Dagavill

Måndag igår och det tog mig ca halva dagen innan jag insåg att det inte var söndag, av någon anledning. Syster drog till jobbet medan jag gick ut för att söka jobb och efter middag for jag och tränade och det äger att slå och sparka allt vad man kan på en vadderad stolpe (nej, jag är inte arg eller nåt). Hursom, vad som hänt dessa dar är att i torsdags var det Anders födelsedag så det blev födelsedagsfika och mormor bjöd på sju sorters kakor. Mats som köpt en ny bil eller nåt hade fått en folkvagnstårta från Finas som också lades till fikat så att någon skulle kunna äta upp den. 
 
I fredags lunchade jag med pappa som jag ännu inte hade träffat sedan jag kommit hem. Vi åt svampsoppa med sidosallad på Costas vilket jag tänkte skulle vara en typ "lätt lunch" men alltså galet vad mätt man blev på denna soppa. Efteråt mötte jag upp en gammal kurskompis från gymnasiet och tog pratade genom hela eftermiddagen över en tekopp innan hon skulle vidare, och kvällen avslutades med spontanbowling à la disco vilket var år och dar sedan sist och det var riktigt kul fastän jag var superkass men vad gör det. 


Lördagseftermiddag ute på stan och det är Pride i Umeå. Prideparaden tågar förbi med hög musik och mycket folk i ledet, alla med ballonger och prideflaggor i högsta hugg. 


På kvällen skulle jag och Rebecca gå på Pridefesten på Scharinska som avslutade Umeå Pride. Vi lagade en underbar svamppasta med kantareller och fetaost till middag hemma hos mig innan vi tog oss till en förfest hos lite folk som också skulle till Pridefesten.


Då vi inte hade förköpta biljetter drog vi till Scharinska lite innan alla andra och slapp stå i kö vilket var rätt najs. Dansgolven var fulla av folk och ballonger i regnbågens färger hängde i taket och nån gång under kvällen hittade vi en piltavla och började kasta pil fastän vi båda två var rätt ringrostiga på pilkastande. 


I söndags kom Hanna på besök för att se hur jag bor i mitt stora palats. Vi bakade kladdkaka med muscovadosocker för att få till en kolasmak men det blev bara mindre chokladsmak egentligen..? God blev den iallafall men orginalet slår den inte. 


Och sen igår då. På väg till gymmet och jag promenerar över Tegsbron och ser att det står en massa björkar i vattnet..? Alltså vad i hela. Vad, varför. Vad är grejen liksom. Jag gissar på att det ska vara något konstverk som spelar på att Umeå är "Björkarnas stad", ungefär som att kulturväven ska likna en björkstam (fastän eh nej, jag hade aldrig kunnat se det ifall inte någon sagt det åt mig). Men alltså. Nej.

Skruva upp radion och spräng din stereo.

Dessa dar. Jag spontansvängde ihop en hallonkaka med mandelflarn en dag. Älskar att jag har ett rent kök som är MITT (och systers såklart) så jag kan göra vad jag vill. Har ätit lunch på nya salladsbaren Bra Dag i MVG-Gallerian med syster, men det var inte alls särskillt imponerande. Salladen var väl helt ok. Men nja. Alltså bästa matstället i stan är helt klart Vezzo enligt mig so far. Deras svamppasta i vitvinssås, mmm <3. 
Jag har också insett att jo, nu är det fasen vinter på riktigt och frusit halvt till is i regnrusket. Jag har hängt med kompisar, cyklat för första gången på ett år och fikat pecannötspaj på mysiga Station, skrivit en massa jäkla CV:n och sökt jobb på ca alla butiker i stan + lite till. Ifall någon känner någon som söker nya anställda: pls säg till mig //mvh glad och sprallig tjej på 19 jordsnurr som jättejättegärna vill ha jobb. 

Borta bra men hemma bäst.

