Roadtrip till Ikea

Lördagmorgon 06.50 och jag cyklar till Rebecca i spöregnet för att tillsammans bila ner till Sundsvall över dagen och gå på Ikea, värsta roliga spontantrippen som bestämts bara någon dag innan. Hittar en snygg byrå som skulle vara fin att ha och så typ den vackraste gula fåtöljen, megamysig att sitta i också! Tänk att ha den vid en mörk soffa, nej fy vad fint. Fem timmar senare kommer vi ut med två vagnar fulla med grejer. Inga fåtöljer eller byråer tyvärr utan däremot en massa köksprylar för min del. Oväntat, nej inte direkt. 


Kommer hem, kastar i mig mat och hoppar i duschen innan folk börjar droppa in för en "wioo låt oss fira lite att jag fyllt 20 nu!!"-fest innan vi hamnar på ekonomistudenternas megastora utomhusfest på Tvistevägen. Pratar och spelar kort och efter kortspelen visar Simon och Rebecca sina skills i att bygga korthus. Skickligt värre!
 

Jag är som en VHS, mhm så är det.

Fredagkväll hemma och dricker te för min hals jävlas men ska snart bädda ner mig för att sova sött, ty imorgon ska man upp i ottan för att köra bil ner till Sundsvall och gå på Ikea med Rebecca!! Blev bestämt helt spontant häromdagen att fasen vi kör nu på lördag och får det gjort, lika bra liksom. Londonresan förra helgen ägde som fasen med bubbel i parken och tårta som trillade sönder och justdetfan JAG ÄR 20 NU!! och har faktiskt idag gjort mitt första inköp på systemet. Imorgonkväll efter Ikea väntas födelsedagsfirande med folket här hemma och sen på söndag är det personalfest som kommer bli helt kanon för jag är ju en av festfixarna. Har full rulle för stunden så Londonbilder kommer senare, tillsvidare får ni se en bild på mig med min första egeninköpta flaska rödvin här i Sverige; Santa Helena - budget för det känns som att första vinflaskan ska va en såndär halvsjabbig sak även fast en Pinot Noir för 200kr inte skulle sitta fel - men iallafall "Mer än prisvärt" enligt Allt Om Mat som jag nu får hem i brevlådan varje månad och yes jag känner mig lite som en tant där jag sitter och bläddrar men vad gör det, tantlivet verkar vara rätt najs och jag har fått en värmefilt som är typ bästa uppfinningen någonsin.

Lyssnar på Håkan och packar väskan.

Menyprovningen i söndags var bra, allt var gott och vi rullade därifrån för vi var så satans mätta. Laxen och råbiffen alltså åh <3 och den nya Chardonnayen som passade till det mesta. Bakade Oreos och havrekakor med Simon i måndags och de blev lika goda som de köpta fast på ett annat sätt, för de köpta är fortfarande min drog. Fick smaka en ny Moscato D'Asti vi fått in på jobbet som är söt och god och godare än godis som D'Asti alltid är och spontanköpte dessa brudar, Vagabondskor är det bästa. Björkarna har fått musöron nu så våren har börjat slå ut på riktigt nu här uppe i norr och om fyra timmar befinner jag mig i luften på väg mot mitt fantastiska London och älskade Sofie. Peppen på max, fy fasen vad roligt vi kommer ha!

Söndagmorgon 05:27

Och jag är inte alls trött nej för min dygnsrytm är ju totalt uppfuckad vilket märks då man är trött hela dagen och inte känner sig som människa förrän elva på kvällen. Att det sen är dagsljus när man cyklar hem vid fyra minskar inte direkt känslan av att klockan är typ fem-sex på eftermiddagen. Nyduschad och nermysad i sägen nu iallafall för sova bör jag, annars dör jag senare idag tänker jag mig och det skulle vara tråkigt för det är menyprovning och den får man som bara inte missa. Är iallafall sista arbetspasset på veckan som bestått av jobb varje dag och en kväll hos pappa när jag firade hans födelsedag med blommor och hembakad marängtårta. 

Valborg

Valborg och jag cyklar hem till Johannes efter jobbet. Rebecca och Peter är redan i full gång med att fixa maten, lyxlyx att komma och få mat utan ansträngning. Hälsar på folket som är där; grabbarna i soffan, kanadensaren som nästan sover och en jättetrevlig tysk som inte alls håller med mig om att 99 Luftballons är särskillt catchy.


Börjar med att blanda till ett Avlopp som förtjänar sitt namn för alltså fy fasen vad äcklig den ser ut. Har hört om den av folk så provar bara för att och otroligt nog är den helt okej drickbar till en början innan den blir för söt och jag ger bort den. Såatte, lika delar baileys och curacao blå blandat med coca cola för den som vill prova.


Ingen Valborg utan grillning, och vi kör på grillspett i massor. Kycklingspett och sedan grönsaksspett med zuccini, tomat, champinjoner och halloumi. Mumsigt värre. Trängs med allt övrigt folk på grillen som är lite lite liten för tolv personer men det funkar helt okej ändå.


Lyxar med grillad banan med choklad till dessert för grillen är ju ändå igång. Peter är glad och alltså nja inte för att bananerna ser så goda ut på bild men jag och Johannes tar en selfie med dem ändå för varför inte. Kastar lite pil och vet inte om jag förbättrats sedan Pride på Scharinska eller inte, troligtvis inte för jag kastar på måfå.

Närmare tolv dyker Maria och Sabina upp men vi måste lämna Johannes lägga och medan några vill fara till Guitars bestämmer vi oss för att fara hem till mig först en stund innan. Cyklar förbi alla uteställen som har galet långa köer och känner att nja vi tror vi stannar hos mig va. Får en xide som smakar saft och ska bygga en pyramid men alltså vad fasen blev det där för pyramid egentligen?

Min kloka vän <3

Tisdag var jag ledig, vaknade sent och ringde för att säga åt Rebecca att komma på middag hos mig. Lagade lax med rosépeppar i ugn med fetaostcréme för det var så jäkla länge sedan, och passade på att fira Rebeccas 21årsdag heeeemskt hemskt långt i efterskott med att ge henne en massa choklad för choklad är gott.


Åt jordubbar till efterrätt och planerade Valborg för fullt; vad, var, hur, när osvosv. Kom fram till att grillkväll med gött folk innan oskriven senare aktivitet kändes som en bra plan och jajjebus, inte var det en dålig plan inte för Valborg blev en trevlig kväll och bilder kommer snart, åh alla dessa vackra bilder från Valborg.