Vi är karaktärer i en Håkansång

Strecksåg miniserien Portkod 1321 igårkväll, första gången jag sett "film" sedan november. Värsta lättsamma feel-good (fast typ ändå inte) svenska ungdomsserien, förstår ändå varför den blev en sådan succé på SVTplay. Såatte... ja ifall ni har tråkigt någon kväll så finns hela att se sådär classy på youtube.

För att mat är det bästa i livet

I söndags var jag hos mormor och fikade nybakta bullar, länge sedan sist så det var mysigt och mumsigt för mormor bakar de bästa bullarna. Sen så har jag även nu äntligen fått hem min lilla ögonsten i rätt färg! Fick henne som röd men ville byta till créme och jag är så nöjd. Prydde henne med blomsterkransen från sommaren i London och nu står hon på byrån i sovrumet och glänser i all sin prakt. 


I måndags kom Anna hem till mig och vi lagade rödbetssoppa med chévreost och filbröd till middag. Så himla gott, rödbetor och chévre är en sån lyckad kombo. I tisdags mötte jag Frida på Pipes of Scotland för att catcha up om vad som hänt under vintern då vi kom fram till att vi inte setts sen oktober! Tiden går fort ibland. 

I onsdags hade jag och mamma en myspysig tjejkväll! Började med att äta tvårätters middag på stan innan prommis till Pipes of Sotland (igen) för att vara med på popquiz som en vän till mig rekommenderat! Och det var riktigt roligt, liveband som spelade och ställde frågor. Ingen vinst dock vilket inte var oväntat då vi var rätt kassa, men ändå stolt över vissa frågor vi spikade rejält. 
 
I torsdags lunchade jag med far på nya kulturbageriet innan jobbet vilket var mysigt. Fredagen blev träning som gav härlig träningsvärk inför kvällspasset och lördagsmorgon kom Rebecca förbi på brunch typ. Eller ah, vi skulle göra en omelett med massa gott inneåll men blev otåliga och mosade ihop allt till en enda stor röra som blev god men inte särskillt vacker. Supertrött och seg i huvudet efter fredagen var det dags att jobba lördagkväll vilket ängå gick helt okej ändå, hade mingel och nattklubb för Handelsgalan vilket gjorde att tiden gick lite fortare och så kom både Malin, Simon och Oscar förbi under kvällen som jag kunde gå förbi och snacka lite med under tiden. Och nya sektionen glänste fint när jag dukat upp den inför À la carten. 

Ibland har man otur.

Som rubriken lyder. Skulle storhandla på Coop förra tisdagen och packade i sådana där stora papperspåsar. Som såklart gick sönder så att alla varor ramlade ut på gatan och gjorde att jag missade bussen hem. Det sög. Och just det ja, nämnde jag att jag ramlade ner för trappan på jobbet förra torsdagen?? Och låg kvar på golvet och kved för mig själv ett tag. Tror jag glömde det. Har iallafall kvar största blåningarna knät och låret. Not cool, man, not cool. Menmen. Midnattsmatlagning mitt i veckan i form av pastagratäng med keso, spenat och oliver, och så blev jag bjuden på heta enchiladas till middag i fredags av söta Josefin!! Riktigt lyckad middag med jordgubbsglass till efterrätt. Lördag blev massa shopping på Monki och så såg jag finaste brickborden på Mias Lustgård från Gynnings design "A slice of life" för "endast" typ 2000kr styck. Att allt fint ska va så dyrt. 

Årsresumé 2014 - Juli till december.

Sommaren i London är kommen och det sker så himla mycket! Från juni till augusti och allting är som ett enda blurr av roligheter. Dagsutflykter och nattliga äventyr, massa luncher med Sofie och Matilda, picknick och vin i parken, adjö jeansjacka, glass i stora lass, hemmafest nummer 3 hos pojkarna i Kentish Town, taxi till fucking Stratford och tåg till fucking långt-bort-i-öst, kinamat i Camden, solbad vid little Venice, vattenmeloner, oreos och alldeles för mycket ketchup. Helt awesome sommar. 


I slutet på juli är vi tre hembjudna på födelsedagsfika hos Matilda som fyllt 20! I troligtvis det dyraste hus jag någonsin satt min fot i. Vi fikar och leker med ballonger ute i hettan som ligger på. 


Och några dagar senare, i början av Augusti, är det dags att fira Elina som också fyllt 20! Firar med picknick och fotboll i parken, vi som snackat om att spela fotboll ända sedan första dagarna i London. 

Fancymiddag med mina nya flatmates i Hammersmith! Går på dyra Mayfair Kitchen och äter middag innan vi beger oss till Funky Buddha och Project för att dansa resten av kvällen. 