Det känns så bra det här. Att vara hemma igen. Jag saknar inte London längre. I början gjorde jag det några dagar. Men liksom det var väl väntat. Men nu - nej. Inte längre. Eller jo, småsaker som kanske var det där lilla extra. Typ friheten att kunna göra vad man ville när man ville. Men det är nog bara det. Ser tillbaka på allt roligt jag gjort där borta och tänker att jo, visst kan jag komma tillbaka på besök nån gång. En helg eller kanske någon vecka. Men inte för att bo där igen. I hopträngda, svinigt dyra, sunkiga kollektiv, eller bo någonstans ute i nån håla i ytterzonerna. Det är inget jag saknar. Inte heller livsmedelsbutikerna med idiotsystem eller de skabbiga gatorna. Jag är absolut inte negativ mot staden; hade jag inte bott där redan skulle jag vilja flytta dit för det var riktigt kul. Men när man bott där en gång, redan gjort och upptäckt allt det där nya förut, så känns det just nu som att det inte finns något som får mig att vilja flytta tillbaka dit. London är underbart, men. Det finns en massa men. Och nu är jag tillbaka här och det är så rent och fint. Jag är tillbaka hos mina gamla kompisar som jag saknat så mycket och jag bor i en fin liten lägenhet som inte kostar skjortan fastän den inte delas med 15 andra människor. Och folket är nära och det finns plats för spontanitet och det är lugnt och man känner inte stressen från de miljontals människorna på gatan som förr. Det är så jäkla skönt. Och jag kan cykla igen utan att behöva riskera livet ute på vägarna och det är så härligt för jag älskar att cykla. Man liksom bara flyger fram och det går fort och lätt och det äger. Dessa tankegångar om London kommer dock säkert gå i vågor men just nu surfar jag på vågen som ett jäkla proffs och mår bara bra. 

Exotisk frukt

I fredags  hängde jag hos Sofi med både känt och okänt folk där vi testade massa olika sorters exotiska frukter. Den ena värre än den andra faktiskt, och vi kom fram till att orsaken varför exotiska frukter ens säljs måste vara pga deras unika utseenden för det var inte många frukter som var goda. Sharon, granatäpple och melon låg i toppen tillsammans med den enda frukten vi faktiskt inte ens visste vad det var men den vi trodde skulle vara vidrig som fasen. Överraskande nog smakade den passionsfrukt. Nedan: Stjärnfrukt och fikon. 


Tora och Fredrik och ett fat med Drakfrukt.


Hanna och Sofie och lite Ananasgubbar. 


1. All frukt. 2. Den fullkomligt vidriga Kiwanon som bara var geléig. 3. Granatäpplen framför den okända frukten och 4. Några håriga Rambutans på ett fat med uppskuren Tamarillo som såg ut som en minipapaya men smakade som en blandning av tomat och kiwi. Skojar inte. 


Hela gänget med Sofi nere i hörnet. Fick skjuts av Hanna hem efter att ha sett på film men hoppade av vid Östra gymnasiet för att promenera sista biten och slogs av hur tyst det var. Att promenera hem här i Umeå på natten kändes faktiskt mer obehagligt än att promenera hem mitt i natten i London, för där är det alltid liv och rörelse oavsett tidpunkt. Midnatt här och det är tyst som graven. 
'

Lite hopkrafs från 1:a veckan hemma

I början av veckan flyttade jag in och tog lite plats i Ingelas lägenhet som nu är fint städad. Nån gång där kom Hanna förbi och åt middag och vi uppdaterade varandra om vad som hänt senaste månaden. Jag har skrivit massa olika personliga brev och lämnat in mitt CV på flera ställen och hoppas på napp och så har jag promenerat lite överallt och insett att det är fucking vinter här på kvällarna?!? Varför hade ingen talat om det för mig! Van vid jeansjacka i London och att eventuellt bekymra sig ifall det skulle bli lite svalt på natten; kommer hit och fryser ihjäl med höstjacka. Positiva är dock att jag kan börja använda mina vagabonds vilket är kul. Jag har också ätit mjukglass för första och troligen sista gången i år, träffat underbara Anna flera gånger, sett the Maze Runner på bio med syster, ätit p-p-p-popcorn, hängt med gamla gänget från klassen och till sist skurit mig i fingret. Tur att man har snyggaste plåstren nära till hands bara.

