I tristess färgar jag håret crazy colours

Det har äntligen kommit somrig sol till norra Sverige under de senaste veckorna vilket resulterat i lite tid framför datorn för fy skam att slösa tid på dumburken när man kan njuta av lite värme. Blev lila där ett tag för att varför inte och så hittade jag kokosglass på stan!! Inte som i Frankrike förra året men gott ändå. 


Åt pizza på Sjöbris med Simon en dag för att fira att han fått jobb ca två veckor innan vi visste det och så har jag plockat bär med Rebecca bland elaka nässlor men tre liter hallon i frysen är inte dumt. 


Har hunnit med en hel middag tillägnat ett enda vin - dyrvinet på 189kr av Kent - som blev riktigt lyckad fastän det var första gången jag använde grillen och jag bara hade fula vinglas. 


Och en dag well spent i solen vid stranden avslutades med tidig middag på Sjöris med räkmacka och så tre månader sent födelsedagsfika med rabarberkaka med hallonmaräng. Fick mig nya rödvin-, vitvin- och bubbelglas och blev lyckligast för stunden. Så klart man måste ha något fint att dricka vin ur. Viktigt. 

Pappa 60 år!

En lördag för två veckor sedan körde jag ner mig och pappa till Skuleberget där vi mötte upp mina syskon för att fira pappas 60årsdag i efterskott med en heldag tillsammans. Planen var att klättra i berget, men det konstanta regnandet hela veckan innan hade gjort så att bergsväggen var för blöt och tråkigt nog oklättringsbar. Istället fick vi gå den branta vägen uppför berget, men det var roligt det med - vacker skog och små vattenfall som man kunde svalka sig i när det blev för varmt. 


Stannade till för vattenpaus vid Rövargrottan och njöt av utsikten som var helt fantastisk. Klättrade upp på en liten klippavsats och satte oss och pappa tog sig bra upp han med trots syrrans oro men äh inte är det väl 70 han fyller. Så tog han även sin första selfie som speglar honom bra tycker jag. 

 
Drygt en timme från start var vi uppe på toppen! Lunchpaus med kyckling för 17 personer och Marlénes jättegoda hemgjorda potatissallad. Så himla mysig utflykt. Och efteråt tog vi linbanan ner till foten av berget igen. Kändes som att vara i Tärnaby och åka sittliften utan skidor och snö. 


Efter utlykten körde vi hem till Marléne där vi satte igång med luftpistolstävling och vi insåg efter ett tag att fasen kulorna studsar och snärtar till oss på typ magen så då klädde vi oss coola i goggles för att skydda ögonen. Resterande tävlingar som jag tror vi skulle ha rann ut i sanden då vi åt grillbuffé med lamm, kyckling och hare (som var sååååå gott) och sedan började bada badtunna som var jähähättevarmt. Svalkande pauser på badtunnekanten då och då och innan badet skulle Marléne bara steka en duk vilket blev kvällens skämt. 

Båten har världens bästa sötpotatispommes.

Mycket jobb dessa dagar som vanligt men har ändå hunnit med att få mig en ny favoritkjol som är färggladare än färggladast, fira att pappa fyllt 60 med syskonen, länsa reafynden på Monki, äta kräftor och komma igång med joggingen igen. Senast idag blev det en tur med Rebecca från Täfteå till stan vilket jag är riktigt nöjd över och vädret var helt perfekt jämfört med en av turerna för någon vecka sedan när jag var ute och himlen valde att öppna sig och ge oss typ syndafloden nummer två så jag blev helt dränkt. 
 
I fredags slutade jag redan vid åtta och stannade därför kvar på TC med en basilikadrink och Marcus, som var tillbaka i staden under ett par dagar, för att köra popquiz. Kan avslöja att vi var fullkomligt kassa så vi drog vidare till båten innan de ens hade rättat klart. Köpte öl och cider och sötpotatispommes för Båten har -världens- bästa sötpotatispommes. Sjukt najs kväll som borde göras om.