10:e augusti och jag sitter på planet hem till Sverige för att hälsa på!! Så himla rolig vecka där jag träffar familjen och alla kompisar igen. Fikar mormors hembakta bullar i segelbåten, bor hos syster halva tiden och vi har så himla skoj! Allstar och Båten är fina kvällar och pannkaksfrukosten är grädden på moset. 


Tillbaka i London körde jag och Sofie en liten myspys-vinkväll! Tog bussen till stan och besökte takbar och casino för att känna oss värsta fancy vilket vi också var såklart jao. 


Och några dagar senare drog Oliver med sig Sofie och mig på ett Silent Disco! Dansade med feta hörlurar till olika musik och gick fram och tillbaka genom Camden. Denna kväll glömmer vi nog aldrig. 


Veckan därpå fyller Sofie 20 år! Firar med tacos och Cherry Cola, klassikern liksom. 


Nån dag tar jag tuben till Hampstead Heath som jag hört mycket gott om. Promenerar runt i den lilla by-liknande stadsdelen, äter glass och tar mig sedan till toppen för att se utsikten över London. 


En torsdag i slutet på augusti bockar vi av "grillkväll" på vår att-göra-lista i Elinas kalasträdgård. . 
 
Och veckan efter färgar jag håret och blir riktigt isblond! Blir också chockad över att frisörskan bjussar på vin vilket var trevligt och så gav hon massa rekomendationer på olika viner. Amarone var ett fint förslag. 


Dagen därpå är sorgligt nog näst sista dagen innan hemflytt till kära Svea Land igen. Jag och Sofie beger oss till Camden för en sista pubrunda med boysen i norr. 


Och så är sista dagen i London kommen. Jag och Elina hänger i Camden och käkar megastor Fro-Yo på Samba, innan vi promenerar till Angel och äter musslor till avskedsmiddag med Sofie. Sorligt farväl efteråt. 


Hemma i Sverigen igen, ett år senare, ett år äldre, ett år visare osv osv. Äter blåbärskaka hos mormor till lunch och flyttar in hos storasyster vilket äger. 


Firar pridehelgen med Rebecca!


Och veckan därpå flyger jag och Ingela ner till Malmö för att hälsa på brorsan och Carola. Fina dagar där nere med stadsvandring, dumplings, pizzabak, dansföreställning, pubrunda och konstmuseum. 


Vann biljetter till Life in Color som jag delade med Rebecca och Maria. Sjukt konstig kväll som är rolig att tänka tillbaka på men att bli nerstänkt av slemmig rosa färg var väl inte härligaste upplevelsen direkt. 


Ingela som skulle flytta till Australien drog ihop världens avskedsfest med gött folk. 


Halloween! Tragiskt nog en av de sista helgerna innan Ingela åkte till Australien. 


Slutet av november och början av december = födelsedagsfirande av Josefin som fyllt 21 och Anna som fyllt 20!! Fina kvällar båda två och Lokal, alltid Lokal men det är kul. 
 
Bara några dagar innan julafton drar Ida ihop ett gäng för att laga palt hemma i hennes bagarstuga ute i skogen! Största satsen palt jag sett och alltså shit vad gott det är. 


Julafton allihopa!!! Tjockt lager snö ute på gården som det ska vara under julen. Julmys hos pappsen på morgonen och det klassiska julbordet hos mormor på kvällen. Alltid lika mysigt och jag vinner den årliga ljustävligen fastän jag trodde jag skulle förlora, och så får jag en KitchenAid i julklapp och dör lite av glädje.


Så är sista dagen på detta fantastiska år kommen! Firar ut året på bästa sätt med härligaste gänget, trerätters middag, spel, glitterstjärnor och fyrverkerier i centrum. 2014, du var bannemig ett av de bästa. Tack för det. 

Årsresumé 2014 - Januari till juni.

Tillbakablickar över det gångna året som varit så himla bra, uppdelat på två inlägg för att det hänt så mycket. Fattar egentligen inte att allt varit på riktigt. Hursom; börjar året i London med att efter ett fåtal veckor få besök av bästa Rebecca. Fotar massa, går turistpromenad, äter japanskt och besöker Tate Modern i Londonregnet. 


I slutet av januari nån gång bestämmer jag och Elina oss för att klippa håret på varandra, Resultaten blir faktiskt rikigt bra för oerfarna frisörer, jämfört med hur min hårfärg blir efter försöket med hemmablondering dagen efter. Gick omkring som lätt jordgubbsblond månaderna efteråt och jag vet, fulaste bilden. 


Utekvällarna i januari - öst och norr, Cherry Cola, vidrig Appletini och kärt återseende av hipsterbollen.


Början av februari och jag och Elina tar bussen till Manchester. Mysig halvskabbig inustristad. Hittar bästa milkshakestället EVER, vandrar runt i staden, in på konstiga små butiker och äter mat från alla världens hörn. 


