas kompisar som är trevliga och efter ett tag befinner jag mig på något sätt plötsligt diskuterandes och argumenterandes om feminism i ett hörn med en av dem vilket är jäkligt intressant och vi blir så intensiva att ingen annan får vara med och diskutera för nej det här ska vi reda ut sjäva. Träffar en gammal klasskompis som är typ exakt likadan som när jag träffade honom sist för fem år sedan och dansar lite till på dansgolvet och plötsligt är klockan två och Lokal stänger, taxi hem på efterfest med alla där vi dansar bugg och det är så kul för jag har inte dansat riktig bugg på jag vet inte hur länge och jag har nog aldrig stött på någon annan som faktiskt också kan så nog blir jag överraskad. Vi spelar kort, bråkar över musiken och diskuterar om varför i hela friden det ofta är ett sådant orättvist sysätt på män och kvinnors kroppar respekrive handlingar. Går hem där tidigt på morgonen för att sova och vaknar mitt i dagen några timmar innan jobb där jag får världens hemskaste PM (förbokad grupp matgäster) som är idioter på riktigt känns det som och ett bord med sura gubbar och gummor som  på fullaste allvar tar med sig mat i en doggy bag hem för att ge hunden. Slutar klockan elva och hör av Malin att Lokal är kul ikväll med så isället för att gå hem och sova sätter jag mig på bussen till Ålidhem och får komplimang av vakten över hur snyggt jag tar alla kurvor i köstaketet där jag powerwalkar fran för det är kallt och snöar ute och tillsist är jag inne och möter upp allihop. Snackar psykologi och grejer och droppar på dansgolvet till Timber och Swedish House Mafia, stöter ihop med Rebecca som är där med sin klass och Rebecca du är så jävla underbar <3 Får skjuts hem av Malin och ah, här är jag nu.
Klockan är fyra och frågan är ju varför jag inte sover än. 

 
 

Fit for fight och sånt.

I söndags började jag bära över alla mina flyttkartonger med grejer för att flytta in lite mer och inte ha det så tomt i lägenheten längre. Upptäckte att jag har rätt mycket saker varav typ 90% hör hemma i köket föratt jag älskar köksprylar. Har dock inte hunnit längre än att riva upp det mesta ur kartongerna och gå igenom vad jag har, för under veckan har jag träffat folk och jobbat och varit upptagen på annat håll än att sitta hemma. Så alltså ja, så här har det sett ut hos mig i snart en vecka nu och jag snubblar nästan alltid över nåt varje dag. 


Lyckan var att upptäcka att jag förra året packat ner ett 250pack med sugrör. Älskar mina prioriteringar på vad som ska sparas och icke sparas. Ändå värsta bra, sugrör gör ju livet bättre och nu har jag 250 livsförhöjare. På kvällen for jag iallafall till mamma som bjöd på söndagsmiddag i form av hemmagjorda älgfärsburgare och alltså fasen vilken vass burgare. Inte många burgare som kan klå denna. 


I tisdagskväll mötte jag upp Malin för att gå på midnattsvisningen och premiären av Hunger Games 3: Mockingjay del 1. Riktigt bra film faktiskt och alltså midnattsvisningar är så jäkla mysiga. Sen så har jag och Maria nu köpt varsitt IKSU-kort! Nu jäklar ska vi bli starka här, fit for fight och såna grejer #beach2015
 
Idag hittade jag en trisslott på marken och var aspeppad på storvinsten men ah, såhär bra gick det ju med det. Nitlott x 5, jomantackar. Menmen, kom hem ikväll och hade skypedejt med mina brudar i London och det var så kul att snacka med dem eftersom vi inte hörts sedan jag flyttade därifrån. 2 månader ändå, my gosh.

Haha är man trött eller.

