Leia the ferret.

Hade ju denna lilla krabat som roomie i helgen. Var ju tvungen att filma lite när hon nosade runt på allt. 

Och nu cyklar jag på Umeås gator igen.

Veckan började med eftermiddagsfika till frukost med Simon och jag bjussade på alla mina bakverk jag knådat ihop. Gick sedan till jobbet och när jag kom hem såg jag att jag glömt släcka lavalampan så det lyste sådär lite halvporrigt rött ur mitt fönster när man gick förbi nere ute på gatan. Finaste lampan nevertheless!


Onsdagsjobb och efter en historia av att vår Hov-telefons laddare blivit stulen flera gånger om och att telefonen laddats ur pga det hade Kim nu kommit på den briljanta lösningen att skruva fast den i uttaget. Nya delen av Utopia hade smygpremiär under kvällen och lyste fint och efter jobbet vankades våfflor för det var ju ändå våffeldagen och den kan man ju bara inte missa. Inte för att de blev vackra men det var gott ändå. 


Torsdag lunchade jag med mamma innan jobbet och fredag blev spontanhäng med Marcus och hans kompis Ludvig och vi argumenterade hejvilt över vilket stad av Piteå och Umeå som är bäst. Fredag och lördag är Umeå Open och vi i baren på kvällen turas om med att sitta uppe i den nästan alltid helt tomma VIP-baren och tråka sönderrrrrr. Hade dock de finaste kunderna Sofia och Oskar som jag tror de hette, två studenter som köpte varsin öl och sen stod och pratade med mig i över en timme! Höjdpunkten på kvällen och blev lika glad när de kom tillbaka kvällen efteråt och utbytte några ord om vad de lyssnat på och sånt. Nästan tråkigt när de sa "hejdå, nu går vi" där när vi stängde på lördagsnatten. 
   Stannade och åt macka med kollegorna innan jag gick hem där jag möttes av iller! Thomas som flyttat i helgen hade behövt en illervakt till Leia vilket blev jag. Inte för att hon behövt mycket vaktande då hon mest legat och sovit hela dagarna men ja, det underlättade flytten tänker jag mig. Söndagkväll kom Simon förbi och vi utvecklade våra matlagningskunskaper ytterligare med att knåpa ihop godaste pajen och jag skojar inte - så sjukt underbar paj, fylld med mozzarella, skinka, spenat och soltorkade tomater. Fem av fem vinflaskor!


Vaknade idag tok-förkyld, snuvig och med ont i halsen, så valde att stanna hemma från jobbet för att tilfriskna. Har pimplat många koppar hett citron-och honungsvatten med ingefära och försökt att se lite serier för att döda tid; såg fyra avsnitt men alltså nej jag kan inte se film eller serier längre, jag bli alldeles för rastlös. Året i London utan allt vad TV och film hette har förstört mig. Bakade istället lite skorpor för skorpor äger. 

Hemavan!

Söndagen 15 mars klockan fem på morgonen kommer Rebecca, Peter och André förbi och hämtar upp mig och packningen för att bila upp till Hemavan! Jag som la mig två och steg upp fyra känner mig inte ens trött för jag har ju knappt hunnit somna. Peppen är på topp och vi är på väg. 


Stannar till strax efter Lycksele för pausfika/frukost vid en frusen sjö med några bänkar. Jag och André är oberedd på att Rebecca fotar oss och sen går vi ner för att fika i vårsolen. Inser sen att visst ja det är ju några minusgrader och inte alls lika skönt ute som det ser ut så vi sätter och och äter i bilen istället. 


André i baksätet och jag som äter macka, Rebecca är fin och Peter är cool.  
 
Jag tar över ratten ett tag men där vid åtta blir jag plötsligt dödentrött efter mina två timmars sömn så lämnar över till Peter och sätter mig i baksätet. Somnar för ovalinghetens skull och André sover han med. 


Klockan tio är vi äntligen framme i Hemavan! Packar ur våra grejer och checkar in på Högfjällshotellet innan vi beger oss ut i backen med målet inriktat på Kungsfjällstoppen. Våra rum ligger bredvid varandra och när städaren går in i Peter och Andrés rum och kommer ut ur mitt och Rebeccas märker vi att vi har en dörr mellan rummen vilket ju äger och varje gång vi går till våra rum säger vi "hejdå ses sen" för att två sekunder senare synas via denna mellandörr och vi skrattar åt hur himla fult det är. 


