Julafton

Julaftonsmorgon spenderas hos pappa och det ser ut såhär när man tittar ut genom fönstret! Så mycket snö och vitt överallt, hej mitt vinterland och allt sånt. Gör Oli i London avundsjuk med all snö vi har för ja det är ju precis så snäll man måste vara på julafton. 


Tar selfie med granen hos pappa för granen är fin och julig. Ser sista avsnittet på julkalendern som jag inte följt ens en sekund, och utser den till en riktigt dålig julkalender. Stackars barn liksom. Byter julklappar med pappsen och får en matberedare och en bärbar högtalare med bluetoothsystem och riktigt bra ljud!


Denna lilla skönhet! Grymt bra högtalare i sådant litet format, så himla nöjd över julklappen!! Åker till mormor vid halv tre för att hinna med Kalle Anka som ju är tradition, men två år sedan jag såg det sist! Blev ju inget Kalle i London inte. Smiter förbi godisbordet tvärt innan, det är ju ett måste. 


Efter Kalle vankas glögg och pepparkakor när mamma och Mats anslutigt sig till oss. Jag dricker såklart Mobergs roséglögg som fortfarande är lika gott som under paltkvällen. Och pepparkakor med Castiello Bleu, i mitt hjärta alltså. Ädelost är så himla gott att det inte är sant. Och så ville mamma och Mats va med på bild. 


Stort julbord med skinka och leverpastej, köttbullar, korv, revbensspjäll och allt möjligt! Testar sill som fortfarande inte är gott men äter det andra tills man är proppmätt som alltid på julafton. Tar selfies i soffan där jag ligger och dör lite i den årliga paltkoman. 


Och då jag inte har syster hos mig hänger jag med denna lilla skönhet istället. Lilla lurvbollen som springer omkring och är så himla lycklig över att det finns mat överallt. 


Selfie med julgranen även hos mormor för att visa alla paket. Vi har varit snälla i år verkar det som. 


Och jag kan knappt tro det när jag öppnar mitt största paket av mamma och mormor - jag har fått en KitchenAid!!!! Så jäkla galet att det inte är sant! Vet inte hur länge jag önskat mig en sådan, jag har pekat på dem och velat ha en så länge jag kan minnas. Och äntligen fick jag en! Så himla oväntat, jag trodde aldrig jag skulle äga en sådan här innan jag är 45 eller något. Detta är kärlek på högsta nivå kan jag säga, att få en KitchenAid. Så sjukt vackert att jag blir varm inombords <3

Juldagen börjas på Iksu med CX, inte ligga på latsidan här inte! På kvällen vankas utgång med Malin, Ida, Marcus och Jacob men jag kör bil så håller mig till läsk. Har jättekul hela kvällen, diskuterar blommor och stringtrosor och lär mig spela blackjack vid på pokerborden vilka jag nog bör hålla mig ifrån för det gick inte sådär jättebra.

Fredag känns som söndag pga utgången kvällen innan. Går till jobbet vid åtta på kvällen för vi har bara nattklubb, och jisses vad mycket folk det är! Helt galet alltså. Fulla människor som spiller överallt och krossar glas om vartannat. Vi stänger två men efterarbetar till fyra och lägger mig vid fem, galet trött. 

Lördag, känns också som som söndag pga. nattklubbsjobb kvällen innan. Känns otroligt fel att gå och jobba för jag är så inställd på att det är söndag. Blir lika förvånad vi får ett drop-bord under kvällen för tänker att "det var ovanligt många drop en vardagkväll". 

Och så söndag. På riktigt nu. Städar läggan som blir ren och fin igen samt pratar i telefon med hur många som helst för att få ihop nyår!! Taggar så jäkulst mycket. Bara tre dagar kvar av 2014 nu!!

Dopparedagen!

Julafton idag, say wut??? Ett år sedan jag satt i London med Elina och Sofie under fairylightsen i vårt lilla lilla trippelrum och firade jul. Att det redan gått ett år känns helt galet. Menmen, god jul på er!

Paltkväll!

I lördags hade Ida styrt upp paltkväll och glöggmys hemma i hennes söta lilla bagarstuga ute i skogen. Vi blev ett gäng på runt tolv personer som fikade lussepullar, pepparkakor, Per Mobergs roséglögg (som förövrigt blivit min nya favvoglögg) och sedan hjälptes åt att laga hammagjord palt.  


Malin, jag och Oscar var lite lata i första etappen och satt inlindade i filtar i soffan medan Ida radade upp några gossar som fick påbörja grovarbetet med potatisskalning och potatisrivning. 


Ida själv knådade ihop degen medan jag hällde i mjöl. Massvis med mjöl. Hur mycket mjöl som helst. 


