Låtsas som att jag vet vart jag ska ~

Hej igen alla mina kära. Länge sedan sist. Eller egentligen inte men det känns som så. 
 
De senaste veckorna har jag haft besök av både pappa och Hanna vilket gjort att jag inte bloggat alls, samt att livet väver in andra saker som är viktigare än datorn mittemellan när man har tid. Den 1 juli är det dessutom tråkigt nog dags för mig och mina fina roomies att separera från varandra efter att ha delat rum i 9 månader - med önskan om egna rum kommer vi nu splittras över London till nya, egna flatshares. Två veckor kvar och ännu utan boende kommer jag alltså lägga fokus på gumtree och spareroom istället för blogg.se, men jag lär uppdatera er om hur boendeletandet går under tiden! Och alla bilder från dagarna med käre far och bästa Hanna kommer nog upp såsmäningom därefter. 

Tills dess, ha det bra och njut av sommaren. Avslutar med en fin somrig bild på Sofie från nån vecka sen då vi plötsligt kom på att fasen vad varmt det är, låt oss köpa frappuchinos från Starbucks! ~
 

Anna, Lyon och Frankrike ~

Förra torsdagen flög jag till Lyon för att hälsa på underbara Anna i fyra dagar! Vi har haft så himla roligt och jag svär att detta är den bästa resa jag någonsin gjort. Första kvällen när jag landat åt vi avslutningsmiddag i frorm av "fransk husmanskost" med rödvin i en källarrestaurang med hennes klass som alla var jättetrevliga, och jag är stolt över hur mycket jag förstod av allt de sa när de pratade franska. Jag åt Fricassee Volaille som var typ kyckling i en sorts ostsås med ris och det var så himla gott att jag typ dog lite. Gick vidare efter kvällen till en bar och drack både kir och Monaco (tror jag det hette??), det förstnämnda var vitt vin med en sorts likör eller sirap som smaksättare, och det senare var en ljus öl med också någon sort smaksättare och båda två är typiskt franskt. Ölen blev iallafall betydligt godare enligt jag som inte gillar öl.
 
Dagen efter tog vi en promenad in mot staden och upp på kullen där det låg en katedral. Lyon var ganska kullrigt och det var hur fint som helst. Solen sken och det var varmt och vi gick genom små pittoreska gränder på kullerstensgator uppför backen och kom tillslut upp till katedralen där man hade världens vackraste utsikt över Lyon att man var tvungen att bara stå ett tag för att kunna ta in allt det vackra. Gick ner genom ruiner av en teater från romartiden och hamnade i gamla delen av Lyon som också bestod av små gulliga grände där vi köpte supergod tandorirulle från Annas favoritskabbhak innan vi satte oss i parken med kola-, mango- och kokosglass. Blev sedan inbjudna på tacokväll hos Annas kompis innan utgång på båtklubben Ayers och sedan småspring hem i spöregnet. 
 
 
Lördag och vi börjar dagen med att gå på matmarknaden längs floden. Vi köper med oss franskt bröd, ostar, körsbär, jordgubbar och en pajbit med ratatouillefyllning och har sedan picknick i en stor park full med annat folk och gäss. Solen skiner och vi bränner oss lite men det gör inget för det är så himla härligt och vi blir jättemätta och jättetrötta av maten. Tar selfie innan vi går hem för att snubben vi frågade om att ta kort på oss sög på att ta kort och jag blir också helt fascinerad över hur långa och raka gatorna är i Lyon, jag som är van vid korta, små, kringelkroka gator i London. Äter middag hos Anna och far sedan hem till några av Annas andra kompisar och dricker lite vin i deras kök, går till Maison Mere och dansar ett tag innan vi tillsist hamnar på jazzklubben Bec du Jazz. En av de få klubbarna i Lyon där folk får röka inomhus och 20-talsvibbarna sprider sig där vi dansar till jazzmusik i rökmolnen. 


Söndagen började vi egentligen alldeles för tidigt med croissantfrukost på bageriet runt hörnet från Annas lägenhet. Gick in mot stan, förbi Annas universitet Lumiere Lyon 2 och hamnade åter igen på matmarknaden som var så himla fin med alla stånd fulla med färska frukter och grönsaker, ostar och bröd mm. Satte oss på en restaurang i gamla Lyon och åt lunch i form av chèvretoastsallad och såklart var jag tvungen att äta Crème Brûlèe till efterrätt när jag ändå befann mig i Frankrike. Några timmar efteråt var jag åter hemma igen i London, så himla glad över att jag en kväll för någon månad sedan bokat en flygresa till Lyon bara sådär. Hade så himla roligt, somsagt; bästa resan hittills.