Så galet vackert väder med sol och blå himmel och inga moln i sikte. Ser alla fjälltoppar bakom de närmre fjällen och det är så vackert och man mår så bra inombords. Ber en tant som är typ tysk att ta en gruppbild på oss med Rebeccas kamera och vi pratar svenska fast hon svarar på nåt annat men hon verkar förstå ändå. 


Lunchar vid tolvtiden på Solkattens "Fjällrestaurang" eller vad fasen det heter. Oförskämt dyr skräpmat som tar fem sekunder att tillaga men ja är man hungrig så är man. Äter falafel med världens salladsberg. 


Helt galet vad fint det är och vi är nästan helt ensamma i backen. Ingen kö alls vid liftarna och inga idioter som inte vet hur man ska bete sig. Vi prickade ju in absolut bästa dagarna att åka till fjällen iallafall!


Skymningen är vacker och himlen blir lite rosa bakom fjällen. 


Kvällsaktiviteten består av biljardspel och Trivial Pursiut med lite vin, öl och drinkar. Killarna är duktiga och jag och Rebecca är faktikst bättre än vad vi själva trott. Peter spänner vi bordet haha och jag blir stolt när jag skjuter ner fyra bollar med tre slag. Köper en grasshopper som är grön och smakar flytande Mariannegodis och Peter kör på en Kaffe Karlsson för heter man Karlsson måste man ju prova drinken med samma namn och sen kör vi en spelomgång TP som är mycket lättare än vad vi förväntat oss i början för alla vet ju att TP är hyfsat svårt ändå. Inser sedan att det är barnfrågor som vi svarat på, skrattar sönder lite och byter sedan till vuxenversionen som har lite mer utmanande frågor och jag vet, bilden är urusel x10. 

Måndag och vi kör till Tärna som har ännu vackrare väder och ännu mindre folk och vi blir som så bortskämda att vi i slutet blir irriterade när vi ser en ensam åkare långt ner i backen, liksom "fasen vad mycket folk det blev nu då helt plötsligt". Bekvämt med sittlift upp till toppen och skuggan ser ut som två små papegojor. 


Besöker Konsum innan vi far tillbaka till Hemavan och André känner att han kan bära upp den här "1600-tals-kung-med-fluffbyxor-och-jättesmala-smalben"-stilen. 


Biljard på kvällen igen men hittar sen ett pingisbord som vi rockar och det är riktigt roligt att prova spela efter cirkus tio år när vi spelade i grundskolan sist. Blir överraskad av att plötsligt möta min kollega David som kommer in och ba "hej", så vi pratar en stund innan jag och gänget går och lägger oss. Sista dagen blir några åk i Hemavan igen, men vädret är sämre och vi är lite less så packar ihop och kör hem. Alltså bästa beslutet någonsin att åka till fjällen för det var så himla härligt och så sjukt roligt och jag har inte skrattat så mycket på kort tid för alltså tror vi skrattade varannan minut minst. Glad i hela kroppen och sjukt nöjd. 

Socker.

Söndagen ledig efter helgens jobb då jag fick stå i bar och tiden flög för det var så roligt. Selfie hemma för ljuset är fint och bestämmer mig sen för att ta bussen ut till mormor och hälsa på då det var länge sedan jag var där och Molly blir hysteriskt glad som alltid och springer runt som en tok, min fagra lilla dam. 


Försöker ta selfie med hysteriknytet men ger upp och blir attackerad på golvet. Fikar gofika som alltid hos mormor och tar sen bussen hem till sju för att ligga på golvet ett tag invirad i leopardfilten innan överraskande spontanhäng med en jag inte hört av på evigheter. 

Även ledig idag och alltså jisses vad produktiv jag varit!. Startade med breakfast toast och kolla, ser ni den fina assietten <3 Swedish Grace från Rörstrand. Så fin. Fortsatte med liten prommis för att handla mat, gick hem och började sedan baka tre olika sorters kakor. Först mammas apelsinchokladrutor med vit choklad som jag craveat nu i några veckor. Sen ringede jag mormor och bad om receptet till hennes apelsinbiskvier och det var lite pilligt att baka dem men kul ändå, och avslutningsvis slängde jag ihop några hederliga chokladbollar bara för att. Efteråt städade jag kylen och hela läggan som nu är skinande ren, följt av lång mysdusch med hemmaspa och sen skypedejt med Sofie i London. Hur i hela friden har jag hunnit allt detta idag är min fråga??