Formade fina paltar och märkte att shit vi kommer nog äta ihjäl oss på palt för det blev så jäkla mycket. Myspys med brasa i stenugnen men den var påväg att slockna så jag blåste liv i den igen. Kände mig nöjd över att mina skills med att sätta igång eldar inte dött ut med åren från då jag var yngre och eldade ofta. 


Paltgänget i köket och slutligen var palten klar att kokas. Och resultatet blev så himla fint! Att palt är gott visste jag redan, men alltså shit. Dessa var riktiga höjdare med sylt, smör och mjölk och nog kunde vi känna oss nöjda med festmåltiden. Alla åt tills mätta och belåtna och i farozonen till paltkoma. 


Efter middagen var det dags att göra oss redo för bilfärd in till stan och utgång på Lokal som vanligt under lediga lördagkvällar. Malin blev sminkad av Ida och lät Oscar avsluta det hela med att måla på mascaran vilket han var riktigt duktig på! Förfest hos Simon med allsång till Wonderwall som är sämsta låten men som alla ändå kan texten till och sedan massa dans under natten tills vi tillslut beger oss hemåt för att sova. 

Pepparkakskladdkaka och glöggte

Igår var jag ledig så hade bestämt med Rebecca att fara till Iksu och prova på klättring. Testar på både säkrad och osäkrad klättring och det är så kul! Utmanande, och tufft för fingrar och underarmar men roligt ändå så vi lär bege oss tillbaka till väggen fler dagar. Under eftermiddagen kom Alexander som är hemma från Stockholm nu under julen och som jag inte träffat på cirkus ett och ett halvt år förbi hos mig  och bakade pepparkakskladdkaka vilket var så himla gott! Som de flesta vet är jag pepparkaksälskare och kladdkaka står också högt upp på min topplista av favoritkakor. En kombination av de två kunde inte bli mer än rätt kände jag på mig. Stämde så himla bra! På kvällen kommer Maria förbi och hjälper till att fika lite av kladdkakan för jag kan ju inte äta upp hela själv. Tiden flyger och plötsligt måste hon åka hem, och jag avslutar kvällen med att fixa det sista med julklappar. 23:e december idag, ohmahgahwd vad tiden gått fort. Fattar heller inte grejen med att jag vaknade pigg imorse 06.00; jag som alltid brukar behöva kämpa mig upp ur sängen innan tio. 

Selfies hos Peter

Fredagkväll och jag och Rebecca har bestämt oss för att gå ut på Lokal eller Allstar med några av hennes klasskompisar. Kör bil i snörusket till Peter på förfest och hämtar ut pizza på vägen dit. Käkar middag, dricker vin och drinkar med blåbärsjuice och tranbärsjuice, lyssnar på musik och pratar om allt möjligt. Jag och Rebecca tar massa selfies i soffan för att vi är så snygga och Peter hänger med på ett hörn, ringer taxi och far till Lokal där jag möter Ida och Marcus och stöter på en av mina kollegor vilket är jäkligt oväntat men ah, lilla Umeå liksom. 

Historien upprepar sig just nu känner jag.

Tänker lite på sommaren fast det är fullfjädrad vinter med snö ute och allt vilket är fint. Två dagar kvar till julafton och kanske kanske kommer vi få en vit jul, ifall vi inte önskar alldeles för mycket för då lär det ju bli bakslag på alla önskningar såsom universum brukar jävlas med folk och så blir det helt grönt och tråkigt och mörkt istället. Därför får vi bara hoppas lite försiktigt på att det vita kyliga fluffet stannar på backen ett tag till.  
Kallt och isigt ute men blir varm i hjärtat av lite julkärek från min finaste Håkan. 

En vecka kvar till julafton, hur fasen gick det till?

Måndagkvällar när det är så lugnt att man frågar ut barchefen om drinkar och skillnaden på olika öler och grejor och Dennis och hans tjej kommer med juleskum åt oss inslaget som julklapp i pappersmuggar, det är fina jobbkvällar det. Igår var mysigt och nu bär det snart av mot barkurs och julfika.  

Julpyssel för hela slanten

Veckan som varit har bestått av träning, jobb, folk, sällskapsspel och julpyssel. I form av nejlikeapelsiner och julgodis. En ledig kväll under veckan och jag rotar fram vad som finns i skafferiet; en halv påse kokos, lite nötter, sirap socker, smör och sådana onyttigheter, samt choklad som är ca typ det bästa som finns och lösningen till alla problem. Vevar ihop Bountysmakande kokospraliner och chokladtäckta hasselnötsbollar. MMM. 
 