Jobbade kvällsskift igår och var schemalagd att sluta 03.00 då vi stänger två på lördagar, men det var rätt lite folk så vi stängde vid ett istället och jag hade turen att sluta strax efter två när allt efterarbete var klart. Kom hem kanske runt halv tre, tog en bit choklad och satte mig i soffan en kort stund för att liksom varva ner och scrolla facebook på mobilen ett tag. Somnade istället direkt och vaknade upp en timme senare, gick och la mig och sov sedan ostört till kvart över ett! Så ah, den här dagen är ju halvt överstökad bara av att ha sovit. Och jag som aldrig sover till typ senare än elva oavsett hur sent jag varit uppe eller hur trött jag är, aldrig någonsin. 

Oh well. Schemat för resten av dagen blir att flytta in och inreda lite mer i lägenheten, hämta mina flyttkartonger med saker från förrådet och min älskade golvlampa. Det är helt grått ute och lite sådär halversmörkt för att solstrålarna inte når igenom det tjocka täcket av tunga moln som ligger över himlen. Utsikten är så jäkla tragisk att det inte är sant. Grått och trist och det känns som att hela staden sover. 

Han som hoppar efter stjärnor...

Kom hem för nån timme sedan från att ha jobbat hela dagen; först morgonpass på Finas, två timmars hål och så kvällspass på TC. Och jisses vad mina fötter värker. Fastän mina Vagabondskor är hur snygga som helst, är de inte skorna man jobbar i bekvämt när man står och går 9 timmar i sträck. Enormt glad att jag jobbade i platta Converse imorse. 15 timmar i Vagabondskorna skulle man nog dö av.
 
Iallafall. Hur läget är nu. Lite tomt. Först för att Ingela inte kommit hem nu på några dar, och sen för att jag häromdagen packade ner nästan alla hennes grejer för kunna få plats med mina egna och tona ner känslan av att jag alltid "går hem till syster". Bara det att jag inte fått upp mina egna grejer i läggan än, så det ser lite spartanskt ut för tilfället. 

Farväl, systra mi.

Idag skildes jag åt från min syster återigen för att inte ses på minst ett halvår, men denna gång var det jag som blev lämnad kvar på flygplatsen och fick vinka hejdå med tårar i ögonen medan hon gick genom säkehetskontrollen och försvann. Kändes lite i hjärtat när jag kom hem till lägenheten som är fylld av hennes saker och insåg att hon inte kommer komma hem på länge, men jag är ändå så glad för hennes skull att hon äntligen tog sig iväg på sitt äventyr i Australien som hon pratat om så himla länge nu. Ingela, jag hoppas verkligen du kommer få the time of your life (so far) där nere på andra sidan jordklotet. Upptäck mycket nytt, lev livet och ångra inget men var rädd om dig! Kommer sakna dig så otroligt mycket här uppe i vintermörkret. Skicka gärna lite solsken till oss på posten är du gullig. Puss och kram min älskade vän och lycka till! <3

Syskonhelg hos pappa

Torsdag och jag träffar Rebecca över dan för att luncha innan jobbet. Vi går på Rost som vi hört ska ha ett bra vegetariskt utbud och äter deras creamcheesetallrik och den rostade fetaostmackan vilket är helt okej gott men vi hade nog förväntat oss lite mer ändå. Fredag och jag och syster blir bjudna på NK av kära mamma. Jag som ännu inte ätit lunch väljer brie- och rabarbermarmeladmackan och alltså mmmmm~
 
Lördag och storasyster Marléne kommer upp till oss med sin familj! Vi bygger en snögubbe i klibbsnön som ligger på backen, för man vet aldrig när man får den chansen igen, och döper honom till Olaf som i Frozen.


Hittar gamla tomtebloss på mitt rum som vi börjar leka med. Både Alfred och Elsa är rätt skeptiska till en början men efter ett tag blir det rätt kul ändå med de brinnande pinnarna. 


Även jag och pappa/morfar får vara med och vifta tomtebloss.


