Let's dance to Joy Division and celerbate the irony, everything could go so wrong but we're so happy ~

Vi hade inga planer på att gå ut i fredags egentligen men så blev mitt arbetspass plötsligt indraget och så kom Sofie och sa "Det är Cherry Cola ikväll på Purple!" (aka vårt favoritevent på vår favoritklubb i London som egentligen bara hålls på lördagar. Har ibland kallats för "indieklubben" i tidigare inlägg). Tydligen var det menat att vi skulle ut ändå, så jag och Sofie lagade gomiddag hemma med fetaostquesadillas och så drack vi nya Strongbow Dark Fruit som smakade bubblig svartvinbärssaft <3
 
Vi mötte upp Elina i Camden när hon slutade jobbet och efter ett kort besök på The Good Mixer gick vi till vårt bästa PurpleTurtle. Det är så himla kul med Cherry Cola kvällarna för det är alltid så mycket folk i den hyfsat lilla lokalen och det spelas bra gammal musik på hög volym som alla kan sjunga med i och dansa till. Lyssna på denna spellista vi plockat ihop efter minne, för att förstå vad vi talar om. 
Vi hittade igen vimmelbilder från klubben på facebook! Såhär ser det alltså ut inne på Purple, övre bilden är från Halloween tror vi och den nedre från ryggsäckskvällen i oktober nån gång.


Mobilbild från klubben och väntar på bussen hem. 

 
 
 

Strawberry blonde

Det har mest regnat här hela veckan = inte så kul att gå ut och hitta på saker. Det är sånt som leder till sånahär ryck att förnya oss lite, ut med det gamla och in med det nya. Eftersom vi redan klippt oss fint så kände jag att jag skulle vilja blondera om mig, eftersom allt mitt ljusa slingade hår försvann och jag bara hade kvar mitt mörkbloda hår. Och jag som trivs i riktigt sommarblont hår tänkte att "ah men då blonderar vi allt då", så sagt och gjort gick vi och köpte hårfärg och tänkte "det går nog lätt att göra själv". Lätt var det, men istället för ljusblond blev jag lätt rödblond. När jag tog av handduken och såg att "herregud är det rött???" visste jag inte vad jag skule tycka, för jag hade precis kommit fram till att jag inte ville bli rödhårig. Men som tur är visade det sig inte vara så rött som jag trodde dagen efter i dagsljus och då håret var torrt. Det var bara ljusare och någon ton rödare än vanligt. Det funkar ändå, så jag kommer nog behålla det ett tag nu när jag vant mig. Kul att testa nåt nytt liksom, innan jag fixar det till blont igen som jag vill vara. 
Blond tjej jämfört med mitt lätt jordgubbsblonda jag och mitt mörkblonda jag. Måste nog ta en bättre bild nån dag i dagsljus så ni kan se på riktigt hur det ser ut, men det måste sluta regna först. 

Annars har det inte hänt så mycket i veckan, förutom regn somsagt. Vi diskade ur en fin Fantaflaska som blev en ljusstake och så har Elina kommit på bästa sättet att få mig dricka vatten (jag har varit extremt dålig på det. Inte bra, jag vet). Lösningen - sugrör i flaska. Allt blir så mycket bättre med sugrör .

Och så nämndes lilla Ume i TimeOut! 
 
 

4 månader i London!

Delar med mig av denna fina låt bara för att. 

Rebeccas bilder.



 
 

Johnny Flynn

Nu har jag köpt biljetter till Johnny Flynn som spelar på Koko här i London i april! Blev så glad då jag såg att han skulle ha en spelning för jag har alltid tänkt att "om jag flyttar till London och han har en spelning måste jag se honom". Nu bor jag i London och han har en spelning så självklart ska jag dit. Taggad!

Fram med kökssaxen!

Måndag och vi är less på allt vårt långa hår. För fattiga för att vilja lägga ut 40 pund på frisören tar vi saken i egna händer, letar fram Ikea-saxen och kör igång. Elina klipper mig och Sofie och så klipper jag Elina. Decimetrar ryker och så färgar Elina och Sofie sitt hår. Resultatet: Kort hår igen! Jag klippte kortare än förra gången jag klippte mig och är supernöjd. Elina var duktig och jag är själv nöjd med min insats på hennes frisyr.


Onsdag och vi tar en promenad genom Regents Park för att komma till Primrose Hill. Tar en resultat-bild på Sofie som också nu är fin i håret fastän hon motvilligt blev rödlätt. Vandrar uppför den leriga kullen och njuter av utsikten över London. Primerose Hill har den finaste vyn över London jag sett hittils. 