Avskedsmiddag

Snart en vecka sedan, i lördags, var min sista dag i London. Under dagen fixade jag det sista innan jag tog bussen till Camden för att möta upp Elina. Hittar henne chillandes vid The Regent's Canal, dinglandes med benen mot vattnet. Lilla människan i mitten på bilden med svarta jeans, grön tröja och solglasögon; that's Elina. Vi hänger där ett tag innan jag inser hur törstig jag är, och på jakt efter nåt att dricka vandrar tankarna till frozen yoghurt så istället för att hitta nåt Tesco går vi till Fro-Yo stället Samba Swirl och köper den största fro-yo:n med tre olika smaker:  jordnötssmör, choklad och sommarbär, och öser på med olika toppings. 


Senare på kvällen tar vi en timmes promenad österut till Islington för att träffa Sofie och gå på en fransk restaurang kallad Le Mercury, för tydligen skulle de servera svinigt god fransk mat utan att man blir pank på köpet. Men en obokningsbar restaurang med ett sådant rykte är förstås fullsatt så efter en liten promenad på jakt efter en annan restaurang hittar vi Fig & Olive som var lite halvfancy och hade lite av varje på menyn. 


Vi väljer alla tre att äta musslor i vitvinssås med chips och det är så jäkla gott. Musslor är dessutom väldigt praktiskt att äta om man vill att maten ska räcka länge, för det är rätt pilligt att få ut musslorna ur skalen så det tar sin lilla tid. Och tjejerna matchar varandra i gult och grönt.
 
Till efterrätt äter vi citron- och hallonsorbet som en härligt fräsch avslutning på middagen. Vi pratar gamla minnen och nya minnen och någon gång under tiden ser Sofie lite arg ut fastän hon inte är det alls. Kvällen är så rolig och varm och jättefin och vi sitter på restaurangen tills de nästan stänger och vi måste gå för att hinna med tunnelbanan. Säger hejdå till varandra, på riktigt denna gång, och går slutligen skilda vägar hem. 

Åherregudvaddettasuger.

Kort om just nu för jag vet inte vad. Jag sitter och skriver CV:n och presonliga brev för hela slanten och det börjar bli jädrigt tradigt. Usch för denna process alltså. Livet tillbaka i Sverige känns bara bra hittils och faktumet att jag är arbetslös för tillfället är inte så jävla hemskt som i London för här känns det inte lika tomt? Så jag dör inte av att inte ha ett jobb just NU för jag är en positiv liten älg som tror att hon säkert kommer få jobb någon gång snart så fort hon börjar söka. Det är bara det här med att skriva personliga brev inför ansökningarna. Pls ge mig något som tar mig någonstans. Lyssnar på radio som man gör ibland när Spotify kruppar och plötligt är det fest på G och jag vill dansa, sommar, vågor. Du gör mig, liksom. House drop.

Näst sista kvällen i London

Fredagkväll och sista utekvällen med gänget i norr. Tar tuben till Camden för att möta upp Sofie innan vi möter upp de andra. Som vanligt är det fullt av liv och rörelse i Camden och folk överallt. 

Efter ett tag kommer Sofie och vi börjar vandra mot The Camden Brewery där vi ska möta upp de andra och vi håller nästan på att gå förbi stället fastän det har värsta stora skylten. Vi får varsitt glas med öl bryggd i Camden vilket är kul att ha smakat men nej, jag tycker fortfarande inte om öl så ger bort den istället och Tom börjar frysa fastän han har på sig värsta fluffiga koftan så vi påbörjar en liten pubrunda och går vidare till nästa pub. Dricker god cider som smakar jättemycket kiwi och hänger där ett tag tills vi går vidare till ytterligare några ställen, alla med bra atmostfär och musik så vi kan både prata och dansa och jag har jätteroligt hela kvällen. Riktigt lyckad sista utgång i London vilket jag är så himla nöjd över!

Nattflytten och första dagen hemma i Umeå.

Tidigt imorse runt 02.00 var det dags för mig att påbörja min flytt från London. Gick ner till gatan för att ta buss 10 in till stan och väntade i en halvtimme, satt på mina väskor och var lite allmänt less och trött då jag inte pallat att gå och lägga mig och sova innan eftersom jag ändå bara skulle fått en ynka timmes sömn. 


Från stan tog jag bussen till Stanstedt, checkade in väskorna och sedan var det bara att vänta på flyget. Dricker te på Starbucks och chillar vid datorn innan vi får borda planet som lyfter 07.20. "Äntligen sömn" tänker jag men nejdå, inte alls. Man är vaken hela natten men kan inte sova på morgonen, vad är problemet egentligen. Landar 11.20 svensk tid och möter mamma som kommit för att hämta mig, jag känner mig lite sliten och äter panini med hamburgerdressing till frukost innan vi åker hemåt. 