Min jobbhelg i helgen och fredagen rullar på finfint till tidig luciamorgon när man äntligen kommer hem för att sova. Hungrig som man alltid är nuförtiden pga dessa oregelbundna arbetstider blir det nattamat med luciakänsla; macka med rödbetssallad, glöggte och pepparkakor. Lördagens arbetspass är dock snäppet vassare då hovmästaren förklarar att vi kommer ha en tävling under kvällen! Vinnarskallen i mig triggas igång, är peppad hela kvällen och jag lämnar jobbet med första pris med mig hem. En flaska Fullers Vintage Ale, jag som inte ens tycker om öl men ah, så gött att vinna! Och det kommer ändå bli rätt intressant att smaka denna Limited Edition öl och se ifall den smakar helt okej gott eller om den är som alla andra öler, dvs inte goda alls. 

Tapas, vin och fina flickor

Fredagkväll och dags att fira Anna som fyllt 20! Ett dussintal flickor samlas hos Petra med medtagen vegetarisk plockmat och det blir allt från bönfyllda tunnbrödsrullar och vegetariska pizzabitar till rödbetspaj och fröknäcke med hoummus. Efterrätt blir tarte tartin och ost och baguetter i fransk anda och allihopa har på nåt hemligt tyst sätt kommit överens om att dricka vin. Skålar med champange efter middagen och vi har det så himla roligt hela kvällen, diskuterar om vart vi ska gå ut och bestämmer oss för Kårhuset så tar bussen till Ålidhem men Kårhuset är typ stängt så går istället vidare. Stannar tvärt hemma hos Xie för toabesök och annat, knackar på några fönster och hejar på någons förfest. Hamnar på Lokal som är hyfsat fullt med folk, möter Ida och Malin som också är där och dansar, tappar Anna och Co. men hittar igen dem någon gång senare under kvällen när vi ska leta efter nån i vit t-shirt fastän det inte stämde. 

 
Lördag och jag sätter upp min nya lampa som jag köpt och är himla nöjd med. Fixar och donar inför kvällen, lagar mat och grejar på och jag har en ny tröja som jag inte vet visste jag tyckte om först men som växer för mig ju oftare jag ser på den. Testar Lindemans röda som är jättegott och far på förfest hos Malin innan vi går ut igen, men trött som man kan vara ibland bestämmer jag mig för tidig kväll och far hem runt tolvsnåret. Har dock jättekul hela kvällen och det känns härligt med två lyckade kvällar på rad!


Och söndag börjas med julig frukost i form av macka med rödbetssallad för är det nåt som skriker jul är det just rödbetssallad. Rebecca kommer förbi under dagen och vi spontanpysslar ihop pepparkakspraliner som är både roligare att göra och ser godare ut än vad de är så förvänta er inte att bli bjudna på någon ifall ni kommer förbi på besök. Sätter upp en lapp i mitt förråd och tackar tjuven som betalat tillbaka för något denne stal från mig för någon vecka sedan och jag blir riktigt glad över att folk faktiskt kan visa ånger och göra rätt för sig när de gjort fel. Vid sextiden dyker Julia upp och tillsammans går vi till Droskan på personalfest där vi får middagsbuffé och pratar med folk och har det trevligt och mamma, jag har lärt mig äta skagenröra! Ger dock upp halv nio för att gå hem och diska, varva ner och bara ta det lugnt för en gångs skull vilket är ett rätt skönt avslut på helgen.

Rosa Panter och Blueberry Fields

Lördag och Rebecca kommer med den underbara idén om att bruncha. Vi går till Invito då vi hört att de skulle ha bra brunch och jajjemän, 159kr för hur mycket mat som helst! Omelett, bacon, amerikanska pannkakor, lax, ost och kex, surdegsbröd, små yoghurtskålar - you name it. 
 
Brunchar till cirkus halv tre eftersom jag ska stiga på kvällspasset klockan tre, kvällen går bra med mycket folk och det rullar som smort. Vid tio stänger köket och jag går från att vara servitris till att plocka glas och fixa inför stängning vid tvåtiden, men det droppar in så mycket folk att det börja kaosa i baren. Istället för att bara gå omkring med tråkiga sysslor bestämmer jag mig för att "jomen nog kan jag vara bartender", hoppar in i baren och hjälper till. Låtsas som att jag vet precis vad jag håller på med fastän jag bara kan ett fåtal drinkar men det går hur bra som helst och det är så kul dessutom. Slutar vid tre och går hem i tysta natten med några fler drinkrecept i bagaget än när jag börjat skiftet. 
 
Söndag spenderas hos mormor och måndag och består av att städa och julpynta lägenheten. Nu är läggan helt fylld av tomtar, ljus, röda saker och myspys som hör julen till och det är så fint!. Malin kommer förbi där på kvällskvisten för lite glass och pepparkakor och diskutering av massa viktiga saker. Glömmer bort tiden flera gånger om, kommer fram till vad jag ska göra och att jag måste se färdigt True Blood snart, såhär 3 år senare.