På vägen till jobbet går jag förbi en filminspelning i Kensington Gardens. 


Sen så har jag börjat virka för att fylla ovärd tid med när man är hemma. Why not liksom om man ändå inte har nåt att göra och klockan är typ nio. Och Elina och Sofie tycker båda det ser stört ut när jag ligger i sängen med datorn på kvällarna. Förstår inte varför; vaddå, det ser väl helt normalt ut?
 
 

Rebecca

I veckan har Rebecca varit här på besök och vi har haft jättekul här. I tisdags jobbade jag så hon fick strosa på stan själv men på kvällen lagade vi go'middag med Sofie och sen var jag ledig resten av tiden hon var här. Onsdagen började vi med att steka pannkakor till frukost innan vi gav oss ut på en turistpromenad omfattande Hyde Park, Buckingham Palace, Big Ben, Trafalgar Square, Picadelly Circus, Covent Garden och Soho. Vi gick till Chinatown och åt japansk mat och jag åt en liten bläckfisk, eww. Torsdagen inleddes med te och scones innan takhäng och besök på Tate Modern. Konst som ändå var ganska intressant och så en fikapaus för att fika är gott. På kvällen gick vi hem och lagade plockmat och troligen en av de godaste middagarna vi ätit här i London bestående av fetaost- och melonsallad, quesadillas med olika fyllningar, bröd med vitlöksdip, oliver, ugnspotatis, mangosalsa och exotiska frukter med brieost. Vi åt hela kvällen tills mitt i natten då det var dags för Rebecca att ta morgonens första expresståg från Victoria Station till Gatwick och flyga hem. Rebecca har skickat en massa fina bilder från dessa dagar men de kommer i nästa inlägg, så tills vidare får matbilderna jag hade på min telefon duga.
Onsdag: Pannkaksfrukost.

Minibläckfisken och så fetaste högen med nudlar till middag.

Torsdag: Morotskaka på Tate Modern och så gick vi förbi ett jättefint gult hus.

Och så bästa middagen nånsin typ. Så himla gott. 
 
 

Saturday night out och Rebecca är här!

Lördag och vi far till Shoreditch för att dansa på Catch, länge sedan sist. Vi tar tunnelbanan som krånglar men tillslut är vi framme och går in till folket och musiken och det är röda lampor i taket. Innan vi åker hem träffar vi svenske Max eller Mats som vi tror han hette, pratar ett tag innan vi säger hejdå och tar bussen hem med snickers och bounty som alltid. Så himla mycket svenskar i farten här i London alltså. 

Vi ser för hemska ut i det röda ljuset egentligen. Liksom kolla mina tänder. 
 
Sedan igår landade äntligen Rebecca i London! Efter regn och blåst och ofungerande mobil hittade hon hem till oss och vi åt middag och pratade om allt och inget - nästan fyra månader sedan vi sågs sist ju! Galet vad tiden går fort alltså, så himla kul att hon är här i London nu. 
Mörkaste webbkamerabilden med vinkel underifrån, som det ska vara. 
 
 
 

Vad som hänt i veckan.

Januari = allt är lite mer dött här efter julkaoset. Leder till att det är hyfsat dött på restaurangen också. Men en jobbupdate: jag är flyttad ut på golvet och har varit "host" de senaste månaderna om jag inte nämnt det, och nu så har jag börjat få egna bord och en egen section så nu liknar jag mer en servitris. Skulle själv säga att jag är servitris men har ingen aning om vad chefen tänker. "Såsmåningom" kanske. Positivt är iallafall att mitt jobb blivit roligare och att jag får mer i dricks. Mer pengar är alltid bra liksom.

I måndags var jag ledig, så jag och Sofie tog oss en promenad genom Regents Park för att komma till Primrose Hill med utsikt över London. Men planen ändrades då det började spöregna så vi gick till Camden istället och handlade på Lidl som till och med var billigare än Tesco. 
Vi gick förbi ett fint hus som såg ut som en Red Velvet-kaka, och Sofie fick vira in sig i sin sjal då det regnade för hennes paraply blåste sönder. Själv äger jag fortfarande inget paraply.

Åkte hem och lagade tacos till middag. 
 
Tisdag var jag också ledig, så då gick vi in till stan istället och åt svampmacka på Wild Food Café. Cafét låg i undangömda Neil's Yard som är jättegulligt och färglatt. I nåt blogginlägg från typ oktober skrev jag att jag hittat en gullig gränd nånstans som jag inte kunnat ta kort på. Neil's Yard var den gränden. 
Sen så har vi tråkigt nog inte gjort så mycket mer i veckan förutom jobb. Jag har tagit mina första rundor runt the Serpentine och börjat äta kiwi med skal på för det var faktiskt gott. Men inget mer än det, inget superintressant direkt. Snart blir det dock ändring på det, för på måndag kommer Rebecca och hälsar på! Kommer bli så himla kul att se henne igen. 
 