Dumpar mina väskor i Ingelas lägenhet som också nu är mitt nya boende! Ingela och jag, flatmates för ett tag framöver. Känns bara bra. Åkte sedan ut till mormor för att äta blåbärskaka till typ lunch.


Och som sist började vi leka med frontkameran på min mobil för det är så himla roligt.


Äter middag och åker sedan hem för att ha valvaka framför datorn fastän mitt huvud är som mos för att jag inte sovit på 38 timmar. Syster är hjälten och skaffar fram Ben&Jerrys som är räddningen. 

Det här är slutet.

Varning och förlåt mig för denna långa text utan bilder som är egentligen helt jättecheesy och nästan dramatisk, som en historia, en redogörelse osv osv men det är härligt att skriva sånt här, på detta sätt, att få skriva av sig om allt för man mår bra då, och natten har börjat gå över till morgon och jag är ensam och dygnar och är lugn och lättad men deppig och trött så därför är det okej att det här inlägget blir som det blir. Ni kan sluta läsa här egentligen. Bespara er tiden till något vettigare. Jag lovar.

Det är inte många som vet om detta än. För jag har bara sagt det till några få.
Så kanske blir detta världens överraskning för er, eller inte. Jag vet inte. Men iallafall.
Idag flyttar jag ifrån London. 
 
Om några timmar kommer jag befinna mig hemma igen, i Umeå, i Sverige. Bland familjen och gamla kompisar. Det kommer kännas bra att komma hem igen, fastän jag är fylld av ångest och vemod av att lämna London. Eller var fylld av ångest och vemod. Just nu vet jag inte vad jag känner för jag tror inte jag riktigt inser att jag flyttar härifrån. Det kommer bli så kul att komma hem igen och kunna hänga med systra mi som jag saknat så jävla mycket och jag har redan mycket att längta till, men som alltid när man lämnar något så tar det emot lite. Och det gör det nu med. För jag har haft så himla roligt under detta år, lärt mig så mycket nytt här borta och förändrats till det bättre. 
 
Jag tror att jag upplevt både de bästa och värsta tillfällena i mitt liv här faktiskt, om jag ska vara ärlig. Jag har mått både som bäst men också som sämst. Jag hatade denna stad i början för jag hade en sådan sjuk hemlängtan, men med tiden fick jag upp ögonen för dess charm, upptäckte och upplevde en hög av nya saker. Jag hade massa roliga dagar och kvällar och helger fastän vi jobbade som svin ibland, och saker blev bara allmänt jättebra. Jag gillar livet man får fastän det har sina nackdelar, men det har allt. Saker och ting är så annorlunda, ibland helt otroligt bra och ibland helt sjukt idiotiska vilket man får skratta åt många gånger och jag trivs bra med att bo i ett engelsktalande land och ha mitt egna hemliga språk som egentligen inte är så hemligt alls faktiskt. Men trots det är nu det dags för nya tag och dags att åka hem ett tag. Kanske kommer jag tillbaka, kanske åker jag någon annanstans. Vi får se. Men jag är nöjd med allt jag gjort här borta och ångrar ingenting. Jag har så många bra minnen att tänka tillbaka på, så många bilder och jag är så jäkla nöjd över att jag skaffade denna blogg som jag kan läsa igenom ibland, gå tillbaka bland arkiven och le åt allt vi gjort. Det är svårt att förstå att det redan gått ett helt år, men tiden går ju fort när man har roligt.
 