Dagen efter åker vi till Liverpool. Hamnstaden som är liten, grå och blåser kallt. Besöker museet om The Beatles, äter på Nando's första gången och hittar ett nästan lika bra milkshakeställe som i Manchester. 


Första hemmafesten hos Oli, Tom och Nick i februari och ah, den kvällen alltså! The Smiths på hög volym, köerna till balkongen och den evigt upptagna toaletten. Fy satan för korridorren och muggarna i fönstret.


Fettisdagen!! Jag och Sofie bakar semlor. Så himla fint ändå, minns hur gott det var. 


Nån gång där i början på mars hängde jag med Matilda för första gången! Och vi hade så jäkla roligt; hängde hela dagen, pratade om vadsomhelst i flera timmar och ba klickade som fan. Glad över denna dag. 


Och typ veckan efteråt åt jag lunch på älskade Borough Market med Linnea som hade med sig Fannie. Även första gången jag hängde med dessa tjejor som var astrevliga båda två. Hejhej kompisar!


Firar oväntat St. Patrick's Day med Rachael och Davide från jobbet. Hamnar i Camden på The World's End, dricker massa Kopparberg och dansar till galen irländsk musik. 


25:e mars och vi firar ett halvår i London!! 


Och tillslut 9 april, dagen då jag äntligen fick se Johnny Flynn live på Koko! Så bra <3


En vacker onsdag i mitten av april, minns den fortfarande som en av de finaste dagarna under våren för den fick mig att må så bra. Sommaren var på ingång, klädd i kjol och jeansjacka med blommor i håret. Jag och Sofie tar tuben till öst och picknickar med massa småbröd från en ursöt gårdsbutik. Vandrar vilse i Shoredich på jakt efter en mysig pub innan vi tillslut ramlar på en innergård med precis vad vi sökt efter. Köper Kopparberg och sitter på bänkarna utomhus, njuter av dagen, våren, livet. Helt kär i dessa bilder. 


Dags för hemmafest nummer 2 hos Oli, Nick och Tom! Träffar återigen Chris som vi tidigare endast kom ihåg som den trevlige greken som gillade Sverige. Alla trängs i Olivers rum med Guy Fawkes-masker och vi dansar till epilepsiljuset i vardagsrummet som får en snurrig som fasen. 

Månader efter hårfärgsincidenten och jag tar mig till Nadja Jönning som äntligen fixar mig blond igen. Hejdå rött hår, må vi aldrig korsa vägar igen och jag svär på att aldrig blondera mig själv igen. 


Min 19årsdag!! Firar med Elina, Sofie, Matilda, Linnea och Fannie i Hyde Park, somrigt värre. Fikar svenskt med pannkakstårta och chokladbollar och dricker Kopparberg hela dagen innan utgång på Zebrano med massa drinkar och dans på TigerTiger. Bästa födelsedagen någonsin som var så sjukt rolig! 


Någon vecka senare tar jag planet till Lyon och besöker finaste Anna!! Så himla härliga dagar i Frankrike med marknader, picknick i parken, kokosglass, kullerstensgator och dans på jazzklubb mitt i natten. 


Och jag hinner knappt tillbaka till London innan pappa och Monica kommer på besök! Vi utforskar vackra Kew Gardens, klättrar alla trappor i St. Pauls' Cathedral och åker till Camebridge för en dag och äter bästa falafeln. 


Så fort pappa lämnat staden kommer Hanna i ett par dagar och vi går på stan, besöker the British Museum och tar bussen till Cardiff i Wales med konstigt språk, vackra havsvyer och DW-museum. 


Och sist men inte minst under denna första halva av året, kommer midsommarafton som firas i Hyde Park med hundratals andra svenskar. Vi har blommor i håret, dricker cider och äter jordgubbar tills solen går ner. 

Gult är fint och jag är jättegul.

Tog bussen ut till pappa i söndags för att hälsa på då bror, syster och systerdotter var på besök. Elsa sprang omkring taggad till tusen och ville visa alla sin vackra nya prinsessklänning hon fått av pappa i julklapp som fick henne att se ut som Elsa i Frozen och som spred glitter exakt överallt runt om i hela huset. Två dagar efter att hon hade åkt hem och Mikael hade blått glitter i skorna. Jag och Elsa lekte som alltid uppe på mitt rum för allt är spännande på övervåningen och blev vi prinsessor för en kväll. 


I onsdags kom Elina och Jerôme förbi på te och kaka när de var här i Umeå på besök från London! Så kul att träffa Elina igen efter dessa 4 månader, selfie på den alltså. Fick roligaste julklappen i efterskott och ber om ursäkt för avsaknaden av mjölk! English Breakfast Tea utan mjölk är tydligen horribelt så Jerôme fick skeptiskt prova på grönt Herrgårdste ("Mansion House tea?!?") som funkade helt okej ändå. 