 
 

Highlights 2013

Typ lite höjdpunkter från 2013. Hela våren spenderads i skolan med slutspurten i alla ämnen och projektarbetet som slukade all tid. Nån gång under våren hade jag Afternoon Tea med Elina och Sofie då vi åt oss mätta på kakor tusen gånger om och planerade vår framtida flytt. 
 

I maj fyllde jag 18 år och i juni tog jag körkortet! Följdes av studentbalen med fina kläder och studenten!!!


Det regnade på vår student men det gjorde inget för alla var glada ändå. 


Jag och Ingela började sedan sommaren med en resa till London.


Kommer hem och får några dagar senare se min underbara Håkan live i Skellefteå på Stadsfesten. Så himla bra kväll och kommer aldrig glömma sista låten "Du är snart där". 


Hade under sommaren många picknickar och fikastunder med kompisar, och så var jag på bästa hemmafesten jag nånsin varit på med syster nån gång i början av hösten.
 


Klippte av mitt långa fluffiga hår och fick ny fin frisyr.
 
Och satte mig sedan på planet till London med Elina och Sofie. Hade ingen aning om vad jag gjorde och det kändes galet konstigt för jag visste inte vad som skulle hända.

Och jag har haft jättekul med pubbesök och picknickar, IKEA, sena kvällar och sol fastän det var höst...

 
...londonregn, flytten till dubbelrummet med "the crack", tak och hipsterboll...


...systra mi, julafton och Brighton som ett fantastiskt bra avslut på året.

På äventyr i Brighton

I måndags var vi alla tre lediga från jobben vilket resulterade i en spontantripp med tåg ner till Brighton vid Englands sydkust. Det var härligt att återse och känna doften av havet och det var megastora vågor som rullade in över land, något som lockade oss till att gå så nära som möjligt utan att bli blöta. Självklart misslyckades vi och fick istället gå med halvråa skor under dagen. Vi gick till piren som mest var en stor spelarkad med karuseller längst ut och så stötte vi på Tellietubbiesarnas husdjur - den där blå dammsugaren - som jag var rädd för när jag var liten för att jag inte fattat att det var deras husdjur utan trodde det var ett monster eftersom det åt upp alla Tellietubbiesarnas pannkakor. Logiken där alltså. Drog sedan vidare genom typ "gamla stan" med söta små butiker och sedan in på en pub där vi tog en cider och lyssnade på musik från en gammal jukebox. Efteråt gick vi och åt middag på en anan pub innan vi i mörkret begav oss tillbaka till havet som nu också var mycket högre pga. tidsvattnet så vågorna slog hårt mot klipporna och jag och Sofie blev helt översköljda av vattnet. Resulterade i hurven och blå fingrar i väntan på tåget hem. 

Tågresan dit och när vi väl är framme! 
 






 
Och så en väldigt pixlig instagramvideo på hur vi lekte vid vattnet och kände oss som barn igen.

Nyårsafton 2014 i London!


Jag och Sofie spräckte en flaska bubbelvin i början av kvällen för att fira in nya året.

Tolvslaget!! Fyrverkerierna var långt bort men vackra ändå.
Kvällen avslutades med dans på cocktailbar, smygfoto på drinkmenyn här haha. 

It's 2014!!

Gott nytt år allihopa! Hoppas ni har haft ett grymt bra 2013 och att 2014 kommer bli ännubättre! Jag har haft ett sjukt bra år med flera höjdpunkter; jag fyllde 18, tog körkortet, tog studenten, besökte London för första gången med syster och slutligen flyttade jag hit! Och här har jag haft det hur kul som helst och jag har lärt mig mycket - både på gott och ont, precis som det ska vara. 
 
"New year - new you!" är väl det jag kommer försöka följa lite nu med mina nyårslöften och allt även fast de aldrig brukar hålla särskillt länge. Men man måste ju försöka, så här kommer de iallafall. Löfte nummer 1: Bli nyttigare och ät mer frukt. 2: Spendera inte pengar på ovärda grejer utan lägg det på nåt kul. 3: Häng mycket i Hyde Park nu när det blir vår. 4: Besök olika städer i England och Skottland. Och slutligen nummer 5: Lev mer och ångra inget. Även fast det där sistnämnda kan vara svårt.