Det svåra med att flytta härifrån kommer dock inte vara att lämna staden i sig, även om jag kommer sakna att gå på dessa skabbiga gator och åka buss på fel sida av vägen nu i början. För trots allt är det bara en stad. Utan det är ju livet här och mina vänner. Elina och Sofie, mina två kompanjoner jag levt ihop med i ett år, varav nio månader i samma rum.  Mina systrar, my mom and dad, mina partners in crime och allt annat. Det suger så jävla hårt att behöva att lämna dem för vi har upplevt så mycket galet ihop, gått igenom så mycket konstigt, levt nästan på varandra utan att ha bråkat och vi har haft så sjukt kul. Kommer sakna allt parkhäng, våra street food luncher, alla middagar på tragus, alla kvällar när vi äter glass och kakor i nåns säng och pratar om typ allt, alla skabbiga pubar vi hängt på, alla missade nattbussar och allt ramlande fram på gatorna när vi inte bryr oss ett skit om någonting. Alla minnen från våra boenden, gula rummet, tysken, dubbelrummet med "the crack", trippelrummet och the fucking Italians, hur vi sparkar upp dörren varje kväll i Paddington och "köp fler spara mer" ciddelidde. Typ detta kommer jag sakna rätt mycket. Svinigt mycket. Och det känns så himla underligt att vi inte kommer kunna hänga varje vecka längre, att vi inte kommer bo i samma stad eller ens samma land. Konstigt. Tråkigt. Det sög att lämna er ikväll ska ni veta.
 
Men, nu ska vi inte bli alltför ledsna här. Jag får vara glad över att jag varit med om allt detta, glad över att jag flyttade hit ihop med dem och glad över att jag flyttade hit över huvud taget. Det bästa jag gjort och jag är så nöjd med allt. Ett fint år har passerat, alldeles för fort egentligen, och jag har haft det bra. Och det känns bra. Fastän jag sitter på flygplatsen nu, dricker min sista kopp Starbuckste för denna gång och väntar på mitt flyg som går om några timmar. Det känns bra ändå. 

Mitt liv denna vecka.

Måndag och jag har inget speciellt för mig; livet som arbetslös ger en rätt mycket fritid. Så på eftermiddagen tar jag bussen till min arbetslöse vän och går på Poppy's i Shoreditch för att äta Fish n' Chips. Faktiskt första gången jag äter Fish n' Chips i landet med Fish n' Chips, ifall man inte räknar med den kvällen i höstas då vi delade på en portion, vilket jag inte gör. Det är jättegott och vi får Coca-Cola på glasflaska. 


Och i tisdags efter lite fix hemmavid tog jag bussen till Camden för att återigen möta upp Elina. Drog till Camden Lock Market och köpte oss varsin låda skabbig kinamat till middag för 3 pund. 


Gick och satte oss vid Regents Kanal för att käka och det var fint. 


När kvällen närmade sig gick vi förbi Costa och köpte te för att ta med oss på en promenad till Primrose Hill där vi satte oss för att titta på utsikten. En av mina absoluta favoritplatser i London och man mår så bra däruppe med vyn över vår vackra stad. Jag har hängt här ganska ofta under dagtid men faktiskt aldrig någonsin på kvällen, så det var en ny upplvelse för mig. Ljuset från staden var så himla fint och månen lyste klart och London Skyline syntes tydligt mot kvällshimlen. Är bara så ledsen över att kameran inte är lika ljuskänslig som ögat för som vanligt är det så mycket vackrare i verkligheten. 


I onsdags promenerade jag in till centrum för att möta upp Karin, en gammal kompis ifrån Täfteå som jag inte träffat på år och dar. Nyinflyttad som Au Pair i nord öst och vi möttes upp för att ta en fika och snacka om allt och inget på cafét Sacred vid Carnaby Street, typ mitt favoritcafé som jag uptäckt nyligen. Dricker roobioste ur tekanna och mumsar på världens största bit morotskaka. Förlåt för de mörka bilderna.

Hänger hela dagen tills jag måste dra mig hemåt, kutar till bussen som presis åker förbi och väl hemma i väst hoppar jag av tidigare än vanligt för bussen fastnar i en galet lång bilkö?? Fastän det aldrig brukar vara trafikstockning så sent som halv åtta på kvällen och jag fattar inte varför, men ah, London baby. 

Och igår gick jag till min frisör Nadia Jönning för att blondera håret! Nadia Jönning är en svenska som öppnat frisörsalong här borta och hon är på riktigt den bästa frisören jag någonsin varit hos. Ni som befinner er i London; gå till henne om ni vill fixa håret för jag lovar att ni kommer bli nöjda. Hamnade på Nadias instagram med före och efterbild på mitt nästan vita hår och skillnaden är stor. 