Det blir kallt så vi går in och första Elsa säger är "Vi kan gå på ditt rum och pyssla!", så upp för trappen bär det av. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag av allt pyssel men Elsa är nöjd och pysslar på.

Och såklart tar jag på mig alla uppgifter som har med bakning att göra och råkar omedvetet köra tema gult. Efterrätten på lördagen består av mangomousse som på riktigt är den bästa efterrätten jag någonsin gjort, och dagen efter blir det kladdkaka med citronkräm till farsdagstårta. Farligt farligt. 

Finmiddag hos mormor och besök i paradiset.

I söndags var vi bjudna på middag hos mormor, finmiddag med trerätters och allt, som en avskedsmiddag för Ingela då det bara är en vacka kvar tills hon flyttar nu vilket gör lite ont i hjärtat.


Innan middagen blev vi bjudna på pepparkakor med ädelost och glögg och plötsligt blev det jul i någon timme för visst måste Ingela få ha lite svensk jul nu då hon firar julafton i landet down under. 


Mormor hade storsatsat med trerätters middag (fyrrätters om man räknar med pepparkakorna), med små runda skagenrörsmackor till förrätt och där varmrätten bestod av oxfilé med potatisbakelse och en sidosallad med granatäpple. Typ en av de bästa rätterna man kan äta egentligen och efterrätten var en glasstårta.
Alltså mat <3 Det bästa här i livet. 


Måndagen var både jag och Ingela lediga och med mammas bil i ägo tog vi en spontantripp ner till Ö-vik och Paradisbadet! År och dar sedan vi var där sist och det var riktigt kul; knappt något folk så ingen kö och bubbelpoolen för oss själva och härlig bilresa båda vägar med hög musik och allsång som det ska va. Önskar också lite att det här fina huset skulle kunna finnas i Umeå och att jag kunde få en liten etta eller tvåa där. 


Sen så har jag fått hem mina Ahlgrens Bilarskålar! Ahlgrens Bilar är ju bäst och för någon månad sedan kunde man få dessa skålar från Royal Design om man hade köpt några påsar. Och ja, ehhhh, kanske hade jag några i mitt skafferi då, så varför inte skicka efter dem tänkte jag. De är hur söta som helst! 

Halloween!

Lördag 1 november och dags att fira halloween! Aldrig att man tackar nej till en anledning att klä ut sig liksom, who would? Jag och syster matchar med temat cirkus; hon klär sig till en vrålsnygg cirkusdirektör med fjäderhatt som blir kvällens snackis medan jag målar mig till en svartvit mimare. Är dock rätt kass på det här med inlevelse i rollen då jag aldrig håller tyst. 


Vi går till festen hos Julia lite tidigre än alla andra för att hjälpa till med dekorationer då vi alla är peppade på att sprida spindlar och spindelnät överallt. Vi har med oss en pumpa som jag karvar till med jägarkniven och blir rätt nöjd med resultatet ändå fastän det var år och dar sedan sist jag skar ut en Jack O'Lantern. 


Snart börjar lite folk dyka upp och innan vi är allt för många i vardagsrummet passar jag på att ta en selfie. Vi blir en salig blandning av utklädnader och det är kul att ingen av oss femton är klädd likadant. 


Utefter kvällen bestämmer sig några för att lämna festen för att dra på Lokal och jag hakar på då Ida får mig peppad på dans. Vi hamnar i en inte allt för lång kö in, blir polare med de som står framför oss, går in gratis pga fabulous utklädnader, köper drinkar och dansar och jag har så jäkla roligt hela kvällen och är meganöjd över att jag följde med ut fastän jag fick överge min kära syster där ett tag. Drar hem strax innan två, hälsar på tvärt på hemmafesten som fortfarande är igång men vandrar hem för att sova istället. Vaknar elva och frukosten består bla. av nya ballerina pepparkaka som är helt gudomlig och jag förstår inte hur denna smakkombo inte funnits förut?? För ballerina och pepparkakor kan ju inte bli något annat än bra liksom.