Premiärbakade även med min KitchenAid när jag gjorde apelsinchokladrutorna!! Var ju tvungen att filma min lilla pärla där hon vispade på. Nu väntar sängen så jag är pigg inför fikabesök imorgon. Dröm sött världen.
 

Våren är här!!!

20:e mars, vårdagjämning och våren har officiellt klivit in genom dörren här i Svea Rike. Sånt som gör mig lycklig för våren är vägen till sommaren och sommaren är underbar. Hemavanresan i helgen var helt fantastisk och jag har nog inte skrattat så mycket på länge. Bilder kommer snart så tillsvidare lyssnar vi på vackra Laleh. 


Pre-ski week!

Slutet av förra veckan och nattbubbel efter jobbet, helg hos pappsen och missar bussen till stan med cirkus typ tre sekunder så måste vänta vid lill-ICA i en timme men det är vår och sol ute så det är helt okej ändå.


Tisdagkväll är jag ledig så hälsar på Simon och lagar vegetariska zucchinibiffar med tzatziki och ris till middag, spelar gitarr och pratar med hans kissekatt som knackar på fönstret med pyttetassarna när den vill in. 


Onsdag kommer Rebecca förbi och vi provar att baka white bean blondies - en sorts "nyttig" version på blondies, bakade utan mjöl men med vita bönor. Ungefär samma resultat som black bean brownies jag provade baka för någon månad sedan, faktiskt mycket godare än förväntat men nja vanliga brownies och blondies slår dem ju inte. Jobbar kväll och kommer hem vid tolv hyfsat pigg och uttråkad och som nån sa: "varför inte baka?? det är ju natt!" så svänger jag ihop en kardemummakaka som jag inser skulle va bättre som typ skorpor än mjukkaka, så skär upp den i småbitar och torkar i ugnen i efterhand till små biscottis.


Fredagkväll är kommen och jag och Rebecca är bjudna till en korridorsfest på Nydalahöjd. Vi fördrinkar och äter hos mig först och lagar blomkålspizza vilket är godare än vad det låter och lite "nyttigare" än vanlig pizza för ja vi har som hamnat på "nyttighetsspåret" vilket är trevligt att utforska ibland. Sitter på golvet i köket för att köksgolvet är megamysigt och palla sitta så långt från maten och kylen liksom. Blir skjutsad på cykel av Rebecca till festen som har pre-ski-tema så alla bär skidkläder och goggles på huvudet och på riktigt går vi sedan alltså ut i underställströja och träningsbyxor på Lokal men det är inget man tänker på för vi är snygga ändå. Selfie från pakethållaren där jag typ dör av skratt för allt är så jäkla kul och Rebecca äger på att cykla. 


Och nu är jag hemma, lördag natt men det känns absolut inte alls som lördag. Har städat undan, packat, duschat osv och är tillslut klar för sängen för om bara några timmar kommer Rebecca och hämtar mig för vår Hemavanresa! Så galet peppad nu alltså. Såklart ska allting dock inte gå enligt planer för jag sitter här med vrickad fot och skit vilket inte är så najs men ah det löser sig nog. En vrickning kommer ju inte stoppa mig från att åka salom kan jag ju lova. 

En kväll med Sofie

Klockan tre, lördag den 28 februari och min fina Sofie har kommit till Umeå för att tillbringa lördagskvällen ute med mig, just like the good old days!! Spenderar de första timmarna med att ta igen om vad som hänt och inte hänt och lagar sedan asgod lax med rödbetor, sötpotatis och fetaostcréme till middag innan förfest hos mig. 


Vid halv sju börjar folk droppa in och vi blir en salig blandning av tolv personer och vi har det astrevligt.
 
