Ett äkta födelsedagskalas

Lunch på Costas med Maria som var länge sedan sist och jag har börjat tycka om Ceasarsallad igen efter att ha förätit mig på det hela våren i London när jag jobbade. Fredag jobbade jag bara till tio så jag bytte om, köpte godaste Ginger Grousen och gick en trappa upp där Heidi hade födelsedagsfest men alla var redan rätt kalasiga så jag fastnade hos Jonas i  baren då vi var nyktra båda två och tillsammans skrattade åt det söta folket som kramades och sjöng innan han började stänga och jag cyklade hem. 

Lördag var det födelsedagskalas hos Hanna som fyllt 21! Och det var på riktigt ett födelsedagskalas, en nostalgitripp tillbaka 10 år i tiden med ballonger och serpentiner och sugrör, marängswiss till dessert och quiztävling där man sätter minnet på prov och får höra PlayStation1:ans startljud igen, första gången på år och dar. Jag och Anna hade plockat ihop en liten matpåse med oss till Hanna, med Kullamust två olika ostar, digestive, fikonmarmelad, vindruvor, noblesse och skittles. Att ge bort mat är kul. 


Inget kalas utan fiskedamm och skattjakt heller. Sjukt satsad skattjakt dessutom, med minst 80 lappar gömda i huset. Sofie och Tora peppade som fasen på att leta rätt på alla. 


Och se, den 6:e oktober händer det!! Tallest Man On Earth kommer till Umeå och spelar på Idun, jag dör. Hämtade ut mina bokade biljetter idag och är så galet peppad. Nu: sova.

"Hjärta, hjärna, i nån skön förening där."

Bakade morotskaka en onsdag med Jacob och Oscar som var helt fenomenal och så åt jag bästa lunchen på Invito dagen innan i form av råraka med kallrökt lax och skagenröra. Middag på Lottas nån dag mitt i veckan med fortsättning på Guitars med några kollegor efter att vi kollat in nya O'Learys som är för fullt för att få sittplats och klacken fastnade i översta trappsteget när jag skulle gå på toa så jag ramlade huvudstupa ner för trappen och alla trodde för en sekund att jag var tokpackad fastän jag inte var det minsta full. Eastern Palace är lite nyskapande och har nu bytt koncept från sin Lunch Buff till Lunch Bufé som säkert blir bra och promenad i blåsväder med kortspelspaus efter halva vägen är trevligt ibland fastän jag förlorar stort som vanligt.
 
Krogsöndag på Rex med ännu en bartendertävling där de skulle göra en norrländsk drink med Jameson som spritbas och priset var bla. en resa till Dublin och en flaska Jameson. Gick dit med kollegorna och hejade på vår bartender som var duktig men tyvärr inte vann. Bubbel som tröst dock, alltid bubbel på Rex. 
Fotograf: oskarnorberg.com.

Detta är min grej liksom, varför gå den logiska vägen när det finns så många andra vägar?

Första dagen med jeansjacka och huvtröja idag för att sommaren är på gång och mina nya solglasögon har finaste tygfodralet med en ananas. Cyklar överallt nuförtiden på min cykel som blivit hipster med en stickad lovikavante för evigt fast på pakethållaren och mina smalben är fortfarande inte alls glada på mig sedan fallet nerför trappen på Guitars förra veckan. Hemma från jobbet nu och äter fil med hallon och blåbär till nattmat vilket rör till det i huvudet för frukost mitt i natten är skumt. 

Och jag bubblar i neon men han till vänster ser inte så pålitlig ut fast det är ju bara André så det är lugnt

En fredagkväll med Rebecca på förfest hemma hos Peter innan utgång på arkitekthögskolans studentpub, men vi cyklar dit försent och blir inte insläptta så vi far på Guitars istället. Börjar ändå kvällen med skönt häng och skönt gäng, helt okej drink på man tager vad man haver och massa struntprat som alltid på förfest. 


Johannes har ett 80-pack med glowsticks och är vår dealer för kvällen så inga bråk med den killen för då får man inga färgglada neonrör som man såklart vill ha. Jag får en gul och Peter vill ha några han med. 


Cyklar till tågstationen och droppar av Sofia som ska hem till Stockholm innan vi far till konstlärligt campus och sen vidare till Guitars. Dricker bubbel och lyser i mörkret och vi står ut lite från resten, vårt gäng med neonfärger kring armarna, går till klubben och försöker dra igång ett dansgolv men ingen hakar på så det blir lite tråkigt. Spontancyklar därför till Lokal mitt i natten och dansar tiden som är kvar. 

Bubbel och bärs

Började veckan med att spendera några dagar i sängen och göra absolut ingenting. Trött, sjuk och åt en stor skål med frukt för frukt ska ju vara bra har jag hört och täcket var min bästa vän för stunden. Frisk några dar senare och hittade lite fjädrar som jag pyntade lampan med för det är ju snart påsk och Oscar blev nöjd över lövenfärgerna gul och grön som inte alls var menat för pfff löven varför då liksom.


Torsdag och vi skrev i sten att jag åker till London i maj och hälsar på min fina Sofie som bor kvar där. Bara gått drygt en månad sedan vi sågs sist men herre vad jag är peppad alltså skoja inte, bubblar av glädje liksom vid bara tanken och Londonnnnnnn hej gamle vän, kommer vara ett kärt återseende i några dar. Alexander skrev plötsligt att han är hemma i Umeå så yes vi bokade in samma kväll att hänga på, han kom förbi och vi pratade livet och Stockholm och så hängde han med mig och Rebecca ut på TC på popquiz med bubbel och bärs, halvers kassa på quizzet men high five på fråga ett som vi spikade rätt snyggt. 

Långfredagskvällen spenderas hos pappa och vi premiärgrillar för i år och jisses vad gott det är med grillat alltså, komsi komsi sommaren och sena kvällar med grillning och härligt sällskap. Rommarinerade jordgubbar med vaniljmascarpone till efterrätt är mums så det kommer jag göra själv igen men tänker att om man ersätter romen med fläderlikör skulle det ju bli typ himlen för jordgubbar + fläder + vanilj kan inte bli annat än succé. Jobblördag med förväntad nattklubb som var feldaterad så blev barhäng utan folk så stängde tidigt och gick på Pipes efteråt istället en timme innan de stängde för Guitars var smockat med folk för att ja, Guitars är bra.

Söndagmorgon och det är påsklunch hos mamma och Mats, härligt aprilväder ute och notera hönorna som hänger i mina öron. Sitter i uterummet med solen som lyser och äter massa lax och ägghalvor och lite skinka med röbetssallad och alltså ja, praktiskt taget ett mindre julbord med lite mer påsk. Gottgott och jag bjuder på fryst passionscheesecake med lemoncurd till dessert som är huuuur god som helst och paltkoman är total där vid tretiden. Kvällen blir massa musik och smakrådgivande med tavlor och grejer, käkar vitlöksbröd och crustader med créme fräsch och räkor och japp räkor börjar bli helt okej att äta nu! Framsteg woop woop.