Resultatet utomhus i dagsljus! Isigt blont och nästan vitt. Så galet nöjd och jag känner mig så jävla snygg, precis som man ska när man lämnar en frisörsalong och precis som man egentligen alltid ska känna sig. Usch dock för mitt hårs onaturliga fall på resultatbilden som det blir efter hårfön och usch för frontkamera.
 
På kvällen blev det pubhäng med cider, öl och Elina på ett mysigt ställe någonstans i Soho innan vi gick vidare till China Town för att gå på O'Neill's, en flera våningars pub med klubb som är det bästa stället i centrum enligt mig för av alla mina utekvällar i centrala stan har jag  haft roligast där. Också stället där det mest oväntade kunde hända och det är väl spännande för oväntade händelser minns man. Liveband, bra blandning av musik, mycket dans för jag älskar dans; massa folk, hyfsat skitigt och halvskabb men det är så det ska vara för att man ska ha roligt. Ju skabbigare desto bättre nästan är filosofin här borta.

Grillkväll och sangria i Elinas kalasträdgård

Torsdag och vi befinner oss i öst hos Elina för att ha grillkväll (pga en burk värdefull beasås vi var tvugna att äta upp någon gång). Möts upp på Sainsy och inhandlar ingredienser innan vi går hem till Elina och börjar laga mat. Elina fixar potatisar i ugn medan jag och Sofie blandar ihop Sangria i en stor kastrull.


Provsmakning sker med slev såklart. 


Vi skär upp lite grönsaker och halloumi att grilla. Sofie ska fota maten men Elinas kamera krånglar lite.  


Vi tänder grillen ute i Elinas kollektivs halvt övervuxna bakgård och möts av den somriga doften av brinnande grillkol. Tar klichéaktigt en hoppbild för att visa glädjen men flickorna förvandlas till spöken. 


Grillen är klar och vi lägger på alla grönsaker. Jag får med mina döda händer utan känsla typ vända alla zuccinis med händerna då det är mest praktiskt och som vanligt undrar Elina och Sofie hur jag kan ta i så heta saker utan att bränna mig. Jag vet inte heller. Dead hands jao. 


Vi lägger på laxen som är huvdingrediensen och allt går som smort tills vi nästan är klara. Olyckan infinner sig och en filé ramlar av grillen, lost forever, men vi har så mycket mat att vi klarar bra oss ändå. 


Färdig middag! Sangria, grillat, potatis i ugn och en burk beasås, och ananaskompott med vaniljglass till efterrätt. Så mycket bättre kan det inte bli, värsta finmiddagen alltså. 
 

Cherry Cola, Mojitoglass, Vagabondskor och blå papegojjor.

Lite blandade bilder från vad som hänt i veckan förutom Hampstead i onsdags och grillkväll i torsdags. Måste börja med att mina knän ser alldeles förjävliga ut faktiskt. Jag ramlade någon gång förra veckan och såhär kom de att se ut; räknade upp till sex blåmärken på mina ben för någon dag sedan. Fortsätter sedan med att:

1. Nu har jag smakat Cherry Cola; inte särskillt gott men heller inte så äckligt som jag föräntat mig. Det smakar typ Coca Cola men med en eftersmak av den där syntetiska körsbärssmaken som finns i saft och godis.

2. Var på affären en dag och hittade en Mojitoisglass. Notera att det står "With RUM" och "Adults only" i den svarta lilla bubblan. Alkoholprocentig isglass alltså, semanpå! Inte för att det var så mycket, men ändå. Liksom tanken att göra glass av en drink. Standart UK att den också ligger bland all vanlig glass. Barnvänligt.

3. Köpte äntligen ett mobilskal till telefonen. Produktplacering, jajjemän. 
 
I måndagskväll gick jag in till stan för att möta upp Sofie. Hade äntligen bestämt mig för att köpa ett par vagabondskor och hittade i samma veva också en höstjacka som var ursnygg. De två "stora"grejerna jag behövde inför hösten, avklarade på en och samma kväll. Lyckat för att vara jag. Hittade ockås denna fluffjacka som var urmysig men som jag lät hänga kvar för fluffkläder brukar inte göra sig vackra i regn och snö. 


