Pannkakstårta och Kopparberg ~

Lite fler bilder från picknicken, för att den ägde. Finaste men också sista delen i bild-triologin om min födelsedag pga att jag tryckte in allt i ett enda megainlägg som får dyka upp medan jag är i Lyon.

































































 

Frankrike - Snart kommer jag!

Kånken är packad, listan nästan helt avbockad, biljetten utskriven och om nio timmar sitter jag på flyget mot Lyon i Frankrike, där jag ska hälsa på underbara Anna i fyra dagar! Ska bli så himla roligt att träffa henne igen eftersom vi sist sågs i december. Anna kommer precis ha avslutat sin franskakurs när jag kommer dit, så hon får nog lära mig några fraser då min högstadiefranska är hyfsat bortglömd, haha. Åh, det här kommer bli så kul!! Au revoir London, à bientot!

 

#älgen19år

Min födelsedag - del 2. 
 
Efter middag möts vi upp igen på klubben Zebrano på Carnaby Street för att köpa roliga drinkar under happy hour då de basically bara kostade runt £4. Ber nån ranom att ta kort för att alla skulle få va med. 


I källarbaren lyser det rött överallt. Tjejerna är fina och så selfie i barspegeln i väntan på drinkar.


Testar Strawberry Sensation som dock inte var så sensationell som namnet antydde. Men fina ändå!
 
När happy hour slutat går vi vidare ner mot Piccadelly Circus för att hitta nån klubb att dansa på. Hamnade i en kö nånstans som aldrig rörde sig och efter att ha gått omkring lite till hamnar vi på TigerTiger som blev en helt okej slutstation för kvällen. Dansade till housemusik för en gångs skull istället för udda låtar på hipsterställen som vi är vana vid och hade kul även fast stället var lite douchigt. Men eftersom vi var några stycken så behövde man inte bry sig om folket runtomkring vilket ägde, så jag är nöjd med kvällen iallafall!
 
 
 

Man fyller 19 bara en gång i livet ~

I fredags, den 16 maj, fyllde jag 19 år och det är nog den bästa 19-årsdag jag kunnat få. Jag hade så himla roligt hela dagen tack vare mina kompisar och vi tog rätt så mycket bilder, så här kommer del 1.

Morgonen börjades med paket från Sverige. Fick även det mest awesome födelsedagskortet någonsin av Hanna, skrivet endast i Gallifreyan! (Är en seriegrej, Google it om ni vill veta.) 


Sedan satte vi oss i Hyde Park där vi mötte upp Matilda, Linnea och Fannie som alla var somrigt klädda för solen sken och luften var varm. Tog fram småkakorna, tulltårtan och pannkakstårtan jag bakat inför denna dag och det var så himla gott! Hade aldrig ätit pannkakstårta förut och tänkte att ja, pannkakor är ju typ bästa maten så en tårta kan ju inte bli fel. Och så drack vi såklart Kopparbergcider och mådde bra. 


Fannie hade med sig sin värfamiljs tax Brucie som var urgullig och faktiskt den första hunden som jag, Elina och Sofie klappat sedan vi flyttade hit. Över åtta månader sedan vi träffat en hund, helt sjukt. 

 


Fick även paket av tjejerna i form av rosévin, Body Shop-produkter och en jättegullig födelsedagskopp som kommer påminna mig om denna dag. Så himla fint och jag blir så glad när jag tänker tillbaka på allt. 


Musiken som spelades under dagen. Ägde faktiskt. 




18 år och 363 dagar

I lördags for jag och såg finalen i Eurovision då jag var ensam hemma. Kul att vi kom trea och att Conchita vann, gillade också hur mycket alla skrattade åt det otroligt fula bidraget Polen kom med. Fattade inte heller vad som vad grejen med hamsterpojken eller Cheescakelåten men ah, det är väl så ESC ska va. 

Första lediga söndagen på evigheter och jag far till Westfield för att hänga med Linnea och Matilda. Fikar på Starbucks (vanilla rooibos te som vanligt <3) och tiden flyger iväg. 

Nån dag regnade det som attan och allt folk på Oxford Street trängde sig in på affärerna för att ta skydd. Fick också gratis chokladmjölk av några random snubbar som delade ut åt folket. I måndags var jag less på att mitt hår vuxit ut så Elina tog fram kökssaxen igen och klippte till den perfekta längden.


Sen så gick jag och Sofie och handlade svenskt nån dag inför chokladbollsbak, nämligen pärlsocker för att lyxa till det. Fick med mig lite fil och så några dajmtäcktachokladbollar vi fikade på en stentrapp nånstans. Score att vi lyckades fira chokladbollens dag utan att veta om det. 


Och så har vi bakat födelsedagsfika inför min nittonårsdag på fredag, då vi ska sitta i parken och ha det gött i solen med lite folk. Gjorde en drömrulltårta med smarties jag fick skära med jägarkniven och en sats hederliga chokladbollar som påminner en om barnkalas ~
 

Bilder från dagarna som gått

Förra onsdagen var vi alla tre lediga, så vi bestämde oss för att utnyttja personalrabatten på 50% och äta mat på kedjan jag och Elina jobbar på. Allihopa åt svampburgare med getost - helt ok. 


Det var även tubstrejk för ett tag sedan vilket märktes på gatorna som var överdrvet fulla av folk. Och en dag under ett dubbelpass var jag arg för att min hat-chef (aka Röven) satte mig på matrast vid två när jag skulle jobba fram till tio. Snapade mitt hat till Sofie och fick ett svar jag inte kunde sluta skratta åt. 


Måndag och Matilda drar spontant med mig och Sofie ut på picknick i parken. Jag och Sofie slänger ihop några kladdkakemuffins och Matilda har med sig söt-salta popcorn som smakar cirkus och sockervadd.

Nån dag under veckan fick jag gratis hamburgare till lunch av chef-chefen för att jag visade mina "säljarskills" och på låtsats sålde en hamburgare till honom. Sög dock att varken våra hamburgare eller chips är särskillt goda så åt inte ens upp den; liksom det bästa var väl grönsakerna och brödet.  


Efter många om och men beslöt jag mig för några dagar sedan att boka tid hos svenska frisören Nadja Jönning för att fixa till den oönskade, lätt röda tonen i mitt blonda hår. Drog en massa slingor och la i en toning för att försöka få tillbaka det kalla jag är van vid och tada! Nu är jag härligt blond igen! Så himla nöjd. Visserligen fortfarande varma toner i håret men det ser bättre ut, och Nadja gjorde ett suveränt jobb. Fick rabatt pga. londonsvensk och unnade mig därför att köpa ett svindyrt silvershampoo som ska få slingorna askblonda igen. Känns bra det här. 


Och idag sitter jag hemma och är förkyld med snuva och ont i halsen. Den som kommer med bästa huskuren mot förkylning skulle jag vara evigt tacksam till. Slängde ihop en grönsakswok med nudlar, morrötter och broccoli mm. till middag vilket är det godaste jag ätit på länge och jag hoppas att jag blir frisk snart.

Denna röst alltså <3