Kvällen efteråt kom Rebecca förbi med torkade trattkantareller som vi lagade middag på! Laxpasta med spenat och kantareller i gräddig vitvinssås. Fasen vad vi alltid lyckas bra med våra improviserade pastarätter.


Och i veckan hade vi kurs på jobbet! Handlade om försäljning och bemötande av kunder och deras olika personligheter, och det mest intressanta var detta med vilken färg man är. Fanns fyra färger och visst kan man ha inslag av alla, men det är en eller två färger som skiner igenom mest. De positiva egenskaperna av färgerna ligger till vänster, och de negativa till höger. När jag är positiv är jag klart och tydligt gul; utåtriktad, entusiastisk och optimistisk m.fl., med även lite inslag av rött tror jag, som viljestark, mål-och tävlingsinriktad. Men jag är mycket mer gul än röd, för beslutsam? Pff, finns det nån mer obeslutsam människa än jag eller. Det som sen också var kul att tänka på var ifall man fortfarande skulle vara samma färg om man skulle ha en dålig dag och vara negativ. Visade sig att jag då inte alls skulle bli särskillt gul utan istället min motsatsfärg: blå, men återigen med inslag av rött. Superintressant detta alltså. Tror hela personalen gick hem och grubblade över sina färger den dagen för detta var vad samtalsämnena på jobbet bestod av i flera dagar efteråt. Men så fastän man är gul som solen kan man bli trött ibland, som på vintern och dessa kolsvarta, iskalla nätter. Snälla kan det bli vår snart så man slipper frysa ihjäl så fort man kliver utanför dörren. Otåligt röd.


Som avslut på veckan hade vi menyprovning på jobbet igår då det var stängt. Vi smakade små bitar utav alla rätter på en helt ny vårmeny, med 14 olika vinprover för att komma fram till vilka som passar till vilken mat. Så mycket mat, så gott och så mätt när man gick därifrån. Och lite lätt gladare med en "må bra"-känsla i kroppen. Favoriterna blev: Gravad Röding till förrätt, Renrostbiff med potatisstomp eller Oxfilé på potatiskaka till varmrätt och så Blåbärscheesecake till efterrätt för den var så himla blåbär. Och jag älskar blåbär. Riesling till rödingen såklart, Malbec till renen, L'ermitage eller TresTres till oxen och bubbel till blåbären fastän folk ville ha dessertvin. Men dessertvin känns lite som saftkoncentrat med hög alkoholprocent tycker jag. För sött och inte alls gott. Bubbel däremot. Bubbel passar till allt. 

Nyårsafton med gänget woop woop!

Sista kvällen på 2014 är kommen! Och det är en sån himla lyckad kväll som fortfarande är värmande i tanken för jag har så kul med detta härliga gäng. Vi samlas hos Malin för att äta trerätters middag som hon och jag snott ihop - skinkröra på toast till förrätt, lyxar med helstekt oxfilé och potatisbakelse till varmrätt och så bränner jag självklart av några créme brûléer till dessert - kan inte bli så mycket mer festligt än så! Laktosfria brûléer också, då vi är helt hundra på att Philip är laktosintolerant. Vilket han tydligen inte alls är. Men maten är iallafall så himla god att det finns inte, oavsett laktosinnehåll. Josefin kommer förbi på en fördrink som är rosa och pyntad med små rosa parasoller då kvällens tema blivit rosa och silver innan hon drar vidare på annat håll och efter middagen kommer Ida för att hänga med resten av kvällen. Vi spelar spel, pratar, skrattar, dansar, dricker drinkar, pratar lite till, testar Per Morbergs röda vin och blir lite besviken efter allt gott jag hört om det innan vi tillslut tar på oss jackorna och börjar gå in mot centrum. Plockar med min bärbara lilla högtalare så vi får med oss musiken och vid tolvslaget beundrar vi alla färgspelet på himlen! Efterfest hos mig där vi spräcker champagneflaskorna och firar in 2015, leker charader, trängs på balkongen, dansar och sover om vartannat. 
Oscars bilder som följer här nedanför, varför han själv inte är med på nån bild stackarn. 



Gott nytt år!!

2015. Säger som vaje år: Fasen vad tiden går fort! Sjukt läskigt. Jag hade en så himla bra nyårsafton att ni ska bara veta. Kommer skriva om det snart, så fort jag tvingat till mig lite fler roliga bilder från Oscar som var duktig nog att ha med sig systemkameran. Men ojoj. Så nöjd. 

Hursom, vad för skoj kommer hända i år då?? Jomen jag kommer ju fylla 20! Kunna köpa mitt egna vin på systemet, lämna tonåren bakom mig sluta vara ung och dum... Pfff som om det skulle hända. Ung och dum lär man vara ett tag till vilket känns bra. Man kan leva så mycket lättare då.