 Jag och Sofie tar selfies i köket för det är ett måste då vi inte setts på nästan ett halvår!! Visar också upp våra snygga kroppsbesmyckningar - min hals och Sofies arm som blivit svart och guldmönstrade. Tar en gruppselfie med Rebecca, Peter och Marcus innan vi prövar på detta med tequila som är sjukt vidrigt och jag förstår inte hur folk kan tycka om det?? och så sköter jag det rätt snyggt med att råka hälla det mesta i ansiktet istället för dit det ska men åh vad gör det liksom, smakar ju fördjävligt ändå. 


Tar fler bilder på oss själva för såna här kvällar vill man ha på bild och nån gång under kvällen kommer jag in i vardagsrummet där folk sitter och äter kladdkaka som hittats och delats ut från min lilla frysbox och jag dör lite av skratt för det är så jäkla kul. Vid elva tar vi bussen till Å-hem och går på ett fullproppat Lokal för att se på OMI som spelar, men han är inte alls så bra egentligen för han har bara en låt man kan och resten är rätt kassa men det gör inget för vi har kul ändå, trängs bland folket, halkar och dansar överallt. 


Dagen efter är planen att grädda våfflor till lunch men våffeljärnet har gått upp i rök så det blir pannkakor istället. Socker och citron, glass och bär är tillbehören och alltså herre vad gott det är med pankisar. Sofie åker ledsamt nog hem där vid fem, men innan hon drar så lämnar hon över en liten påse med SÖTSALTA POPCORN!! som hon importerat hit från London och jag blir asglad för sötsalta popcorn var typ halva min kost under sommaren i London tillsammans med oreos. Underbara ting må jag säga. 

Ta en Redbull

Tröttheten kommer ikapp en när man varit vaken 23 timmar i fredags varav jobbat 18 av dem, och sen dagen efter jobbat 16 timmar med typish nattklubb nästan och inte lagt sig föränn 06 på morgonen båda dagarna. Tog bussen till pappsen idag för har inte varit där på evigheter; la mig och degade i soffan pga moset i huvudet men tog mig faktiskt ut på kvällsprommis efter middagen med vackra stjärnor och vi jagade månen osv. Helgen med Sofie var fortfarande helt bäst och det kommer bilder snart men med mycket jobb och mosig hjärna är det lätt att man skjuter upp det. Problemet med vriden dygnsrytm är att oavsett trötthet från jobbhelg kan man ändå inte somna föränn klockan blir mot minst 01 som nu. Såatte jaa nu släcker jag. 

Bubbeltrubbel

Börjar veckan med persikobellinis med D'Asti och rosa bubblor på Guitars under måndagskvällen för jobbar man helger får man bubbla på veckan. Torsdagkväll är "förfest" för House of Metal som var i helgen och vi slutar inte förrän halv tre, och på fredagen börjar House of Metal på riktigt, där det blir barhäng och nattklubb redan 21 på kvällen fram till 02. Lycka när man får hoppa in i baren för där flyger tiden iväg och plötsligt får man gå hem. Sedan var jag ledig i lördags, eftersom bästaste Sofie kommit hem till Sverige för två veckor och tagit bussen ner till mig över helgen för att hälsa på!! Så himla roligt att se henne igen och vi hade så mycket att ta igen från då vi sist sågs. Asbra kväll som får sitt egna inlägg alldeles för sig själv om någon dag.

Söndag känns grå då Sofie lämnar Umeå men kvällen blir färgglad igen då det är krogsöndag och jag möter upp några kollegor på Rex för att heja på en av våra bartenders som är med och tävlar om vem som gör bästa Gimleten av Umeås bartenders. Bubblar på som vanligt för bubbel är bäst och dricker favoritdrinken ur sötaste kokosnötsglaset och möter sedan Simon och Marcus tvärt som också är ute och har det roligt en söndagkväll.
Hänger med kollegorna och kvällen är askalas med med mer bubbel och choklad i mängder och jajjemän och kaffe och skratt och överraskningar och alltså jag vet inte vad egentligen. Kul var det iallafall. 

Bilder på några av de som tävlade, tagna från Rex facebooksida. Fotograf oskarnorberg.com. Och jag som gillar att va med på bild heheheh, mittersta bilden till höger upp mot hörnet, till vänster om röda kepsen, där kan ni se mig i mitt mitt korta ljusa hår där jag försöker beställa en drink av segaste bartendern ever.