Tog mig in till staden även tisdag eftermiddag för att rösta på svenska ambassaden, för rösta måste man göra såklart. Hittade Elina och Sofie i form av CocaColaflaskor inne på något Tesco och mötte sedan upp Sofie och käkade nudlar på WokToWalk. Köpte också en gammelrosa halsduk att ha till höstjackan men orkade inte bära runt på påsen då vi skulle till Camden på kvällen så tog på mig den istället.
 
Och när kvällen kom promenerade vi till Camden för att ta en cider med Oli, Tom, Nick och Chris. Vilket inte blev bara en cider, för vi kom fram till att ingen av oss jobbade dagen därpå. Så ölkvällen förvandlades till utekväll istället, random inhandling av vidriga Marmite riskakor, efterfest hos gänget, Vodka-Cola-Fantadrinkar för att någon tog all Fanta själv och glädje över matchande udda musiksmak. Så det kan bli. Hursomhelst, mötte upp gänget på The Lock Taven efter sämsta vägbeskrivningen dit; "från tunnelbanan, sväng höger", utan att nämna hur lång promenaden till höger var. Längre än förväntat. Men vi hittade stället tack vare google maps och Sofies uppmärksamma blick på skylten över ingången som hade förvånansvärt liten text och joinade sedan alla på taket och hade det trevligt. Försökte ta några bilder men alla blev hiskeligt mörka eller hade blixt och blixtbilderna ser för hemska ut so I'll go with de mörka fastän vi knappt syns. Så jäkla dåliga bilder alltså.


En dag när jag var ute på en springtur sprang jag först förbi Lilla Huset som vaddå, måste vara svenskt? Eller Skandinaviskt? För ingen engelskt kan väl heta "Lilla Huset" tänker jag mig. Sprang även förbi denna man som var ute och rastade sina två stora blå papegojor, och Themsen ser rätt tragisk ut när det är lågvatten.


Och så har jag promenerat rätt mycket i veckan, överallt och ingenstans och senast igår in till stan för att prata med min frisör då jag vill göra något nytt med mitt hår snart. Tog en selfie i något spegelvänligt fönster på vägen dit för jag är så himla nöjd över min nya tröja och igårkväll skar jag upp ett berg av mango då jag och Essie bestämde oss för att ha hemmakväll och se på film. 

Tacos och utekväll som på gamla goda tiden.

I lördags firade vi Sofie som fyllt 20 år med att äta tacos hemma hos mig innan utgång i Camden. Högg upp ett berg av grönsaker och dukade fram vår "svenska" tacos. 


Sofie fick sin födelsedagspresent av mig och Elina inslaget i en gammal meny från ett burgarställe jag provjobbat på i början av vår tid här i London som jag hittade i min resväska när vi panikslagest (fast nej inte riktigt) letade efter omslagspapper. Inuti fanns en randig tröja, en basker och Harry Potter på franska. Franskt tema för Sofie som såg ut som en äkta fransyska (nästan) där hon stod i sina nya kläder.


Efter maten tog vi fram lite ost och kex och vindruvor. Castello blåmögelost - så sjukt gott. 


Gick sedan vidare till bussen och tog en massa selfies vid busshålllsplatsen. Jag tycker det är väldigt kul att ha en iPhone för man kan leka så mycket med frontkameran. Vet inte om det märks ibland kanske...



På bussen och sedan framme i Camden på puben vi hängde på ibland förut. Vi hade bestämt oss för att köra en "nostalgikväll" som förut, då vi brukade åka till Camden, gå på denna britpoppub och sedan vidare till Purple, för att det var så himla länge sedan sist. Australienarna var kvar som bartenders tror jag fast jag vet inte om pingvinen var där, och puben var precis lika skabbig som den brukade vara. 
 
Och sedan in på Purple, som liksom puben innan var lika skabbigt som det brukade vara. Kul kväll som alltid där under Cherry Cola eventet med bra musik, men det var ändå lite annorlunda för folket man oftast kände igen var inte kvar och det var lite synd för jag hade sett fram emot att se britpopsnubbarna igen som jag döpt till Spike och gänget. Menmen, det var en bra kväll ändå och vi dansade till mitt i natten innan vi tog bussen hem, åt olika håll denna gång. 

Hampstead Heath

Igår hade jag inga större planer för dagen, så istället för att sitta hemma och dega tog jag tuben norrut till Hampstead och Hampstead Heath för att kika hur det såg ut, då jag haft flera personer som sagt åt mig att jag bör åka dit någon dag. Tuben var som vanligt full av folk. 



Hampstead var jättegulligt med en massa kullerstensgator och små gränder kors och tvärs och vimplar i olika färger prydde lyktstolparna vilket var fint. Det var ganska kullrigt och man gick alltid i en backe upp eller ner. Fick det berättat för mig av en tant som bodde där att Hampstead förut var en by som blivit liksom inbyggd i London när London växt som stad. Bykänslan bevarades dock och det är därför det är ett så mysigt ställe. Tur det. 

Gick in på nån smågata och köpte en supergod macka till middag från ett litet bageri och sedan en glasstrut med italiensk glass. Cookies and Cream, så himla god glass som försvann snabbt. Promenerade omkring i Hampstead ganska länge och fick känslav av att det ändå var ett lite mer överklassområde för det var så rent och fint och vissa huslängor påminnde om Notting Hill. Men jag gillade det, och älskade att det låg på en kulle så man kunde se utsikten över stan. Notera den the Shard som syns långt långt där borta. 


Vandrade sedan vidare till Hampstead Heath, en jättestor park som var jättevacker, nästan som en skog med massa träd på vissa ställen men öppna gröna fält på andra. Ett sånt här ställe som fick mig att må bra inombords och ett sånt här ställe jag fattar att folk flyr till om man vill ta en paus från all storstadsstress. 


Frågade folk på vägen efter finaste vyn över London som skulle vara uppe på Parlament Hill och gick vilse flera gånger på vägen så fick fråga många olika människor. Men alla var jättetrevliga och hjälpsamma oavsett om de visste vägen eller inte, speciellt en tant som jag till och med gick och pratade med en stund, för hon tyckte om min byxdress och sa "It's really nice, it fits you lovely". Det gjorde mig glad.


Kom tillslut fram till kullen jag letat efter och nog stämde det att utsikten var vacker. Och riktigt bra utsikt över staden var det också, man såg många olika byggnader och det är bara synd att skönheten inte kunde fångas på bild oavsett vad jag gjorde. Det är så mycket finare i verkligheten än på dessa bilder så jag skulle säga till folk att fara dit själva och kolla. Om man gillar Primrose Hill som är en av mina favoritplatser, kommer man defenitivt att gilla Hampstead Heath, kan jag lova. 

London <3

Silent Disco

Förra söndagen var jag och Sofie medbjudna på ett Silent Disco på Barfly i Camden med våra kompisar som bor i Kentish Town. Innan discot for vi hem till dem på förfest och på vägen dit tog vi asmånga selfies, bland annat med en jättesöt liten vit bil som stod parkerad på gatan. 


Gruppen människor vi hängde med under kvällen. Ville ta en gruppbild och ropade "Smile!" som man gör när man är fotograf men någon sa "sad faces" istället så alla ser ledsna ut, men sen blev de glada. Uppifrån och ner: Chris, Rebecca och Elin (vi var inte de enda medbjudna svenskarna), Oliver, Nick, Tom och Sofie. 


Hängde hemma hos dem i några timmar och hade det trevligt innan det var dags att gå till Barfly. Jag, Sofie och Tom hamnade lite efter för vi stod och chillade på balkongen då de andra bestämde sig för att dra, så vi fick gå ensamma men tog massa roliga bilder på vägen dit fastän de flesta blev rätt kassa. 


Silent Disco! Konceptet var att alla fick ett par hörlurar vid entrén att ta på sig, och sedan kunde man välja mellan två kanaler att lyssna på, ena med gamla klassiker och andra med cheesy popmusik som sköttes av två olika DJ's framme på scenen. Det roliga var då att det inte alls var säkert att personen mittemot dig lyssnade på samma musik som du, och när man tog av sig hörlurarna var det tyst i lokalen förutom sorlet av folk som pratade, sjöng med i sin musik och ljudet av stamp och danssteg mot golvet. 


Alla dansade med feta hörlurar på sig och det ägde och man blev så inne i sin musik att man inte tänkte på annat än att ha kul. Och det var rätt skönt att slippa skrika över hög musik om man ville säga nåt till nån, istället kunde man bara ta av sig hörlurarna och prata normalt. Så konstigt disco men så himla roligt.